15 dagen
Aantal dagen
2 personen
Aantal personen
Taiwan
Bestemming
2-persoonskamer
Kamerindeling
n.v.t.
Moeilijkheidsgraad
Individuele reis
Reistype
Exclusief vliegticket
Vliegticket
Taiwan | Autorondreis over een bijzonder eiland

Denkt u erover om naar Azië te gaan maar wilt u liever de drukte vermijden, dan is deze 15-daagse auto rondreis in Taiwan iets voor u! Taiwan is ongeveer even groot als Nederland met goede wegen en bewegwijzering. In de 17e eeuw had de VOC voor een korte periode hier zijn basis en heette het Formosa. Het hoofdkwartier van de VOC op Formosa was het kasteel Zeelandia, dat in het zuidoosten van het eiland gelegen was, op een plaats genaamd Taiwan. Toen de Nederlanders hier kwamen woonden er nog nauwelijks Chinezen op het eiland.

Toen rond 1645 er in China een burgeroorlog uitbrak waardoor de Ming-dynastie door de Qing-dynastie werd verdreven, trok een groot leger van opstandelingenleider naar het eiland en ging de strijd aan met de VOC. Met de overgave van Fort Zeelandia in januari 1662 kwam een einde aan de VOC-vestiging op Formosa. Toch kunnen nu nog steeds de overblijfselen van deze periode worden bewonderd! Taiwan heeft moderne steden, comfortabele treinen en prachtige nieuwe architectuur en u kunt u genieten van een schitterende natuur, een bijzondere cultuur en een heerlijke keuken. Met deze reis ziet u in korte tijd alle highlights van dit eiland Taiwan.

De overgrote meerderheid van de Taiwanese bevolking behoort etnisch gezien tot de Han-Chinezen. Net als in Europa waren er vroeger ook in Azië vele volksverhuizingen en ook Taiwan was een toevluchtsoord waar vele verschillende ethnische roepen naar toe “verhuisd” zijn. Eerst in de achttiende en negentiende eeuw, toen Han-Chinezen uit de Qing-dynastie naar het eiland verhuisden, en nogmaals na de Tweede Wereldoorlog. Wist u dat nu nog steeds een klein gedeelte van de bevolking van Taiwan uit mensen bestaan die bij de inheemse Taiwanese stammen behoren, dit zijn de zogenaamde Taiwanese Aboriginals. Dit zijn afstammelingen die verwant zijn aan de Filipino’s die al duizenden jaren op het eiland leefden toen de migratie van Han-Chinezen begon. De officiële taal van Taiwan is het Mandarijn, die door verschillende etnische groepen wordt gebruikt. Ongeveer 70 procent van de bevolking spreekt bovendien Taiwanees, een dialect dat valt onder de Chinese Min-subtalen.

Tijdens deze rondreis door Taiwan maakt u kennis met de mooiste nationale parken. De reis begint natuurlijk met een bezoek aan de hoofdstad Taipei waar u onder begeleiding van een gids een mooie excursie maakt. Vervolgens rijdt u met uw huurauto op pad. U bezoekt het Yangmingshan National Park, bekend om haar prachtige berglandschap met watervallen, warmwaterbronnen, steile kliffen en diepe ravijnen. Vervolgens rijdt u over de East Coast Highway, naar de indrukwekkende Taroko kloof. Daarna rijdt u naar Kenting en bezoekt u het Alishan National Scenic Area en de Yushan Mountain, de hoogste berg van Taiwan. Hier kunt u ontspannen op één van de vele stranden of u kunt de omgeving verder verkennen en langs de vele prachtige baaien rijden waar u een schitterende uitzicht heeft over de zee. Tenslotte bezoekt u het mystieke Sun Moon Lake om vervolgens weer terug te keren naar Taipei. Vanzelfsprekend kunt u deze reis in overleg met ons verlengen om zo nog langer te genieten van dit schitterende land.

Rijden met een auto in Taiwan
Taiwan is een zeer geschikte bestemming om met de auto op eigen gelegenheid te verkennen. Er zijn goede wegen en u kunt in alle rust uw eigen dag invullen. Dankzij de routeplanner en goede wegaanduidingen is het makkelijk om de weg naar uw bestemming te vinden. Bovendien ontvangt u van ons een wifi-router waarmee u ook internet op uw smartphone/tablet kunt gebruiken. Om deze reis te kunnen boeken is het noodzakelijk dat u over een internationaal rijbewijs beschikt. U kunt een internationaal rijbewijs aanschaffen bij elk ANWB kantoor. U dient uw Nederlandse als internationale rijbewijs mee te nemen naar Taiwan.

Deze reis aanpassen naar uw wensen.
Wij hebben de routes en reizen voor deze reis in Taiwan met zorg uitgekozen en samengesteld, maar wilt u hier zelf toch liever iets in aanpassen of wilt u meer tijd om te genieten van het land, laat dit dan aan ons dan weten. Wij passen graag de reis geheel naar uw wens aan. Wij kijken graag samen met u naar de mogelijkheden zodat wij een offerte geheel op maat voor u kunnen samenstellen.

Aankomst Taiwan
Wij adviseren om op vrijdag te starten met deze reis zodat u op zaterdag in Taipei aankomt. U vermijdt hierbij extra toeslagen van hotels die tijdens deze reis worden aangedaan. Mocht u de reis op een andere dag willen beginnen dan rekenen we graag voor u uit wat deze toeslagen zijn, deze zijn namelijk ook weer afhankelijk van de periode waarin u wilt reizen. Taiwan kent veel feestdagen waardoor hotels vroeg volgeboekt kunnen zijn en er ook toeslagen voor die periode zijn. Daarom is een boeking altijd op aanvraag en kijken wij eerst of het mogelijk is om op de door u gewenste datum deze reis doorgang te laten vinden. Over het algemeen kunnen wij binnen 24 uur uitsluitsel geven of de periode voor u geschikt is, wij nemen dan direct contact met u op om de verdere details te bespreken.

Vliegtickets
Deze reis wordt aangeboden zonder vliegtickets. Wij helpen u graag met een vlucht naar uw bestemming. Houd u er bij de planning van zowel uw heen- als terugreis rekening mee, dat u pas een dag later aankomt op uw bestemming. Natuurlijk Reizen helpt u graag de vlucht naar uw bestemming te boeken. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@natuurlijkreizen.nl of telefoonnummer: 020 7511340

1

Dag 1

Taipei: Vandaag komt u aan op de internationale Taoyuan Luchthaven in Taipei. Op het vliegveld ontmoet u onze contactpersoon en wordt u naar uw hotel in het centrum van de stad gebracht. Afhankelijk van uw aankomsttijd, kunt u vandaag op eigen gelegenheid de stad verkennen om de atmosfeer te proeven van deze bruisende hoofdstad. U heeft morgen en aan het eind van uw reis ook nog de tijd om Taipei te verkennen. U overnacht in Golden China Hotel of gelijkwaardig
2

Dag 2

Taipei: Vandaag heeft u de hele dag om Taipei te verkennen. Zo kunt u bijvoorbeeld de kabelbaan naar de dierentuin nemen of het enorme Taipei 101 Building bezoeken voor een schitterend uitzicht over de stad. U kunt ook het wereldberoemde Nationaal Paleismuseum te vereren met een bezoek om meer te weten te komen van de geschiedenis en cultuur van Taiwan. Neem ‘s avonds een kijkje in de levendige Lung Shan Tempel en slenter heerlijk over de avondmarkten van Hwahsi, de Ning-Xia of Raohe Street om de lokale delicatessen te proeven. U overnacht in Golden China Hotel of gelijkwaardig
3

Dag 3

Taipei – Beipu – Taichun: Vandaag wordt uw huurauto bij uw hotel afgeleverd en kunt u op weg om Taiwan te verkennen. U vertrekt uit Taipei en rijdt richting Beipu (93 km / 1,5 uur) om een zogenaamd “Hakka” dorp te bezoeken met haar oude huizen. U kunt hier heerlijk lunchen en wellicht een “Lei Tea” ceremonie meemaken, de traditionele delicatesse van de Hakka bevolking. Na dit bezoek rijdt u verder naar uw hotel in Taichung (105 km / 1,5 uur). Waar u onder het hotel kunt parkeren. Wij rijden u aan om verder gebruik te maken van het openbaar vervoer of de taxi voor een bezoek aan de Fong-Chia Night Market na het inchecken van het hotel, want er is geen parkeerplaats bij de nachtmarkt. U overnacht in Beacon Hotel of gelijkwaardig
4

Dag 4

Taichung – Sun Moon Lake: In ongeveer 1,5 uur rijdt u naar wat voor veel Taiwanezen de allermooiste plek van Taiwan is: Sun Moon Lake. Overdag is het er behoorlijk druk met hoofdzakelijk Taiwanese toeristen, daarom raden we aan om hier wat later in de middag pas aan te komen zodat u het smaragdgroene meer in volle glorie kunt bewonderen. Het meer dankt haar naam aan de vorm; het noordelijke deel lijkt op een zon en het zuidelijke deel op een halve maan. Na aankomst kunt u een boottochtje maken over het meer of genieten van een mooie wandelroute. Er zijn verschillende wandelpaden uitgezet langs het meer en kunt u wandelen naar bijvoorbeeld de Ci En pagode waarvandaan u een prachtig uitzicht heeft over het Sun Moon Lake en de bergen die het meer omringen. U overnacht in het Einhan Resort of gelijkwaardig
5

Dag 5

Sun Moon LakeVandaag heeft u de gehele dag om Sun Moon Lake verder te verkennen – u kunt een wandeltocht maken naar Mt. Maolan, langs theeboerderijen of een wandeling naar de top (hoogte: 1.020 meter) om te genieten van het uitzicht op Sun Moon Lake en de omliggende bergen. Een andere optie is om heerlijk te gaan fietsen langs het meer. Overnachting: in het Einhan Resort of gelijkwaardig
6

Dag 6

Sun Moon Lake – Tainan: Vandaag maakt u kennis met de Nederlandse Koloniale geschiedenis waarvan in Tainan nog het één en ander terug te vinden is. De V.O.C. begon hier aan het begin van de 17e eeuw haar activiteiten en noemden toen deze handelspost Formosa. Deze handelspost werd in 1662 veroverd door de opstandelingen die vanaf het vasteland naar dit “veilige eiland” kwamen. Zij namen het bestuur van het hele eiland over en maakte van Tainan zijn hoofdstad. Vandaag kunt u fort Zeelandia en Fort Providentia bezoeken, die in 1624 en 1653 gebouwd werden door de Nederlanders. Tainan is goed per fiets te verkennen en wij adviseren u om dit zeker te doen om zo de heerlijke ontspannen sfeer van Tainan te proeven! Krijgt u onderweg honger? Dan kunt u overal heerlijk eten in een van de lekkere eettentjes die Tainan rijk is. Overnachting in the Place Tainan of gelijkwaardig.
7

Dag 7

Tainan: Vandaag kunt u verder met Tainan verkennen. Aanrader is een bezoek aan het Ten Drums Art Culture Village, thuisbasis van de percussiegroep “10 drums” en gevestigd in een oude suikerfabriek. U kunt er een voorstelling bijwonen, of zelf een drum-workshop volgen. Een bezoek aan het VOC Fort Zeelandia in An Ping mag ook niet ontbreken. Daarnaast staat An Ping ook bekend om zijn heerlijke hapjes. Overnachting in the Place Tainan of gelijkwaardig.
8

Dag 8

Tainan – Kenting: U rijdt verder naar het zuidelijkste puntje van Taiwan: Kenting. Dat met name bekend staat om de mooie stranden en het Kenting National Park. Dit park omvat een gebied van ruim 30.000 hectare, deels land en deels zee.  De temperatuur in deze regio is vrijwel het gehele jaar aangenaam: tussen de 20°C en 35°C. U kunt het Kenting National Park gaan verkennen waar u prachtige vogels kunt spotten en u kunt er prachtig duiken of snorkelen vanwege de vele koraalriffen. Na aankomst checkt u in bij het Richforest Hotel of gelijkwaardig.
9

Dag 9

Kenting: U heeft vandaag een vrije dag om te relaxen bij uw hotel en het zwembad of aan het strand. U kunt er ook op uittrekken en  bijvoorbeeld het Oluanpi Lighthouse bezoeken. In 1882 is door een Britse technicus een vuurtoren gebouwd op Eluanbi. De vuurtoren was gewapend met kanonnen en schietgaten. Ook kunt u het Kenting Forest Recreation Area bezoeken, dit is een tropische botanische tuin. Overnachting in het Richforest Hotel of gelijkwaardig.
10

Dag 10

Kenting – Taitung: U rijdt langs de oostkust richting Taitung. U kunt onderweg stoppen bij Sanxiantai, een populaire toeristische attractie vanwege het uitzicht op de rotsen aan de kust. Dit gebied staat bekend om zijn lange loopbrug in de vorm van een zeedraak die de kust met het grootste eiland verbindt. De naam Sanxiantai betekent “drie onsterfelijke platform”, verwijzend naar het eiland met drie grote staande rotsen. Op het eiland zijn er mooie wandelpaden voor het bekijken van de geologische kenmerken zoals kuilen, grotten en loopgraven, evenals zeldzame vegetatie. Ook kunt u onderweg een bijzonder schouwspel bekijken bij ‘Water running upwards’. De helling is niet steil maar hier stroomt het water naar boven i.p.v. naar beneden. U overnacht in het Sheraton Taitung Hotel
11

Dag 11

Taitung – Hualien: Na het ontbijt vertrek u uit Taitung en rijdt u langs de schilderachtige oostkust naar Hualien (166 km) Onderweg heeft u voldoende tijd om te stoppen op diverse plekken. U kunt als u bent aangekomen in Hualien, de stad van de aboriginal, verkennen en “dumpling soep”, de zogenaamde “bien-shi”, proeven die alleen in Hualien als lokale delicatesse te vinden is. U overnacht in het Park City Hotel
12

Dag 12

Hualien – Taroko Gorge: Na het ontbijt vertrekt u naar het Taroko gorge national park. Hier kunt u een aantal bijzondere attracties bezoeken zoals Tunnel of Nine Turns waar u door heen kunt wandelen. U kunt de Zwaluw grot bezoeken waar u een prachtig uitzicht heeft op een loopbrug naar de andere kant van de vallei. U overnacht in Hotel Silks Place
13

Dag 13

Taroko Gorge: Vandaag heeft u de gehele dag om de omgeving te verkennen en kunt u bijvoorbeeld kiezen uit meerdere wandelingen door het nationale park. Het Taroko Gorge National Park omvat een natuurgebied dat is ontstaan rondom een diepe kloof. Deze Taroko kloof is 18 kilometer lang en wordt doorkliefd door een felblauwe rivier. Een spectaculair mooi stukje Taiwan met hoge rotswanden, diepe afgronden, grotten en stroomversnellingen. U overnacht weer in het Hotel Silks Place[
14

Dag 14

Taroko Gorge – Taipei: Aan het einde van de ochtend kunt u uitchecken en rijdt langs Su-Hua Highway en Hsuei-Shan Long Tunnel terug naar Taipei (158 km / 3,5 uur). Onderweg moet u even stoppen bij de Qing-Shui Cliffs om het adembenemende uitzicht op de steile kliffen en de Stille Oceaan te zien. U rijdt in Taipei terug naar het hotel waar u deze reis begonnen bent en afhankelijk van uw aankomsttijd kunt u nog even genieten van Taipei. U overnacht in wederom in het Golden China Hotel of gelijkwaardig
15

Dag 15

Taipei – Afhankelijk van uw vlucht hebt u mogelijk nog vrije tijd in Taipei. U kunt uw bagage eventueel afgeven aan de balie van het hotel zodat u nog even ontspannen de stad in kunt gaan. Daarna wordt u opgehaald bij het hotel en naar de luchthaven gebracht.

Deze reis wordt aangeboden zonder vliegtickets. Wij helpen u graag met een vlucht naar uw bestemming. Zo kunt u ervoor kiezen om rechtstreeks te vliegen of voor een vlucht met een tussenstop al dan niet met een “stop-over”.  Houd u er bij de planning van zowel uw heen- als terugreis rekening mee, dat u pas een dag later aankomt op uw bestemming. Dit is een voorbeeldreis, wij kunnen dit dagprogramma eventueel aanpassen aan uw wensen. Zo kunt u deze reis verlengen, kiezen voor andere hotels, andere routes of als u liever niet zelf wilt rijden, een reis met een prive-chauffeur maken. Neem gerust contact met ons op, zo kunnen wij alle mogelijkheden met u bespreken!

INBEGREPEN Alle overnachtingen zoals beschreven o.b.v. B&B
In Taipei privé-transfers van en naar de luchthaven
Autohuur van dag 3 t/m 14 o.b.v. Ford Fiesta of vergelijkbaar
Engelstalige GPS
Assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
Basis autoverzekering
Routekaart Taiwan
NIET INBEGREPEN Internationale vlucht – kijk hier voor actuele prijzen
Weekend- en Hoogseizoentoeslagen
Overige niet genoemde maaltijden en drankjes
Fooien
Brandstofkosten
Tolgelden
Uitbreiding autoverzekering
Entreegelden
Kosten internationaal rijbewijs
Overige persoonlijke uitgaven
Eten en drinken onderweg
Afdracht reisgarantiefonds
Bijdrage Calamiteitenfonds
Reis- en annuleringsverzekering
Reserveringskosten
Leeftijd en samenstellingen van de groepsreizen

Deelnemers aan onze reizen zijn over het algemeen tussen de 40 en 65 jaar oud met een gemiddelde leeftijd van 55 jaar. Van deze deelnemers is gemiddeld 70 % vrouw en bij de uitdagendere reizen ligt de samenstelling redelijk gelijk. Bij een gegarandeerde reis kunt u de globale leeftijd en samenstelling zien als u de blauwe link aanklikt.

Kalender legenda
Voldoende plaatsen beschikbaar
Gegarandeerd vertrek
Niet meer beschikbaar