8 dagen
Aantal dagen
6-14 personen
Aantal personen
Spanje
Bestemming
éénpersoonskamer
Kamerindeling
*** Bergwandelervaring vereist
Moeilijkheidsgraad
voor singles
Reistype
Inclusief vliegticket
Vliegticket
Spanje | Wandelen in Andalusië met verblijf in een dorpshuis

Voor een wandelvakantie in Andalusië is het ‘witte dorp’ Cómpeta de ideale uitvalsbasis. Dit is onze basis voor een bijzondere wandelvakantie in het Parque Natural. U wandelt langs riviertjes en irrigatiekanaaltjes en heeft onderweg onvergetelijke vergezichten. Bij helder weer kunt u zelfs het Rif-gebergte in Marokko zien liggen. Vooral wanneer het in Noord Europa kil en guur is, is Cómpeta een ideale plek voor een wandelvakantie. De natuur is vooral in april en mei mooi wanneer de amandelbomen uitbundig wit bloeien en de sinaasappels rijp zijn.

In deze streek schijnt de zon maar liefst 325 dagen per jaar. Het landschap van Axarquia heeft veel te bieden: beboste bergen die worden afgewisseld met open terrein en boomgaarden waar olijven, amandelen en andere zuidvruchten groeien. De wandelingen, over voet- en ezelpaden, gaan tot iets boven de 1000 meter. Onze lokale vertegenwoordiging verzorgt al het lokale vervoer van en naar de wandelingen en zal tijdens de meeste wandelingen meelopen.

De uitvalsbasis voor deze wandelreis in Andalusië is het typisch Spaanse bergplaatsje Cómpeta, op ca. 650 m. hoogte. Het is gelegen in de streek Axarquia, verscholen aan het einde van een langgerekt dal en weg van het massatoerisme. Het ´witte dorp´ heeft als achtertuin een enorm natuurpark met de indrukwekkende Tejada- en Almijara-bergketens als achtergrond. Een prachtig gebied voor een wandelvakantie. Vooral het voor- en najaar en de “winter” zijn ideale jaargetijden om hier te wandelen met dagtemperaturen van 15-25 graden. De natuur is vooral van eind maart tot midden mei mooi wanneer de amandelbomen uitbundig wit bloeien en de sinaasappels rijp zijn.

Wandelen door de Axarquia
Het landschap van Axarquia heeft wandelaars veel te bieden: ruige bergen, beboste heuvels, valleien met olijf, citroen en avocado boomgaarden. De wandelingen leiden vaak over geiten- en ezelpaden en gaan tot iets boven de 1000 meter. In deze streek vind je tevens vele, mooi gelegen, typisch Spaanse dorpen waar je de invloed van de Moren nog goed terug kan vinden. De Nederlandse organisatoren en gidsen ter plaatse wonen al jaren in dit gebied, zij verzorgen al het lokale vervoer van en naar de wandelingen en één van hen loopt tijdens de wandelingen mee.

Verblijf tijdens deze wandelvakantie
Het verblijf is van april tot en met oktober in mooie dorpshuizen in traditionele Andalusische stijl gebouwd en met hedendaags comfort. Van november tot en met maart wordt in Hotel Balcón de Cómpeta verbleven. De dorpshuizen en het hotel liggen in het midden van Cómpeta. Restaurantjes, barretjes, winkels en de bakker zijn letterlijk direct om de hoek!

Iedere avond wordt een mooie grote tafel gereserveerd voor de maaltijd; liefst steeds in een ander restaurantje. Het ontbijt gebruiken we altijd in de ontbijtruimte van het hotel op max. 5 minuten lopen. Zowel ontbijt als avondmaaltijden zijn inbegrepen.

Vertrekdata

05/10/2021
1

Dag 1

Amsterdam-Malaga per Transavia.com. Transfer per taxi of busje naar Cómpeta (ca. 70 km).
2

Dag 2

Cómpeta-Canillas-Archez-Cómpeta (ca. 8 km/3 uur). Inloopwandeling over een prachtig oud pad en langs een irrigatiekanaal met mooie vergezichten naar Canillas. Via een rustig weggetje dalend naar het Moorse dorp Archez met een eeuwenoude minaret. Vervolgens via smalle ezelpaden en wijngaarden weer terug naar Cómpeta.
3

Dag 3

Cómpeta-Casa de la Mina-Cómpeta (ca. 12 km/4 uur). Over een bergkam (1020 m met een brandwachttoren met prachtig uitzicht) en via een geitenpad afdaling naar de gastvrije herberg Casa de la Mina (860 m). Via de Puerto del Collado (890 m) terug naar Cómpeta.
4

Dag 4

Canillas-Rio Cajula-Canillas-Cómpeta (ca. 15 km/4 uur). Transfer naar het startpunt in Canillas. Via een geitenpad afdaling naar de Puente Romano. Dan stroomopwaarts langs de Rio Cajula door een nauwe kloof en langs een waterval. Door het dal van de Rio Turvilla weer terug naar Canillas en aansluitend terug naar Cómpeta.
5

Dag 5

Cómpeta, vrij. Gelegenheid voor een dagtocht naar Malaga met een bezoek aan het Picasso-museum en één van de indrukwekkendste kathedralen van Spanje, een extra wandeling aan de Middellandse Zeekust of een wandeling in de omgeving van Cómpeta.
6

Dag 6

Cortijo del Daire-Collado de los Civiles-Rio Higueron-Blanquilla-Paez Blanca-Cortijo del Daire (ca. 18 km/6 uur), natuurwandeling o.a. door het dal van de Rio Higueron.
7

Dag 7

Fabrica de la Luz-Puerto Blanquillo-Lucero-Los Pradillos-Competa (naar keuze ca. 17 km/5 uur of ca. 24 km/9 uur), natuurwandeling.
8

Dag 8

Transfer per taxi of busje naar Malaga. Malaga-Amsterdam per Transavia.com.

Dagprogramma onder voorbehoud. Het kan voorkomen dat we het programma moeten aanpassen i.v.m. weersomstandigheden of lokale gebeurtenissen.

INBEGREPEN 7 overnachtingen in een dorpshuis in Cómpeta o.b.v. H/P
Heen en terugreis (Transavia)
Plaatselijke meelopende Nederlandse begeleiding
Lokale transfers.Accommodatie:
Gratis wifi.
NIET INBEGREPEN In te checken bagage € 26,- per enkele reis
Versnaperingen onderweg
Afdracht reisgarantiefonds
Bijdrage Calamiteitenfonds
Reis- en annuleringsverzekering
Reserveringskosten
Kalender legenda
Beschikbaar
Gegarandeerd
Volgeboekt