8 dagen
Aantal dagen
6-14 personen
Aantal personen
Spanje
Bestemming
kamer op indeling, éénpersoonskamer
Kamerindeling
*** Bergwandelervaring vereist
Moeilijkheidsgraad
Groepsreis
Reistype
Inclusief vliegticket
vliegticket
Spanje | Wandelen in Andalusië met verblijf in een hotel

Voor een wandelvakantie in Andalusië is het ‘witte dorp’ Cómpeta de ideale uitvalsbasis. Dit is onze basis voor een bijzondere wandelvakantie in het Parque Natural. U wandelt langs riviertjes en irrigatiekanaaltjes en heeft onderweg onvergetelijke vergezichten. Bij helder weer kunt u zelfs het Rif-gebergte in Marokko zien liggen. Vooral wanneer het in Noord Europa kil en guur is, is Cómpeta een ideale plek voor een wandelvakantie. De natuur is vooral in april en mei mooi wanneer de amandelbomen uitbundig wit bloeien en de sinaasappels rijp zijn.

In deze streek schijnt de zon maar liefst 325 dagen per jaar. Het landschap van Axarquia heeft veel te bieden: beboste bergen die worden afgewisseld met open terrein en boomgaarden waar olijven, amandelen en andere zuidvruchten groeien. De wandelingen, over voet- en ezelpaden, gaan tot iets boven de 1000 meter. Onze lokale vertegenwoordiging verzorgt al het lokale vervoer van en naar de wandelingen en zal tijdens de meeste wandelingen meelopen.

Het verblijf is van maart tot en met oktober in mooie dorpshuizen, gebouwd in traditionele Andalusische stijl en van november tot en met februari in Hotel Balcon de Cómpeta. Het hotel en de dorpshuizen liggen in het midden van Cómpeta. Restaurantjes, barretjes, winkels en de bakker zijn letterlijk direct om de hoek!

Op 16 april 2019 vertrekt een speciale wandelreis. In Spanje is het in deze week Semana Santa, letterlijk de Heilige Week. Iedere plaats, van groot tot klein, viert haar Semana Santa met indrukwekkende processies. In Competa trekken de kleurrijke processies door de smalle straatjes heen. een bijzonder schouwspel! De processies vinden in de vroege ochtend en avond plaats en staan dus niet in de weg van het wandelprogramma. Rond deze periode vindt ook vaak de art-walk in Competa plaats, zeer zeker een aanrader!

Maaltijden
Het plaatsje Cómpeta telt maar liefst 20 restaurantjes. Onze lokale vertegenwoordiging zorgt ervoor dat iedere avond een mooie grote tafel gereserveerd wordt voor de avondmaaltijd; liefst steeds in een ander restaurantje. De dagelijkse gezamenlijke avondmaaltijd is dus geregeld en inbegrepen in de reissom. Het ontbijt (ook inbegrepen) gebruikt u in een restaurantje in het dorp aan het centrale plein.

Vertrekdata

17/11/2020
beschikbaar
1

Dag 1

Amsterdam-Malaga per Transavia.com. Transfer per taxi of busje naar Cómpeta (ca. 70 km).
2

Dag 2

Cómpeta-Canillas-Archez-Cómpeta (ca. 8 km/3 uur). Inloopwandeling over een prachtig oud pad en langs een irrigatiekanaal met mooie vergezichten naar Canillas. Via een rustig weggetje dalend naar het Moorse dorp Archez met een eeuwenoude minaret. Vervolgens via smalle ezelpaden en wijngaarden weer terug naar Cómpeta.
3

Dag 3

Cómpeta-Casa de la Mina-Cómpeta (ca. 12 km/4 uur). Over een bergkam (1020 m met een brandwachttoren met prachtig uitzicht) en via een geitenpad afdaling naar de gastvrije herberg Casa de la Mina (860 m). Via de Puerto del Collado (890 m) terug naar Cómpeta.
4

Dag 4

Canillas-Rio Cajula-Canillas-Cómpeta (ca. 15 km/4 uur). Transfer naar het startpunt in Canillas. Via een geitenpad afdaling naar de Puente Romano. Dan stroomopwaarts langs de Rio Cajula door een nauwe kloof en langs een waterval. Door het dal van de Rio Turvilla weer terug naar Canillas en aansluitend terug naar Cómpeta.
5

Dag 5

Cómpeta, vrij. Gelegenheid voor een dagtocht naar Malaga met een bezoek aan het Picasso-museum en één van de indrukwekkendste kathedralen van Spanje, een extra wandeling aan de Middellandse Zeekust of een wandeling in de omgeving van Cómpeta.
6

Dag 6

Cortijo del Daire-Collado de los Civiles-Rio Higueron-Blanquilla-Paez Blanca-Cortijo del Daire (ca. 18 km/6 uur), natuurwandeling o.a. door het dal van de Rio Higueron.
7

Dag 7

Fabrica de la Luz-Puerto Blanquillo-Lucero-Los Pradillos-Competa (naar keuze ca. 17 km/5 uur of ca. 24 km/9 uur), natuurwandeling.
8

Dag 8

Transfer per taxi of busje naar Malaga. Malaga-Amsterdam per Transavia.com.

Dagprogramma onder voorbehoud. Het kan voorkomen dat we het programma moeten aanpassen i.v.m. weersomstandigheden of lokale gebeurtenissen.

INBEGREPEN 7 overnachtingen in hotel of dorpshuis in Cómpeta, halfpension
Heen en terugreis (Transavia)
Plaatselijke meelopende Nederlandse begeleiding
Lokale transfers.
Accommodatie:
April tot en met oktober:
Dorpshuis in het centrum van Cómpeta. Altijd gratis 1-persoonskamer. Verblijf op basis van gedeeld sanitair.
November tot en met maart:
Hotel Balcon de Cómpeta, ligging aan de rand van het centrum van Cómpeta vlakbij het centrale plein. Kamers met douche/toilet. Gratis wifi.
NIET INBEGREPEN Toeslag 1-persoonskamer in hotel (november t/m februari) € 120,-
Toeslag 1-persoonskamer in dorpshuis (maart t/m oktober) € 0,- (GRATIS)
in te checken bagage € 26,- per enkele reis
Versnaperingen onderweg
Afdracht reisgarantiefonds
Reis- en annuleringsverzekering
Reserveringskosten
Kalender legenda
Beschikbaar
Gegarandeerd
Volgeboekt