7 dagen
Aantal dagen
2 personen
Aantal personen
Spanje
Bestemming
2-persoonskamer
Kamerindeling
** Wandelervaring vereist
Moeilijkheidsgraad
Individuele reis
Reistype
Exclusief vliegticket
Vliegticket
Spanje | Wandelvakantie Serra de Mariola

Deze 7-daagse individuele wandelvakantie in het Nationale Park Sierra de Mariola vlakbij Valencia in Spanje is zorgvuldig samengesteld zodat u dit natuurpark op een bijzondere manier kunt ontdekken. Dit natuurpark is ca. 17.000 hectare groot en sinds 2002 een beschermd natuurgebied. De hoogste berg is de Montcabrer die u tijdens deze wandelvakantie ook zult ontdekken. Deze plek is bijzonder door zijn rijke landschap en cultuur. U wandelt door dennen- en eikenbossen waar u een grote variatie aan aromatische planten tegenkomt.

Bovendien stroomt er vanuit de bergen veel water waardoor er vele bronnen en beekjes ontstaan. Tevens zijn nog overblijfselen van Iberische nederzettingen, van de Arabische beschaving en vele gebouwen uit de 16e en 19e eeuw die gebruikt werden om sneeuw in op te slaan.

Het natuurpark Serra Mariola is een bergketen, een van de meest afgelegen uitlopers van het gebergtes in het zuiden van Spanje. Het park wordt omringd door de steden Cocentaina, Bocairent, Ontinyent en Alcoy. De hoogste top is de Montcabrer, met een hoogte van 1.389 meter. In het noorden heeft het Benicadell-gebergte een gelijknamige top van 1.104 meter hoog. Het gebied bestaat voornamelijk uit kalksteen. Op deze bergketens groeien meer dan 200 verschillende aromatische en geneeskrachtige planten en honderden verschillende bomen, waaronder een taxussoort die uniek is voor dit gebied.

Accommodaties
Tijdens deze reis verblijft u in de volgende hotels in een 2-persoonskamer met eigen douche en toilet. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, wordt er een gelijkwaardig alternatief gereserveerd (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren.

 

dag 1 Bocairent:
Hotel L’Àgora ***
Hotel L’Estació ***
dag 2 Bocairent:
Hotel L’Àgora ***
Hotel L’Estació ***
dag 3 Bocairent:
Hotel L’Àgora ***
Hotel L’Estació ***
dag 4 Agres: Pensió Mariola
dag 5 Agres: Pensió Mariola
Dag 6 Alcoi: Sercotel Ciutat d’Alcoi

 

Prijs:  € 620,00
Het gehele jaar door behalve in juli en augustus. Aankomst op dinsdag en zaterdag

B&B of H/P
Standaard boekt u deze reis op basis van logies en ontbijt. Mocht u de reis willen boeken met vol pension (5x diner) dan komt er een toeslag bij van € 128,-

Hoe er te komen
Vanuit Nederland vliegt u naar Alicante of Valencia

Als u naar Alicante vliegt
Met de trein: van Alicante Railway Station naar Villena Railway Station (45 minuten), waar een taxi wacht om u naar Bocairent te brengen. U kunt de dienstregeling en de prijzen hier bekijken.

Als u naar València vliegt
Per trein: van het treinstation van València (Estació del Nord) naar het treinstation van Villena (1 uur), waar een taxi klaarstaat om u naar Bocairent te brengen. U kunt de dienstregeling en de prijzen hier bekijken.

Wilt u deze reis alleen wandelen?
De prijs die u ziet staan is per persoon o.b.v. twee personen. Het is mogelijk om deze reis te boeken met een éénpersoonskamer, echter moet u rekening houden met een toeslag van € 165,- en is afhankelijk van de bezetting en van de accommodatie die wij in de gewenste periode kunnen gebruiken. Mocht u geïnteresseerd zijn in een éénpersoonskamer of met uw eigen (fiets)groepje deze reis te willen boeken, neem dan telefonisch contact met ons op.

1

Dag 1

Aankomst in Bocairent
Aankomst in Bocairent in uw hotel. Bocairent is een betoverend middeleeuws stadje op een rotspunt met een adembenemend uitzicht over de omgeving. Bocairent heeft smalle, kronkelende straatjes zonder verkeer waar u heerlijk doorheen kunt dwalen. U krijgt aan het begin van de avond een toelichting bij het programma van de komende week. Mocht u laat aankomen dan zal dit de volgende ochtend worden gegeven.
2

Dag 2

Rondwandeling Vinalopó rivier
Vandaag wandelt u vanuit Boicarent naar de bron van de Vinalopo rivier en u passeert u historische boerderijen die ooit werden bewoond door families die het land bewerkten. Deze worden omringd door indrukwekkende, oude steeneiken. Wanneer u Toll Blau (de Blauwe Poel) bereikt, kunt u even pauze nemen en genieten van de mooie omgeving. Vervolgens loopt u verder en komt u langs de Font de la Coveta, een bron met kristalhelder water die de bron is van de belangrijke rivier de Vinalopó.

Afstand ca. 14 km
Hoogteverschil 480m/480m stijgen/dalen

3

Dag 3

Bocairent – Agres
Vandaag verlaat u Bocairent om naar het natuurpark Sierra de Mariola te wandelen, waar u kunt genieten van indrukwekkende uitzichten en de rust waarmee deze idyllische plek u omringt. U passeert het Iberische dorp “Cabeçó de Mariola”, een mysterieuze plek met spectaculaire uitzichten. Vervolgens komt u bij Alfafara, een klein dorpje waar u iets kunt drinken en de oude wasplaats kunt bezoeken, waarvan het heldere maar ijskoude water nog steeds door de plaatselijke bevolking wordt gebruikt. Tenslotte leidt een prachtig pad u naar Agres, een dorp gelegen in het natuurpark.

Afstand ca. 13 km
Hoogteverschil 645m/581m stijgen/dalen

4

Dag 4

Agres – rondwandeling Teixera d’Agres (12 km 780m stijgen/dalen)
Agres is een charmant bergdorpje met steile straatjes, heldere en frisse beekjes en waterbronnen en een prachtig klooster dat vanaf het hoogste punt over het hele stadje uitkijkt. De wandeling volgt het botanische pad van de Teixera (inheemse boom) d’ Agres in de Sierra de Mariola.

Afstand ca. 12 km
Hoogteverschil 780 stijgen/dalen

5

Dag 5

Rondwandeling Cava’s
U verlaat Agres voor een rondwandeling in het natuurpark om de enorme, indrukwekkende bouwwerken te bekijken die bekend staan als “Cavas”. Tussen de 16e en 19e eeuw, een periode die bekend staat als “de kleine ijstijd”, was het weer kouder met veel meer sneeuw dan nu. Dit verklaart de reden voor de bouw van de zogenaamde “Cavas”. Zij vormen het meest fascinerende archeologische bewijs van de vroegere economische exploitatie van de mediterrane bergen. Tot de 19e eeuw waren de “Cavas” functionele ijshuizen, gebouwd om de in de winter verzamelde sneeuw te bewaren en op te slaan, en waaruit de sneeuw, indien nodig, het hele jaar door werd verdeeld voor het koelhuizen van producten beneden aan de kust. De aanwezigheid van ijshuizen verklaart ook de traditie van de ijsproductie in bepaalde gebieden van de provincie Alicante.

Afstand ca. 11 km
Hoogteverschil 677m stijgen/dalen

6

Dag 6

Agres – Alcoi
Vandaag is uw laatste wandeling van uw wandelvakantie in Spanje. Het bergachtige karakter van deze laatste etappe zult u verrassen. U wandelt richting de schuilpaatls van de Mariola’s. Vanaf hier wandelt u naar de top van Montcabrer (1.390 m) U nadert hem, met de mogelijkheid om desgewenst naar de top te lopen. Vanaf de top kunt u bij helder weer het eiland Ibiza zien liggen. Verder wandelt u vandaag naar de Coll de Sabata, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft op de omliggende valleien. Uiteindelijk komt u in de Barranc del Cinc, een diepe bergpas met spectaculaire rotswanden, die u naar de stad Alcoi leidt.

Afstand ca. 15 km
Hoogteverschil 632m/1.052m stijgen/dalen

7

Dag 7

Terugreis
Na het ontbijt is er helaas een einde gekomen aan uw wandelvakantie in Spanje en reist u op eigen gelegenheid naar huis. U kunt uw verblijf ook verlengen. Wij bespreken graag met u alle mogelijkheden.

Dagprogramma onder voorbehoud. Het kan voorkomen dat we het programma moeten aanpassen i.v.m. weersomstandigheden of lokale gebeurtenissen.

INBEGREPEN Accommodatie
Ontbijt
Introductie ter plaatse met uitleg en tips voor deze wandelweek (Engelstalig)
Wandelkaart en uitleg (in het Engels)
Lokale assistentie op afroep.
Bagagevervoer tussen uw accommodaties.
Transfer van Villena treinstation naar Bocairent (per taxi).
GPS met de tracks
NIET INBEGREPEN Overige maaltijden
Huur fiets
Afdracht reisgarantiefonds
Reis- en annuleringsverzekering
Reserveringskosten
Leeftijd en samenstellingen van de groepsreizen

Deelnemers aan onze reizen zijn over het algemeen tussen de 40 en 65 jaar oud met een gemiddelde leeftijd van 55 jaar. Van deze deelnemers is gemiddeld 70 % vrouw en bij de uitdagendere reizen ligt de samenstelling redelijk gelijk. Bij een gegarandeerde reis kunt u de globale leeftijd en samenstelling zien als u de blauwe link aanklikt.

Kalender legenda
Voldoende plaatsen beschikbaar
Gegarandeerd vertrek
Niet meer beschikbaar