8 dagen
Aantal dagen
2 personen
Aantal personen
Taiwan
Bestemming
2-persoonskamer
Kamerindeling
n.v.t.
Moeilijkheidsgraad
Individuele reis
Reistype
Exclusief vliegticket
vliegticket
Taiwan | Autorondreis over een bijzonder eiland

Denkt u erover om naar Azië te gaan maar wilt u liever de drukte vermijden, dan is deze 8-daagse auto rondreis in Taiwan iets voor u! Taiwan is ongeveer even groot als Nederland met goede wegen en bewegwijzering. In de 17e eeuw had de VOC voor een korte periode hier zijn basis en heette het Formosa. Het hoofdkwartier van de VOC op Formosa was het kasteel Zeelandia, dat in het zuidoosten van het eiland gelegen was, op een plaats genaamd Taiwan. Toen de Nederlanders hier kwamen woonden er nog nauwelijks Chinezen op het eiland.

Toen rond 1645 er in China een burgeroorlog uitbrak waardoor de Ming-dynastie door de Qing-dynastie werd verdreven, trok een groot leger van opstandelingenleider naar het eiland en ging de strijd aan met de VOC. Met de overgave van Fort Zeelandia in januari 1662 kwam een einde aan de VOC-vestiging op Formosa. Toch kunnen nu nog steeds de overblijfselen van deze periode worden bewonderd! Taiwan heeft moderne steden, comfortabele treinen en prachtige nieuwe architectuur en u kunt u genieten van een schitterende natuur, een bijzondere cultuur en een heerlijke keuken. Met deze reis ziet u in korte tijd alle highlights van dit eiland Taiwan.

De overgrote meerderheid van de Taiwanese bevolking behoort etnisch gezien tot de Han-Chinezen. Net als in Europa waren er vroeger ook in Azië vele volksverhuizingen en ook Taiwan was een toevluchtsoord waar vele verschillende ethnische roepen naar toe “verhuisd” zijn. Eerst in de achttiende en negentiende eeuw, toen Han-Chinezen uit de Qing-dynastie naar het eiland verhuisden, en nogmaals na de Tweede Wereldoorlog. Wist u dat nu nog steeds een klein gedeelte van de bevolking van Taiwan uit mensen bestaan die bij de inheemse Taiwanese stammen behoren, dit zijn de zogenaamde Taiwanese Aboriginals. Dit zijn afstammelingen die verwant zijn aan de Filipino’s die al duizenden jaren op het eiland leefden toen de migratie van Han-Chinezen begon. De officiële taal van Taiwan is het Mandarijn, die door verschillende etnische groepen wordt gebruikt. Ongeveer 70 procent van de bevolking spreekt bovendien Taiwanees, een dialect dat valt onder de Chinese Min-subtalen.

Tijdens deze rondreis door Taiwan maakt u kennis met de mooiste nationale parken. De reis begint natuurlijk met een bezoek aan de hoofdstad Taipei waar u onder begeleiding van een gids een mooie excursie maakt. Vervolgens rijdt u met uw huurauto op pad. U bezoekt het Yangmingshan National Park, bekend om haar prachtige berglandschap met watervallen, warmwaterbronnen, steile kliffen en diepe ravijnen. Vervolgens rijdt u over de East Coast Highway, naar de indrukwekkende Taroko kloof. Daarna rijdt u naar Kenting en bezoekt u het Alishan National Scenic Area en de Yushan Mountain, de hoogste berg van Taiwan. Hier kunt u ontspannen op één van de vele stranden of u kunt de omgeving verder verkennen en langs de vele prachtige baaien rijden waar u een schitterende uitzicht heeft over de zee. Tenslotte bezoekt u het mystieke Sun Moon Lake om vervolgens weer terug te keren naar Taipei. Vanzelfsprekend kunt u deze reis in overleg met ons verlengen om zo nog langer te genieten van dit schitterende land.

Rijden met een auto in Taiwan
Taiwan is een zeer geschikte bestemming om met de auto op eigen gelegenheid te verkennen. Er zijn goede wegen en u kunt in alle rust uw eigen dag invullen. Dankzij de routeplanner en goede wegaanduidingen is het makkelijk om de weg naar uw bestemming te vinden. Bovendien ontvangt u van ons een wifi-router waarmee u ook internet op uw smartphone/tablet kunt gebruiken. Om deze reis te kunnen boeken is het noodzakelijk dat u over een internationaal rijbewijs beschikt. U kunt een internationaal rijbewijs aanschaffen bij elk ANWB kantoor. U dient uw Nederlandse als internationale rijbewijs mee te nemen naar Taiwan.

Deze reis aanpassen naar uw wensen.
Wij hebben de routes en reizen voor deze reis in Taiwan met zorg uitgekozen en samengesteld, maar wilt u hier zelf toch liever iets in aanpassen of wilt u meer tijd om te genieten van het land, laat dit dan aan ons dan weten. Wij passen graag de reis geheel naar uw wens aan. Wij kijken graag samen met u naar de mogelijkheden zodat wij een offerte geheel op maat voor u kunnen samenstellen.

Aankomst Taiwan
Wij adviseren om op vrijdag te starten met deze reis zodat u op zaterdag in Taipei aankomt. U vermijdt hierbij extra toeslagen van hotels die tijdens deze reis worden aangedaan. Mocht u de reis op een andere dag willen beginnen dan rekenen we graag voor u uit wat deze toeslagen zijn, deze zijn namelijk ook weer afhankelijk van de periode waarin u wilt reizen. Taiwan kent ook uitzonderlijk veel feestdagen waardoor hotels vroeg volgeboekt kunnen zijn en er ook toeslagen voor die periode zijn. Daarom is een boeking altijd op aanvraag en kijken wij eerst of het mogelijk is om op de door u gewenste datum deze reis doorgang te laten vinden. Over het algemeen kunne wij binnen 24 uur uitsluitsel geven of de periode voor u geschikt is, wij nemen dan direct contact met u op om de verdere details te bespreken.

Vliegtickets
Deze reis wordt aangeboden zonder vliegtickets. Wij helpen u graag met een vlucht naar uw bestemming. Houd u er bij de planning van zowel uw heen- als terugreis rekening mee, dat u pas een dag later aankomt op uw bestemming. Natuurlijk Reizen helpt u graag de vlucht naar uw bestemming te boeken. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@natuurlijkreizen.nl of telefoonnummer: 020 7511340

Dit is een voorbeeldreis, wij kunnen dit dagprogramma geheel aanpassen aan uw wensen. Zo kunt u deze reis verlengen, kiezen voor andere hotels, andere routes of als u liever niet zelf wilt rijden, een reis met een prive-chauffeur maken.

1

Dag 1

Taipei: Vandaag komt u aan op de internationale Taoyuan Luchthaven in Taipei. Op het vliegveld ontmoet u onze contactpersoon en wordt u naar uw hotel in het centrum van de stad gebracht. Afhankelijk van uw aankomsttijd, kunt u vandaag op eigen gelegenheid de stad verkennen om de atmosfeer te proeven van deze bruisende hoofdstad. U heeft morgen en aan het eind van uw reis ook nog de tijd om Taipei te verkennen. U overnacht in Hotel Forte Guanqian of gelijkwaardig
2

Dag 2

Taipei – Sun Moon Lake:  Vandaag wordt uw huurauto bij uw hotel afgeleverd en kunt u op weg om Taiwan te verkennen. In ongeveer 3,5 uur rijdt u langs de ruige oostkust naar het zuiden naar wat voor veel Taiwanezen de allermooiste plek van Taiwan is: Sun Moon Lake. Overdag is het er behoorlijk druk met hoofdzakelijk Taiwanese toeristen, daarom raden we aan om hier wat later in de middag pas aan te komen zodat u het smaragdgroene meer in volle glorie kunt bewonderen. Het meer dankt haar naam aan de vorm; het noordelijke deel lijkt op een zon en het zuidelijke deel op een halve maan. Na aankomst kunt u een boottochtje maken over het meer of genieten van een mooie wandelroute. Er zijn verschillende wandelpaden uitgezet langs het meer en kunt u wandelen naar bijvoorbeeld de Ci En pagode waarvandaan u een prachtig uitzicht heeft over het Sun Moon Lake en de bergen die het meer omringen. U overnacht in Hotel Lealea of gelijkwaardig
3

Dag 3

Sun Moon Lake – Tainan: Vandaag maakt u kennis met de Nederlandse Koloniale geschiedenis waarvan in Tainan nog het één en ander terug te vinden is. De V.O.C. begon hier aan het begin van de 17e eeuw haar activiteiten en noemden toen deze handelspost Formosa. Deze handelspost werd in 1662 veroverd door de opstandelingen die vanaf het vasteland naar dit “veilige eiland” kwamen. Zij namen het bestuur van het hele eiland over en maakte van Tainan zijn hoofdstad. Vandaag kunt u fort Zeelandia en Fort Providentia bezoeken, die in 1624 en 1653 gebouwd werden door de Nederlanders. Tainan is goed per fiets te verkennen en wij adviseren u om dit zeker te doen om zo de heerlijke ontspannen sfeer van Tainan te proeven! Krijgt u onderweg honger? Dan kunt u overal heerlijk eten in een van de lekkere eettentjes die Tainan rijk is. Overnachting in the Place Tainan of gelijkwaardig.
4

Dag 4

Tainan – Kaohsiung – Kenting: U rijdt verder naar Kaohsiung; de tweede grootste stad en tevens de belangrijkste havenstad van Taiwan.  Een van de bezienswaardigheden van Kaohsiung is het Lotus meer (Lianchitan). In en rondom dit meer liggen diverse tempels, pagodes en paviljoens.  Later vandaag rijdt u verder naar het zuidelijkste puntje van Taiwan: Kenting. Dat met name bekend staat om de mooie stranden en het Kenting National Park. Dit park omvat een gebied van ruim 30.000 hectare, deels land en deels zee.  De temperatuur in deze regio is vrijwel het gehele jaar aangenaam: tussen de 20°C en 35°C. U kunt het Kenting National Park gaan verkennen waar u prachtige vogels kunt spotten en u kunt er prachtig duiken of snorkelen vanwege de vele koraalriffen. Na aankomst checkt u in bij het hotel Chateau Beach Resort of gelijkwaardig.
5

Dag 5

Kenting – Chihpen. De reis gaat verder naar Chihpen over één van de mooiste plattelandsroutes van Taiwan. De weg slingert over het eiland heen en eindigt aan zee; vanaf daar hebt u prachtige uitzichten over de zee aan de ene kant en de bergen aan de andere kant. In Chihpen aangekomen kunt u het Beinan Culture Park bezoeken of een mooie wandeling maken in het Zhiben National Forest Recreation Area. Overnachting: Toyugi Hot Spring Resort SPA  of gelijkwaardig.
6

Dag 6

Chihpen – Taroko kloof. Vandaag staat een lange reisdag van zo’n 6 uur rijden op het programma. De eindbestemming van vandaag ligt in het oosten van Taiwan. Dit gebied staat bekend om haar hoge bergen, ruige kliffen en diepe kloven. Met als hoogtepunt natuurlijk de Taroko kloof! Onderweg passeert u steile rotswanden en prachtige uitzichtpunten. Ook zijn er vele mooie rondwandelingen mogelijk, dus zorg dat u op tijd vertrekt en genoeg tijd heeft onderweg! Overnachting in Leader Village Hotel of gelijkwaardig. * Het diner is inbegrepen
7

Dag 7

Taroko – Taipei: Vandaag rijdt u rustig terug naar Taipei, waar u aan het eind van de middag uw auto weer inlevert bij de accommodatie. Op weg naar Taipei kunt u nog stoppen in het Yangmingshan National Park dat twee miljoen jaar geleden is ontstaan uit vulkaanuitbarstingen en behoort tot één van de acht Nationale Parken in Taiwan. In park zijn hete bronnen te vinden en er zijn vele wandelroutes uitgezet, vanwaar u schitterende uitzichten hebt over de omgeving. U overnacht weer in Hotel Forte Guanqian of gelijkwaardig
8

Dag 8

Afhankelijk van uw vlucht hebt u mogelijk nog vrije tijd in Taipei. Daarna wordt u opgehaald bij het hotel en naar de luchthaven gebracht.

Let op! Door (weers)omstandigheden kan het gebeuren dat het programma aangepast wordt en de dagen omgewisseld worden.

INBEGREPEN Overnachtingen in Taipei in 3*-hotel inclusief ontbijt
Overnachtingen in overige plaatsen in 4*-hotels inclusief ontbijt
In Taipei privé-transfers van en naar de luchthaven
Autohuur van dag 2 t/m 7 o.b.v. Ford Fiesta of vergelijkbaar
Diner dag 6
Engelstalige GPS
Wifi-router voor de hele rondreis (voor gebruik internet)
Basis autoverzekering
Routekaart Taiwan
NIET INBEGREPEN Internationale vlucht – kijk hier voor actuele prijzen
Weekend- en Hoogseizoentoeslagen
Overige niet genoemde maaltijden en drankjes
Fooien
Brandstofkosten
Tolgelden
Uitbreiding autoverzekering
Entreegelden
Kosten internationaal rijbewijs
Overige persoonlijke uitgaven
Optioneel kinderzitje voor in de auto
Overige persoonlijke uitgaven
Eten en drinken onderweg
Afdracht reisgarantiefonds
Reis- en annuleringsverzekering
Reserveringskosten
Kalender legenda
Beschikbaar
Gegarandeerd
Volgeboekt