8 dagen
Aantal dagen
6-14 personen
Aantal personen
Spanje
Bestemming
éénpersoonskamer
Kamerindeling
*** Bergwandelervaring vereist
Moeilijkheidsgraad
voor singles
Reistype
Inclusief vliegticket
Vliegticket
Spanje | Wandelen in Andalusië met verblijf in een dorpshuis

Voor een wandelvakantie in Andalusië is het ‘witte dorp’ Cómpeta de ideale uitvalsbasis. Dit is onze basis voor een bijzondere wandelvakantie in het Parque Natural. U wandelt langs riviertjes en irrigatiekanaaltjes en heeft onderweg onvergetelijke vergezichten. Bij helder weer kunt u zelfs het Rif-gebergte in Marokko zien liggen. Vooral wanneer het in Noord Europa kil en guur is, is Cómpeta een ideale plek voor een wandelvakantie. De natuur is vooral in april en mei mooi wanneer de amandelbomen uitbundig wit bloeien en de sinaasappels rijp zijn.

In deze streek schijnt de zon maar liefst 325 dagen per jaar. Het landschap van Axarquia heeft veel te bieden: beboste bergen die worden afgewisseld met open terrein en boomgaarden waar olijven, amandelen en andere zuidvruchten groeien. De wandelingen, over voet- en ezelpaden, gaan tot iets boven de 1000 meter. Onze lokale vertegenwoordiging verzorgt al het lokale vervoer van en naar de wandelingen en zal tijdens de meeste wandelingen meelopen.

De uitvalsbasis voor deze wandelreis in Andalusië is het typisch Spaanse bergplaatsje Cómpeta, op ca. 650 m. hoogte. Het is gelegen in de streek Axarquia, verscholen aan het einde van een langgerekt dal en weg van het massatoerisme. Het ´witte dorp´ heeft als achtertuin een enorm natuurpark met de indrukwekkende Tejada- en Almijara-bergketens als achtergrond. Een prachtig gebied voor een wandelvakantie. Vooral het voor- en najaar en de “winter” zijn ideale jaargetijden om hier te wandelen met dagtemperaturen van 15-25 graden. De natuur is vooral van eind maart tot midden mei mooi wanneer de amandelbomen uitbundig wit bloeien en de sinaasappels rijp zijn.

Wandelen door de Axarquia
Het landschap van Axarquia heeft wandelaars veel te bieden: ruige bergen, beboste heuvels, valleien met olijf, citroen en avocado boomgaarden. De wandelingen leiden vaak over geiten- en ezelpaden en gaan tot iets boven de 1000 meter. In deze streek vind je tevens vele, mooi gelegen, typisch Spaanse dorpen waar je de invloed van de Moren nog goed terug kan vinden. De Nederlandse organisatoren en gidsen ter plaatse wonen al jaren in dit gebied, zij verzorgen al het lokale vervoer van en naar de wandelingen en één van hen loopt tijdens de wandelingen mee.

Verblijf tijdens deze wandelvakantie
Het verblijf is van april tot en met oktober in mooie dorpshuizen in traditionele Andalusische stijl gebouwd en met hedendaags comfort. Van november tot en met maart wordt in Hotel Balcón de Cómpeta verbleven. De dorpshuizen en het hotel liggen in het midden van Cómpeta. Restaurantjes, barretjes, winkels en de bakker zijn letterlijk direct om de hoek!

Iedere avond wordt een mooie grote tafel gereserveerd voor de maaltijd; liefst steeds in een ander restaurantje. Het ontbijt gebruiken we altijd in de ontbijtruimte van het hotel op max. 5 minuten lopen. Zowel ontbijt als avondmaaltijden zijn inbegrepen.

Vertrekdata

13/09/2022
Voldoende plaatsen beschikbaar
€ 1193.00
11/10/2022
Niet meer beschikbaar
€ 1193.00
1

Dag 1

Heenreis
Amsterdam-Malaga per Transavia. Bij aankomst staan er een of twee taxibusjes klaar om ons naar Cómpeta te brengen, gelegen op ca. 70 km van de luchthaven. We maken nader kennis met elkaar tijdens ens het eerste diner dat voor ons geserveerd wordt in een gezellig restaurantje in het dorp.
2

Dag 2

Cómpeta-Canillas-Archez-Cómpeta (ca. 12 km/4 uur, hoogteverschil 410 m).
Rondwandeling vanuit Cómpeta, langs de rand van het natuurpark naar Canillas de Albaida, stroomafwaarts langs de Rio Cájula naar Archez en door wijngaarden terug naar Cómpeta.
3

Dag 3

Cómpeta-Casa de la Mina-Cómpeta (ca. 14 km/4,5 uur, hoogteverschil 500 m). 
Rondwandeling vanuit Cómpeta in het natuurpark met beklimming van de Cerro Gavilán en de brandweerhut.
4

Dag 4

Canillas – Rio Cajula – Canillas – Cómpeta (ca. 15 km/4,5 uur, hoogteverschil 420 m). 
Rondwandeling vanuit Cómpeta, langs het irrigatiekanaal naar Canillas de Albaida, stroomopwaarts langs de Rio Cájula en door een kloof in het natuurpark naar de Cueva de Agua en terug naar Cómpeta via een andere route.
5

Dag 5

Cómpeta, vrij. Gelegenheid voor een dagtocht naar Malaga met een bezoek aan het Picasso-museum en één van de indrukwekkendste kathedralen van Spanje, een extra wandeling aan de Middellandse Zeekust of een wandeling in de omgeving van Cómpeta.
6

Dag 6

Rio Torrox en Acébuchal (ca. 11 km/4 uur, hoogteverschil 350 m) 
Transfer per Landrover naar de Rio Torrox, rondwandeling Acebuchal (mogelijkheid om terug te lopen naar Cómpeta 2 uur extra).
7

Dag 7

Fabrica de la Luz-Puerto Blanquillo-Lucero-Los Pradillos-Cómpeta (naar keuze ca. 17 km/5 uur, hoogteverschil 500 m) 
Transfer per Landrover naar de Fabrica de la Luz, driehoekswandeling langs de beek Arroyo de la Cueva del Melero naar de Puerto Blanquillo terug naar Cómpeta via de muilezelroute (mogelijkheid de top van El Lucero te beklimmen 3½ uur extra).
8

Dag 8

Transfer per taxi of busje naar Malaga. Malaga-Amsterdam per Transavia.com.

Dagprogramma onder voorbehoud. Het kan voorkomen dat we het programma moeten aanpassen i.v.m. weersomstandigheden of lokale gebeurtenissen.

INBEGREPEN Amsterdam-Malaga v.v. per Transavia
Transfers Malaga luchthaven-Cómpeta v.v.
Lokale transfers
7 overnachtingen in een dorpshuis in het centrum van Cómpeta
7 x ontbijt en 3-gangendiner in plaatselijke restaurantjes
Plaatselijke meelopende Nederlands en Spaans sprekende reisleider
NIET INBEGREPEN In te checken bagage € 26,- per enkele reis
Versnaperingen onderweg
Afdracht reisgarantiefonds
Bijdrage Calamiteitenfonds
Reis- en annuleringsverzekering
Reserveringskosten
Kalender legenda
Voldoende plaatsen beschikbaar
Gegarandeerd vertrek
Niet meer beschikbaar