8 dagen
Aantal dagen
2-6 personen
Aantal personen
Spanje, Tenerife
Bestemming
kamer op indeling, éénpersoonskamer
Kamerindeling
**Fietservaring gewenst
Moeilijkheidsgraad
Exclusief vliegticket
vliegticket
Tenerife | E-bike fietsvakantie

Tenerife, het grootste eiland van de Canarische Eilanden, is een van de top-vakantiebestemmingen in Europa. De meeste bezoekers komen voor de zon en blijven meestal dicht bij hun hotel. Daardoor valt de drukte in andere delen van het eiland erg mee. Dat biedt kansen voor de fietser. De Teide-vulkaan, domineert het eiland en is met zijn  3.718 meter de hoogste berg van Spanje. Een vrij klein eiland met zo’n hoge berg voorspelt het al: Tenerife is een bestemming voor klimmers, een eiland vol uitdagingen voor racefietsers en mountainbikers die de hoogtemeters niet schuwen.

Voor meer recreatieve fietsers is Tenerife niet meteen een voor de hand liggende bestemming. Maar daar brengen wij met deze reis verandering in! Nu kan ook de recreatieve fietsfanaat de berghellingen bedwingen, want wij bieden een mooie reis aan waar u gebruik maakt van en e-bike. Hierdoor kunt u op plaatsen komen die u anders onmogelijk zou kunnen bereiken. Ontdek daarom de schoonheid van dit bijzondere eiland tijdens deze e-bike vakantie.

Tenerife wordt gekenmerkt door vulkanische bergformaties die aan weerszijden steil aflopen naar zee. De verschillen in klimaat op het eiland zorgen voor een grote verscheidenheid aan landschappen. Je vindt hier de hoogste berg van Spanje, de vulkaan El Teide met 3.718 m hoogte. Pico El Teide staat in het gelijknamige nationaal park, het maanlandschap is hier grillig en indrukwekkend.
Andere delen van het eiland zijn daarentegen weelderig groen: je wandelt door diepe kloven, laurierbossen, langs landbouwgronden en steile kliffen. De vele mooie wandelpaden  geven een goede indruk van de grote afwisseling in landschappen die je op Tenerife aantreft. Het eiland wordt ook wel een miniatuur continent genoemd.

Tenerife is het grootste eiland van de Canarische eilanden en ligt op zo’n vier uur vliegen vanuit Nederland en op zo’n 200 kilometer voor de kust van Marokko in de Atlantische Oceaan.
De berg El Teide vormt op Tenerife een klimaatscheiding. Aan de noordkust regent het vaak en heftig, met als resultaat dat de begroeiing er weelderig is: lagergelegen vind je bananenbomen, wijnranken en palmen en hogerop ongerepte pijnbossen. Het zuiden van Tenerife ligt daarentegen in de regenschaduw van de vulkaan waardoor er zelden regen valt. Hoe zuidelijker je op het eiland bent, hoe droger het is. De enorme hoogteverschillen, de extremen in temperatuur en neerslag op een relatief klein oppervlakte plus de vruchtbare bodem zorgen op Tenerife voor een enorme variëteit.

1

Dag 1

Aankomst in uw hotel op Tenerife
2

Dag 2

(25 km)Na het ontbijt wordt u opgehaald en naar de plek gebracht waar de e-biles staan, hier krijgt u uitleg over de fietsen en de bijzonderheden over de fietsroute wordt met u besproken. Na deze uitleg begint u uw fietsvakantie vanuit El Medano bij de zee. U Fietst naar Vilaflor, gelegen op 1500m. Niet veel kilometers, maar best wel klimmen! Als u de bergen nadert, wordt de lucht koeler en wordt de begroeiing groener. In Vilaflor kan het ’s nachts de temperatuur tot bijna nul dalen en is de lucht glashelder. U kunt de sterren aan de nachtelijke hemel bijna aanraken. Overnachting in Vilaflor.
3

Dag 3

(35 km)

In de ochtend begint u met klimmen naar de Teide-krater. Neem wat eten en vooral water mee. Als u eenmaal boven bent, is het uitzicht prachtig. De zon achter u en de Teide aan de andere kant. Door de hoogte van de vulkaan bent u (vaak) boven de wolken. De Teide is de hoogste berg van Spanje (3718 m). Na het genieten van het uitzicht daalt u af via het asfalt, dan volgt u een mooi bospad en gaat u genieten van een sportieve afdaling naar Valle de Ariba, waar u overnacht.

4

Dag 4

De dag begint met een mooi pad door oude bossen van laurisilva. U fietst tussen subtropische vegetatie en u kunt genieten van de stilte van dit gebied. Langzaam nadert u de vallei van El Palmar en daalt u verder af naar de kust. Neem hier de kleine kustweg naar Garachico tussen de bergen en Atlantische Oceaan. U kunt hier eventueel zwemmen in de aangelegde zwembaden langs de kust. In dit plaatsje heeft u ook de tijd om te lunchen te genieten van de sfeer. Later in de middag rijdt u verder naar Icod de los Vinos, de belangrijkste stad in de omgeving waar u overnacht
5

Dag 5

Een goed ontbijt, extra snacks en water, dat is wat vandaag nodig is, als u begint te klimmen naar de groene dennenbossen in de bergen.  Volg de onverharde wegen omhoog naar het oosten en na enkele uren bereikt u een prachtige uitzichtpunt. De route gaat hiervandaan naar naar beneden door de Orotava-vallei. De bijzondere uitzichten zijn een belevenis op zich.  U rijdt nu rustig verder naar beneden naar het plaatsje Orotava. Hier kunt u inchecken in uw hotel en even later kunt u  het charmante centrum verkennen. Vergeet niet om de lokale wijnen te proeven! Overnachting in het gebied van Orotava.
6

Dag 6

Na het ontbijt rijdt u verder naar het oosten en u start met een korte, zware klim aan de rand van het groene en weelderige beschermde gebied Resbala. Vanaf Pino Alto heeft u een schitterend uitzicht naar de Teide. Hiervandaan rijdt u door kleine dorpjes en over talrijke “barrancos”. Wees voorzichtig, sommige zijn erg steil. Afhankelijk van uw wensen, kunt u nu naar het kustplaatsje El Pris gaan voor een verfrissende duik, of doorfietsen over smalle plattelandswegen naar San Cristobal de la Laguna. We raden aan om door de straten van Laguna te dwalen, de architectuur en honderden beschermde oude gebouwen zijn echt een geweldige ervaring. Overnachting in het Laguna-gebied.
7

Dag 7

Na het ontbijt begint u alweer aan uw laatste fietsdag en fietst u in westelijke richting naar het bergdorpje La Esperanza. Vandaar verlaat u de weg en fietst u over boswegen naar de top van de bergkam. Hier stopt u voor een lunch in Bar Las Lagunetas. Op koude dagen zal de openhaard branden om waarbij u zich heerlijk kunt opwarmen. Na de lunch fietst u verder over de hoofdweg naar een bospad, dat u 10 km langs een steile bergwand voert. Geniet van de prachtige uitzichtpunten onderweg. Als u het asfalt bereikt, fietst u naar beneden. Maar wees heel voorzichtig! Het is een lange bochtige rit van 20 km, met 1300 meter afdaling naar de stad Guimar. Hier kunt u genieten van een kop koffie in een cafés in Guimar of direct doorfietsen (5 km) naar Puertito Guimar. We raden aan om rechtstreeks naar Bar Las Palmeras in Puertito Guimar te fietsen. Geniet hier van een ​​koud biertje en van het uitzicht op de Atlantische Oceaan en wacht tot u en de e-bikes worden opgehaald. U wordt naar uw hotel gebracht voor de laatste nacht van deze bijzondere fietsweek en we zijn er zeker van dat u deze e-bike tour nog lang zult herinneren.
8

Dag 8

Afhankelijk van de vertrektijd van uw vlucht kunt u noig genieten van uw ontbijt en misschien nog even ontspannen voordat u naar het vliegveld wordt gebracht
INBEGREPEN Overnachting en ontbijt op basis van verblijf van 2 personen in de genoemde accommodaties of gelijkwaardige alternatieve accommodaties
Gebruik van krachtige moderne Ebike
Duidelijke routebeschrijving (deze krijgt u ter plaatse)
Transfer bij aankomst en vertrek van en naar het vliegveld
NIET INBEGREPEN Heen- en terugreis (eventueel kunnen wij deze ook voor u regelen)
Prijs extra kamer voor eenpersoonsgebruik
Lunch, diner en dranken
Eventuele verzekeringen
Boekingskosten  € 15,-
Kosten GGTO € 15,-
Kalender legenda
Beschikbaar
Gegarandeerd
Volgeboekt