8 dagen
Aantal dagen
6-16 personen
Aantal personen
Spanje
Bestemming
kamer op indeling, éénpersoonskamer
Kamerindeling
*** Bergwandelervaring vereist
Moeilijkheidsgraad
Groepsreis
Reistype
Inclusief vliegticket
Vliegticket
Spanje | Wandelen in de Sierra Nevada

De Sierra Nevada is een van de mooiste wandelgebieden van Andalusië. De echte wandelliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. De natuur, de frisse berglucht en de uitzichten maken de Sierra Nevada een waar wandelparadijs. Sierra Nevada betekent letterlijk ‘besneeuwde bergketen‘ en dankt haar naam aan een aantal bergtoppen die een groot deel van het jaar zijn bedekt met sneeuw. Je vindt hier de hoogste bergtop van het Spaanse vasteland, de Mount Mulhacén (3482 meter) en nog 15 andere bergtoppen.

De Sierra Nevada in Spanje is na de Alpen de tweede hoogste bergketen van Europa. Door de zuidelijke ligging en vele uren zon is het een ideaal gebied om uw vakantie door te brengen. Een groot deel is uitgeroepen tot beschermd natuurpark en het is een droomgebied voor wandelaars en één van de meest geliefde bergbeklimmersgebieden van Spanje! Deze reis is een wandeltocht met als einddoel de twee hoogste bergtoppen: de Mulhacén en de Veleta. De stijgingen en dalingen tijdens de begeleide wandelingen variëren van gematigd tot kortstondig steil. In het deel van de Sierra Nevada dat Alpujarras heet, kan fantastisch worden gewandeld.

De eerste twee dagen maakt u inloopwandelingen vanuit het stadje Cómpeta in de bergen en pas daarna gaat u écht het hooggebergte in. U overnacht één keer in de berghut Refugio Poqueira (ca. 2500 m) en loopt daarna verder naar het skidorp Pradollano (ca. 2100 m) aan de andere zijde van de bergketen. De laatste 2 dagen van de reis verblijft u in Granada, aan de voet van de Sierra Nevada. In de stad bevindt zich een van de beroemdste monumenten van Spanje: het Alhambra, een gigantisch historisch paleis vol culturele schatten, daterend uit zowel de Arabisch-Moorse als de Spaans-katholieke tijd.

Wij bieden deze groepsreis alleen midden in de zomer aan. De bergen zijn dan grotendeels sneeuwvrij, de kans op slecht weer is in die tijd minimaal en (ook al is het verder in Spanje erg warm) door de grote hoogte is het hier in het algemeen goed wandelweer. Juli en augustus zijn daarom de béste maanden voor een tocht hoog door de bergen. Dat maakt een vertrekdatum midden augustus ideaal, zeker in combinatie met het grootste volksfeest (de Noche del Vino) van het stadje Cómpeta.

De verzorging van deze reis is op basis van halfpension, het ontbijt en het diner zijn dus inclusief (m.u.v. Granada)

U overnacht tijdens deze reis op diverse plekken variërend van hotel tot berghut.

3 overnachtingen in Cómpeta: in een tweepersoonskamer in traditioneel dorpshuis (centrum van het stadje) met gedeelde douche/toilet
1 overnachting in de berghut Refugio Poqueira: meerpersoonskamers met gedeelde douche/toilet
1 overnachting in Pradollano: tweepersoonskamer in een appartement met gedeelde douche/toilet
2 overnachtingen in Granada: tweepersoonskamer met eigen douche/toilet in Hotel Salvador ** in een rustig straatje in het centrum van Granada (logies)

Prijs voor 2022
05-07-2022:  € 1135,-
16-08-2022:  € 1210,-

Vertrekdata

16/08/2022
Niet meer beschikbaar
€ 1210
1

Dag 1

Amsterdam-Malaga per Transavia.com. Transfer (ca. 70 km) per taxibus naar en overnachting in Cómpeta.
2

Dag 2

Transfer naar Fábrica de la Luz. Eerste inloopwandeling (ca. 15 km/5 uur) met een gids langs een riviertje tot ruim 1200 m hoogte (Puerto Blanquillo). Terug via een muilezelroute naar Cómpeta. Overnachting in Cómpeta.
3

Dag 3

Transfer naar Llanadas de Sedella (ca. 1600 m). Tweede inloopwandeling (ca. 15 km/5 uur) met een gids naar de top van de Maroma (ca. 2067 m.). Overnachting in Cómpeta.
4

Dag 4

Transfer naar Capileira en Alto del Chorillo (ca. 2700 m). Aansluitend een onvergetelijke wandeling (ca. 14 km/7 uur, hoogteverschil ca. 980 m) met een gids naar de top van de Mulhacén (3478 m) en een afdaling door het dal van de Rio Mulhacén naar de Refugio del Poqueira. Overnachting in de prachtig gelegen berghut (meerpersoonskamers en centraal sanitair). U moet zelf de noodzakelijke bagage voor 1 overnachting meenemen in uw dagrugzak; de rest van de bagage wordt rechtstreeks naar het skidorp Pradollano vervoerd.
5

Dag 5

Wandeling (ca. 16 km/8 uur, hoogteverschil ca. 1200 m) met een gids, een klim via het woeste dal van de Rio Seco naar de top van de Veleta (3396 m) en afdaling aan de andere zijde van de bergketen naar het skidorp Pradollano. Overnachting in een ruim appartement.
6

Dag 6

Transfer naar Granada (ca. 30 km). Wandeling met een gids boven het Alhambra langs het waterstelsel Acequia Real (ca. 8 km/2,5 uur, hoogteverschil ca. 150 m). Overnachting in Hotel Salvador, een goed 2- sterren hotel in een rustig straatje in het centrum van Granada.
7

Dag 7

Granada, vrij. Gelegenheid voor een bezoek aan het Alhambra. Overnachting in Hotel Salvador.
8

Dag 8

Transfer (ca. 140 km) per lijnbus naar de luchthaven van Malaga. Malaga-Amsterdam per Transavia.com.

Dagprogramma onder voorbehoud. Het kan voorkomen dat we het programma moeten aanpassen i.v.m. weersomstandigheden of lokale gebeurtenissen.

INBEGREPEN Amsterdam-Malaga v.v. per Transavia
Transfer Malaga luchthaven-Cómpeta per taxi of taxibusje
Transfer Granada-Malaga luchthaven per lijnbus
3 overnachtingen in een dorpshuis (1-persoonskamer), 1 overnachting in een appartement (1-persoonskamer), 2 overnachtingen in een hotel (1-persoonskamer)
1 overnachting in een berghut in een meerpersoonskamer
Ontbijt en diner met uitzondering van Granada: uitsluitend logies
Alle lokale transfers rond Competa
Bagagetransfers
Toeristenbelasting
Nederlands sprekende reisleider/berggids
Lokale transfers en bagagevervoer
NIET INBEGREPEN In te checken bagage € 26,- per enkele reis
Overige maaltijden (lunches)
Afdracht reisgarantiefonds
bijdrage Calamiteitenfonds
Reis- en annuleringsverzekering
Reserveringskosten
Kalender legenda
Voldoende plaatsen beschikbaar
Gegarandeerd vertrek
Niet meer beschikbaar