8 dagen
Aantal dagen
6-12 personen
Aantal personen
Spanje
Bestemming
éénpersoonskamer
Kamerindeling
*** Wandelervaring vereist, soms pittige hoogteverschillen
Moeilijkheidsgraad
voor singles
Reistype
Inclusief vliegticket
Vliegticket
Spanje | Wandelen in Andalusië met verblijf in een dorpshuis

Voor een wandelvakantie in Andalusië is het ‘witte dorp’ Cómpeta de ideale uitvalsbasis. Dit is onze basis voor een bijzondere wandelvakantie in het Parque Natural. U wandelt langs riviertjes en irrigatiekanaaltjes en heeft onderweg onvergetelijke vergezichten. Bij helder weer kunt u zelfs het Rif-gebergte in Marokko zien liggen. Vooral wanneer het in Noord Europa kil en guur is, is Cómpeta een ideale plek voor een wandelvakantie. De natuur is vooral in april en mei mooi wanneer de amandelbomen uitbundig wit bloeien en de sinaasappels rijp zijn.

In deze streek schijnt de zon maar liefst 325 dagen per jaar. Het landschap van Axarquia heeft veel te bieden: beboste bergen die worden afgewisseld met open terrein en boomgaarden waar olijven, amandelen en andere zuidvruchten groeien. De wandelingen, over voet- en ezelpaden, gaan tot iets boven de 1000 meter. Onze lokale vertegenwoordiging verzorgt al het lokale vervoer van en naar de wandelingen en zal tijdens de meeste wandelingen meelopen.

De uitvalsbasis voor deze wandelreis in Andalusië is het typisch Spaanse bergplaatsje Cómpeta, op ca. 650 m. hoogte. Het is gelegen in de streek Axarquia, verscholen aan het einde van een langgerekt dal en weg van het massatoerisme. Het ´witte dorp´ heeft als achtertuin een enorm natuurpark met de indrukwekkende Tejada- en Almijara-bergketens als achtergrond. Een prachtig gebied voor een wandelvakantie. Vooral het voor- en najaar en de “winter” zijn ideale jaargetijden om hier te wandelen met dagtemperaturen van 15-25 graden. De natuur is vooral van eind maart tot midden mei mooi wanneer de amandelbomen uitbundig wit bloeien en de sinaasappels rijp zijn.

Wandelen door de Axarquia
Het landschap van Axarquia heeft wandelaars veel te bieden: ruige bergen, beboste heuvels, valleien met olijf, citroen en avocado boomgaarden. De wandelingen leiden vaak over geiten- en ezelpaden en gaan tot iets boven de 1000 meter. In deze streek vind je tevens vele, mooi gelegen, typisch Spaanse dorpen waar je de invloed van de Moren nog goed terug kan vinden. De Nederlandse organisatoren en gidsen ter plaatse wonen al jaren in dit gebied, zij verzorgen al het lokale vervoer van en naar de wandelingen en één van hen loopt tijdens de wandelingen mee.

Verblijf tijdens deze wandelvakantie
Het verblijf is van april tot en met oktober in mooie dorpshuizen in traditionele Andalusische stijl gebouwd en met hedendaags comfort. Van november tot en met maart wordt in Hotel Balcón de Cómpeta verbleven. De dorpshuizen en het hotel liggen in het midden van Cómpeta. Restaurantjes, barretjes, winkels en de bakker zijn letterlijk direct om de hoek!

Iedere avond wordt een mooie grote tafel gereserveerd voor de maaltijd; liefst steeds in een ander restaurantje. Het ontbijt gebruiken we altijd in de ontbijtruimte van het hotel op max. 5 minuten lopen. Zowel ontbijt als avondmaaltijden zijn inbegrepen.

Vertrekdata

14/03/2023
Voldoende plaatsen beschikbaar
€ 1195.00
09/05/2023
Voldoende plaatsen beschikbaar
€ 1195.00
19/09/2023
Voldoende plaatsen beschikbaar
€ 1195.00
10/10/2023
Voldoende plaatsen beschikbaar
€ 1195.00
11/04/2023
Niet meer beschikbaar
€ 1195.00
1

Dag 1

Heenreis
Amsterdam-Malaga per Transavia. Bij aankomst staan er een of twee taxibusjes klaar om ons naar Cómpeta te brengen, gelegen op ca. 70 km van de luchthaven. We maken nader kennis met elkaar tijdens ens het eerste diner dat voor ons geserveerd wordt in een gezellig restaurantje in het dorp.
2

Dag 2

Cómpeta – Canillas – Archez – Cómpeta (ca. 6 km of 12,5 km)
Vanuit Cómpeta maken we een rondwandeling over mooie paden met avocado-, sinaasappel- en amandelplantages. Via een Romeins pad en de molenroute komen we langs de dorpen Canillas en Archez (ca. 6 km, 2,5 uur, hoogteverschil 180 meter). In de middag wandelen we verder door het natuurpark met bijzondere uitzichten om uiteindelijk weer in Cómpeta terug te keren (ca. 6,5 uur, 3 uur, hoogteverschil 300 meter).
3

Dag 3

Cómpeta-Salares-Cómpeta (ca. 7,5 km of 16,5 km)
In de ochtend hebben we een transfer naar Salares. Vanuit hier maken we een rondwandeling door een oud steeneikenbos en het natuurpark (ca. 7,5 km / 3 uur / hoogteverschil 280 meter). Daarna gaat het verder na de Romeinse brug en aansluitend maken we een rondwandeling langs de Rio Cajula waarna we terugkeren waar we zijn begonnen (ca. 9 km / 3 uur / hoogteverschil 320 meter).
4

Dag 4

Corumbela – Sayalonga (ca. 9,5 km of 16 km)
We worden naar Corumbela gebracht waar we een rondwandeling naar de ruïnes van een Moors fortencomplex op de strategische berg Ben Tomiz maken (ca. 9,5 km / 3,5 uur / hoogteverschil 260 meter). Daarna wandelen we via het dal van de Rio Ruvilla naar Sayalonga (ca. 6,5 km / 2,5 uur / hoogteverschil 250 meter).
5

Dag 5

Vrije dag
U kunt met samen andere reizigers een bezoek aan Malaga brengen (per openbaar vervoer). Wanneer u liever een extra wandeling maakt kunt u vanuit Cómpeta naar de Middellandse Zee wandelen en terug reizen per openbaar vervoer. Ook zijn er voldoende wandelingen in de directe omgeving van Cómpeta. Onze reisleider helpt u graag op weg.
6

Dag 6

Puerto del Collado – Gavilán en Rio Torrox – Acébuchal (ca. 10 km of 21 km)
In de ochtend maken we een rondwandeling vanuit Cómpeta naar Puerto del Collado en Gavilán in het natuurpark (ca. 10 km / 3,5 uur / hoogteverschil 380 meter). Na terugkomst in Cómpeta worden we per landrover naar Rio Torrox gebracht voor de wandeling naar Acebuchal (ca. 11 km / 3,5 uur / hoogteverschil 380 meter).
7

Dag 7

Casa la Mina – El Pullido of Puerto del Collado (ca. 10 km of 17 km) 
Transfer per landrover naar Casa la Mina voor een mooie rondwandeling naar Loma del Daire en Venta Pradillos (ca. 10 km / 4 uur / hoogteverschil 240). Aansluitend een wandeling naar Rio Torrox waarbij we de keuze hebben om naar el Pullido (ca. 6 km / 2 uur / hoogteverschil 250 meter) of naar Puerto del Collado (ca. 8 km / 3,5 uur / hoogteverschil 380 meter) wandelen.
8

Dag 8

Terugreis
Vandaag worden we per taxibusje naar de luchthaven van Malaga gebracht voor de vlucht van Malaga naar Amsterdam per Transavia.

Dagprogramma onder voorbehoud. Elke dag is er een begeleide ochtend- en een middagwandeling. Tijdens de ochtendwandeling zijn we 3 tot 4 uur onderweg (van 10:00 uur ´s tot 13:00 of 14:00 uur). Wanneer u niet mee gaat met de middagwandeling heeft u de rest van de dag vrij te besteden tot het avondeten. Wanneer u mee gaat met de middagwandeling bent u iedere dag 2 tot 2,5 uur langer onderweg (tot ongeveer 17 à 18 uur ’s middags). U kunt elke dag aan het eind van de ochtendwandeling besluiten of u verder wilt wandelen of terug wilt keren naar Cómpeta.Het kan voorkomen dat we het programma moeten aanpassen i.v.m. weersomstandigheden of lokale gebeurtenissen.

INBEGREPEN Amsterdam-Malaga v.v. per Transavia
Transfers Malaga luchthaven-Cómpeta v.v.
Lokale transfers
7 overnachtingen in een dorpshuis in het centrum van Cómpeta
7 x ontbijt en 3-gangendiner in plaatselijke restaurantjes
Plaatselijke meelopende Nederlands en Spaans sprekende reisleider
NIET INBEGREPEN In te checken bagage € 26,- per enkele reis
Versnaperingen onderweg
Afdracht reisgarantiefonds
Bijdrage Calamiteitenfonds
Reis- en annuleringsverzekering
Reserveringskosten
Leeftijd en samenstellingen van de groepsreizen

Deelnemers aan onze reizen zijn over het algemeen tussen de 40 en 65 jaar oud met een gemiddelde leeftijd van 55 jaar. Van deze deelnemers is gemiddeld 70 % vrouw en bij de uitdagendere reizen ligt de samenstelling redelijk gelijk. Bij een gegarandeerde reis kunt u de globale leeftijd en samenstelling zien als u de blauwe link aanklikt.

Kalender legenda
Voldoende plaatsen beschikbaar
Gegarandeerd vertrek
Niet meer beschikbaar