8 dagen
Aantal dagen
6-16 personen
Aantal personen
Spanje, Tenerife
Bestemming
éénpersoonskamer
Kamerindeling
** Wandelervaring vereist
Moeilijkheidsgraad
Inclusief vliegticket
Vliegticket
Tenerife | Wandelen op Tenerife

Tenerife is een prachtig eiland om te wandelen maar gelukkig weet nog niet iedereen dat. Tijdens deze bijzondere wandelvakantie wandelen wij over bijzondere wandelpaden door de zeer verschillende landschappen van dit indrukwekkende eiland en genieten van de extremen in de natuur. We komen door mooie bergdorpen en proeven van heerlijke lokale specialiteiten. Ook gaan we met een boot de zee op en spotten wij  gegarandeerd walvissen en dolfijnen.

Tenerife wordt gekenmerkt door vulkanische bergformaties die aan weerszijden steil aflopen naar zee. De verschillen in klimaat op het eiland zorgen voor een grote verscheidenheid aan landschappen. Je vindt hier de hoogste berg van Spanje, de vulkaan El Teide met 3.718 m hoogte. Pico El Teide staat in het gelijknamige nationaal park, het maanlandschap is hier grillig en indrukwekkend. Andere delen van het eiland zijn daarentegen weelderig groen: je wandelt door diepe kloven, laurierbossen, langs landbouwgronden en steile kliffen. De vele mooie wandelpaden geven een goede indruk van de grote afwisseling in landschappen die je op Tenerife aantreft. Het eiland wordt ook wel een miniatuur continent genoemd.

Tenerife is het grootste eiland van de Canarische eilanden en ligt op ruim vier uur vliegen vanuit Nederland en op zo’n 200 kilometer voor de kust van Marokko in de Atlantische Oceaan. De berg El Teide vormt op Tenerife een klimaatscheiding. Aan de noordkust regent het vaak en komen de wolken tot stilstand tegen de berg, met als resultaat dat de begroeiing er weelderig is: lagergelegen vind je bananenbomen, wijnranken en palmen en hogerop ongerepte pijnboombossen. Het zuiden van Tenerife ligt daarentegen in de regenschaduw van de vulkaan waardoor er zelden regen valt. Hoe zuidelijker je op het eiland bent, hoe droger het is. De enorme hoogteverschillen, de extremen in temperatuur en neerslag op een relatief klein oppervlakte plus de vruchtbare bodem zorgen op Tenerife voor een enorme variëteit.

Zwaarte wandelingen
Deze wandelreis is voor mensen met een goede basisconditie en bergwandelervaring. Tijdens enkele wandelingen wordt er tot 300 mtr. gestegen en tot 500 mtr. gedaald over goed beloopbare paden. De wandelduur varieert van 4 – 6 uur.

Verblijf: Hotel Taoro Garden, gelegen net buiten het centrum van Puerto de la Cruz.

FaciliteitenHotel Taoro Garden is een modern 4-sterrenhotel met grote tuin, grenzend aan een park. Kamers met ruim uitzicht. Het heeft een uitstekend restaurant, ontbijtruimte, groot zwembad, spa en grote tuin om te relaxen. Standaard hebben wij de kamers met zicht op de Teide gereserveerd maar u kunt er zelf voor kiezen voor een upgrade zodat u weids uitzicht heeft en over de zee kunt uitkijken.
Kamers: altijd met eigen douche/toilet
Mocht u willen boeken samen met een reisgenoot en een kamer willen delen dan krijgt u een korting op de 2-persoonskamer (indien met 2 pers. geboekt binnen 1 boeking) van € 125,- Deze korting zullen we handmatig op de factuur aanpassen.

Maaltijden: ontbijt en avondmaaltijd inbegrepen; hapje en drankje onderweg verkrijgbaar bij winkels in de buurt of horeca onderweg tijdens de wandelingen.

Avondmaaltijd: vegetarisch mogelijk, opgeven bij boeking.

Prijzen 2022

Periode Prijs
4 t/m 11 juni 2022 € 1295,-
8 t/m 15 november € 1295,-

Vertrekdata

08/11/2022
Voldoende plaatsen beschikbaar
€ 1295.00
1

Dag 1

Aankomst en transfer naar ons hotel
2

Dag 2

We beginnen met een mooie wandeling in het Teno-gebergte. Dit gedeelte van Tenerife is naar Canarische maatstaven opmerkelijk groen. De passaatwinden voeren steeds vochtige lucht aan zodat het hier vaak nevelig is. De dalen zijn groen en bedekt met velden. De hellingen zijn begroeid met laurierbossen en metershoge boomheide. Zo nu en dan is er een bergdorpje, zoals Erjos en Las Portelas.
Van Erjos naar Las Portelas is een comfortabele langzame afdaling door de laurierbossen met af en toe een wijds uitzicht. Vanaf Las Portelas volgt een pittige klim met fenomenale vergezichten, als de wolken tenminste optrekken. Het laatste deel van de wandeling voert ons onderlangs de toppen van de Grote en de Kleine Gala terug naar Erjos. 

Na deze wandeling bezoeken we een bijzondere plek waar we genieten van een stukje verse kaas. We rijden met ons busje naar het plaatsje Garachicoa aan de noordwestkust van Tenerife. Dit is één van de mooiste plaatsjes van Tenerife, ondanks dat het in 1706 bijna volledig verwoest werd door de uitbarsting van een zijkrater van de Teide. Na dit bezoek rijden we terug naar ons hotel.
Wandeling van ca. 11 km Duur: ongeveer 4 uur

Hoogste punt: 1.035 m
Laagste punt: 689 m
Totale stijging in hoogtemeters: 239,85 m
Totale afdaling in hoogtemeters: 546,91 m

3

Dag 3

Deze dag gaat heel bijzonder worden, we starten in het Teide National Park en nemen de kabelbaan naar bijna de top van de vulkaan. Hiervandaan hebben we een adembenemend uitzicht over Tenerife en kunnen we (bijna altijd) de vulkanen van de eilanden La Gomera, La Palma en El Hierro zien liggen. Met een beetje geluk (bij helder weer) kunnen wij ook andere eilanden zien liggen! Daarna nemen we de kabelbaan weer naar beneden en starten een mooie wandeling langs de Teide. De totale wandeltijd bedraagt ongeveer 4,5 uur en afhankelijk van de groep wordt deze aangepast in lengte en zwaarte. (de kabelbaan kan i.v.m. de weersomstandigheden gesloten zijn, we zullen dan een passend alternatief bedenken)
4

Dag 4

Vandaag starten we in het natuurpark van Anaga met een bezoek aan een traditionele gofiomolen (‘Gofio’ is met molenstenen gemalen meel van geroosterd gerst, maïs en tarwe, donkerder van kleur dan gewoon meel). Na dit bezoek gaan we naar het bezoekerscentrum voor een kop thee of koffie. We kunnen nog even genieten van het uitzicht voordat we starten met onze mooie wandeling van Cruz del Carmen naar Chinamada door het endemische Laurisilva bos. Na ongeveer 3 uur wandelen staat er , in een traditionele grotwoning, een heerlijke lokale gastronomische brunch met allerlei specialiteiten voor ons klaar. Na afloop worden we naar ons hotel gebracht.
5

Dag 5

Na het ontbijt rijden wij naar de haven van Puerto Colon waar we op een zeilboot stappen en walvissen en dolfijnen gaan spotten. Voor de kust vinden we grienden en tuimelaars die de oceaan delen met incidentele bezoekers: potvissen en Atlantische dolfijnen. Het is bekend dat er tussen de vijf- en zeshonderd grienden voor de zuidelijke kust van Tenerife “wonen”, het is dus meer dan waarschijnlijk dat we ze zullen zien! De reis gaat verder van de walvis- en dolfijnenlocaties naar een kalme baai waar we kunnen snorkelen en duiken. Na deze boottocht (ca. 3 uur) rijden we naar het bergdorp Santiago del Teide voor een bezoek en wijnproeverij in La Casona, een traditionele wijnmakerij uit de 17e eeuw. La Casona del Patio ligt in het westen van Tenerife in Santiago del Teide, één van de meest pittoreske stadjes op Tenerife
7

Dag 6

Na het ontbijt rijden we naar het afgelegen dorp Afur in het national park van Anaga. Hiervandaan wandelen we naar de prachtige afgelegen kust van Tamadiste. De wandeling gaat langs kliffen en over landbouwgronden met een korte maar pittige klim naar het dorp Taganana (ongeveer 4 uur wandelen). Na deze wandeling rijden we terug en genieten we van een late lunch in een leuk vissersplaatsje vlakbij de hoofdstad Santa Cruz de Tenerife. Na de lunch rijden we via de hoofdstad terug naar ons hotel.

7

Dag 7

Deze laatste dag maken we een bijzondere wandeling over vulkanisch gebied. We starten in het bergdorp San Jose de los Llanos, waar we eerst genieten van een kop thee of koffie in een lokaal barretje voordat we starten met onze wandeling. We wandelen hier vandaan in 4 uur naar het bijzondere vulkanische natuurreservaat Chinyero dat ontstaan is door de laatste vulkaanuitbarsting op Tenerife van 100 jaar geleden.  Na deze wandeling rijden we via een mooie route terug naar onze accommodatie en ’s avonds hebben we een laatste gezamenlijke maaltijd bij een boerderij / wijnmakerij in de vallei van Orotava waar we passend afscheid zullen nemen van onze begeleiders en natuurlijk Tenerife. 
8

Dag 8

Na het ontbijt hebben we een transfer naar de luchthaven.

Let op! Door (weers)omstandigheden kan het gebeuren dat het programma aangepast wordt en de dagen omgewisseld worden. 

INBEGREPEN Vlucht Amsterdam – Tenerife v.v.
Transfers luchthaven – Hotel v.v.
7 overnachtingen in Hotel Taoro Garden
Verblijf in 1-persoonskamer (eigen douche/toilet)
6 x diner
alle transfers op Tenerife conform programma met minibus
Nederlandstalige reisbegeleiding
7 x ontbijt
6 lunchpakketten/picknicks
1,5 L water per dag/fruit
1 stuk handbagage max. 10 kg
NIET INBEGREPEN Korting 2-persoonskamer (indien met 2 pers. geboekt binnen 1 boeking) € 125,-
Afdracht reisgarantiefonds
Bijdrage Calamiteitenfonds
Reis- en annuleringsverzekering
Reserveringskosten
Kalender legenda
Voldoende plaatsen beschikbaar
Gegarandeerd vertrek
Niet meer beschikbaar