7 dagen
Aantal dagen
2 personen
Aantal personen
Spanje
Bestemming
2-persoonskamer
Kamerindeling
Individuele reis
Reistype
Spanje | Wandelen in Sierra Subbetica

Het natuurpark Sierra Subbetica ligt in Andalusië, op slechts een uurtje rijden van Cordoba of Malaga stad. Het is de thuishaven van één van de grootste kolonies griffioengieren van Spanje en sinds 1988 een erkend natuurpark. Het natuurpark heeft een oppervlak van 31.568 hectare en beslaat de witte dorpen Cabra, Carcabuey, Doña Mencía, Iznájar, Luque, Priego de Córdoba, Rute y Zuheros.

De meest bezochte dorpen zijn: Cabra met de hermitage, Iznajar met het stuwmeer, Priego de barokstad en Zuheros met de beroemde Cueva de los Murciélagos (vleermuizengrot). Dit is een spectaculaire grot vol met stalagmieten en stalactieten die zijn ontstaan door eeuwenlange erosie.

De flora van de Sierra Subbetica, tevens Geopark, bestaat naast duizenden olijfbomen ook uit diverse soorten eiken en wilde bloemen zoals narcissen en orchideeën. Qua fauna tref je hier veel roofvogels aan zoals gieren, adelaars en een grote populatie slechtvalken. Deze slechtvalken zijn dan ook het symbool van het Sierra Subbetica. Op Gastronomie gebied kunt u hier de beste olijfolie perserijen bezoeken en olijfolie proeven. Ook zijn er uitstekende bodega’s en kleinschalige kaasfabriekjes en kunt u genieten van de traditionele Cordobeese soep; Salmorejo.  U logeert 3 nachten in Zuheros en 4 nachten in Priego de Cordoba in kleinschalige hotels in het dorp of, naar keuze, landelijk iets buiten het dorp.

Contactpersoon ter plaatse
Deze reis hebben wij i.s.m. schrijfster Marion Hoogwegt samengesteld. Marion woont al meer dan drie decennia in Spanje, waarvan de helft in het levendige Andalusië en is tevens uw contactpersoon ter plaatse. Marion heeft diverse boeken geschreven waaronder “een kus uit Spanje” en “Pilaar van mijn leven“. Marion stelt al vele jaren voor ons reizen samen in Spanje.

1

Dag 1

Aankomst luchthaven Malaga – Richting Zuheros (1 ½ uur)
Afhankelijk van uw aankomsttijd kunt u deze dag een korte wandeling maken aan de voet van het dorp en een bezoek brengen aan de Cueva de Murcielagos, vleermuizengrot. De afdaling in deze grot duurt ongeveer een uur. U logeert in uw hotel in Zuheros.
2

Dag 2

Zuheros – Wandeling El Cañon del Rio Bailon
De wandeling van ongeveer 2 uur begint op de weg halverwege de vleermuisgrot en komt uit in Zuheros. U wandelt langs de Cueva del Fraile grot en zult tientallen vogels en roofvogels kunnen spotten. Schitterend uitzicht op de heuvels en bergen die bezaaid zijn met olijfbomen. Suggestie voor de middag: Bezoek aan bodega en wijnproeverij in Doña Mencia.
3

Dag 3

Doña Mencia – Wandeling Via Verde de Aceite
Deze wandeling gaat over een pad wat vroeger een oude spoorlijn was om de olijfolie te vervoeren. U start bij het oude treinstation van Doña Mencia en kunt lopen tot het oude station van Luque waar oude treinwagons en locomotieven staan. Het station heeft een eenvoudig restaurant. Van daaruit kunt u verder doorlopen en de oude bunkers uit de tijd van de burgeroorlog bezoeken, dezelfde weg teruglopen, of je laten ophalen door een taxi. Het is ook mogelijk deze Via Verde per fiets te doen. Wij reserveren dan de fiets of E bike voor u die u kunt ophalen bij het station van Doña Mencia. De Via Verde is vrij vlak, stijgt of daalt niet meer dan 4 %.
Onder aan het dorp Zuheros ligt een kaasfabriek en restaurant, waar veel gerechten op basis van geitenkaas worden geboden. Er is een kleine winkel waar u kaas kunt proeven en kopen.
4

Dag 4

Priego de Cordoba – stadwandeling
Priego is de bekendste barokstad van Andalusië. Samen met een stadsgids bezoekt u de stad met vele art deco huizen, kerken met barok in overvloed, de oude wijk met talloze kronkelstraatjes en bloemrijke patio´s, het kasteel en diverse parken met fonteinen. Vanaf het hoge balkon Adarve heeft u prachtig zicht over de Sierra Subbetica
Suggestie voor de middag: bezoek aan olijfolie perserij met olijfolieproeverij.
5

Dag 5

Almedenilla- Wandeling El Salto del Caballo
Deze prachtige wandeling begint in het plaatsje Almedenilla op 20 minuten vanuit Priego. Een tocht langs een waterrijk gebied die eindigt mij de waterval Salto de Caballo. U wandelt ongeveer 2 uur, een middelzware wandeling waar u vele vogels zult zien en vooral veel roofvogels. Ook komt u langs oude meelmolens. In de bergen ziet u holen waar in de prehistorie mensen woonden. Deze wandeling kunt u eventueel verlengen tot aan Arroyo Granada, een uur langer.
Suggestie: Een bezoek aan de Villa Romana El Ruedo, in Almedenilla mag u eigenlijk niet missen. Deze romaanse stad is een van de best in tact gebleven en complete romaanse opgravingen van Andalusië. Ook kunt u het historisch museum bezoeken. 
6

Dag 6

Cabra – Wandeling Santa Rita
Vanuit Priego rijdt u richting Cabra waar u halverwege een afslag Santa Rita ziet. Dit is een bezoekerscentrum en van daaruit heeft u twee mogelijkheden. De botanische route vanuit het bezoekerscentrum, of de iets zwaardere klim naar het uitzicht punt La Cabrera. Beide wandelingen zijn circulair en duren 2 uur. Naast het bezoekerscentrum ligt een restaurant. Proef daar de Collegas, een soort spinazieomelet en de Salmorejo soep.
Suggestie: Bezoek het mycologisch centrum La Trufa, iets buiten Priego. Daar krijgt u uitleg over alle soorten paddenstoelen en tevens kunt u een wandeling maken door de botanische tuinen waarbij de diverse ecosystemen van Andalusië zijn nagebootst.
7

Dag 7

Priego de Cordoba- Ermita de San Miguel
Deze rondwandeling die direct start in Priego is een van de langste, maar wel heel erg mooi. De tocht van 4 ½ uur valt onder de categorie half zwaar tot zwaar en is 16 km Lang. Wandelend langs oude kastanjebomen en honderd jaar oude eiken ontdekt u huisjes en kleine verlaten nederzettingen tot u halverwege bij het kerkje San Miguel belandt op 870 meter hoogte.
Hier kiest u om dezelfde weg terug te gaan of de rondwandeling te voltooien. Dan wandelt u langs de oevers van de rivier El Salado. Het is een tocht waarbij u de oeroude rotsen en bergen van het door Unesco beschermde Geopark het beste leert kennen.
8

Dag 8

Retour Malaga – Nederland
Vanuit Ermita de San Miguel is het ongeveer een uur rijden naar het vliegveld van Malaga waar u de huurauto inlevert, of u kiest ervoor om deze vakantie te verlengen en levert dus op een later tijdstip uw huurauto in

Mocht u deze reis willen verlengen, neem dan vooraf contact met ons op. Wij vertellen u graag over alle mogelijkheden en maken bovenstaande programma graag voor u op maat! U kunt ons telefonisch bereiken via 020-7511340 of per mail

INBEGREPEN All-inclusive autohuur (sunnycars) tijdens hele verblijf (€ 0,- eigen risico), één auto per boeking (max 2 pers.)
7 Overnachtingen met ontbijt in leuke familiehotels, waarvan:
3 nachten in Zuheros
4 nachten in Priego de Cordoba
Nederlandssprekend contactpersoon
Uitgebreid reispakket met o.a. kaart en informatie van de omgeving
NIET INBEGREPEN Heen- en terugreis
Lunch, dranken en andere uitgaven van persoonlijke aard
Overige maaltijden
Afdracht reisgarantiefonds
Bijdrage Calamiteitenfonds
Reis- en annuleringsverzekering
Reserveringskosten
Leeftijd en samenstellingen van de groepsreizen

Deelnemers aan onze reizen zijn over het algemeen tussen de 40 en 65 jaar oud met een gemiddelde leeftijd van 55 jaar. Van deze deelnemers is gemiddeld 70 % vrouw en bij de uitdagendere reizen ligt de samenstelling redelijk gelijk. Bij een gegarandeerde reis kunt u de globale leeftijd en samenstelling zien als u de blauwe link aanklikt.

Kalender legenda
Voldoende plaatsen beschikbaar
Gegarandeerd vertrek
Niet meer beschikbaar