8 dagen
Aantal dagen
6-16 personen
Aantal personen
Spanje, Tenerife
Bestemming
éénpersoonskamer
Kamerindeling
** Wandelervaring vereist
Moeilijkheidsgraad
Inclusief vliegticket
Vliegticket
Tenerife | Wandelen op Tenerife

Met deze actieve reis op Tenerife waarbij het vliegticket en een éénpersoonskamer inbegrepen is, ontdekt u een prachtig eiland met een bizar vulkaanlandschap! Wij wandelen door een bergachtig binnenland, met een  magnifieke uitzicht op de Teide vulkaan. Wij wandelen hier over bijzondere wandelpaden door groene dennenbossen, velden vol kleurrijke bloemen, langs diepe kliffen en door geurige laurierbossen. We komen door mooie bergdorpen en proeven van heerlijke lokale specialiteiten. 

Ook gaan we met een boot de zee op en spotten wij gegarandeerd walvissen en dolfijnen. Tijdens de wandelingen zult u ontstelt staan van de bizarre basaltwoestijnen en bijzondere rotsformaties met als absoluut hoogtepunt de vulkaan de Teide, de hoogste berg van Spanje. De verschillen in klimaat op het eiland zorgen voor een grote verscheidenheid aan landschappen. De vele mooie wandelpaden geven een goede indruk van de grote afwisseling in landschappen die je op Tenerife aantreft. 

Tenerife is het grootste eiland van de Canarische eilanden en ligt op ruim vier uur vliegen vanuit Nederland en op zo’n 200 kilometer voor de kust van Marokko in de Atlantische Oceaan. De berg El Teide vormt op Tenerife een klimaatscheiding. Aan de noordkust regent het vaak en komen de wolken tot stilstand tegen de berg, met als resultaat dat de begroeiing er weelderig is: lagergelegen vind je bananenbomen, wijnranken en palmen en hogerop ongerepte pijnboombossen. Het zuiden van Tenerife ligt daarentegen in de regenschaduw van de vulkaan waardoor er zelden regen valt. Hoe zuidelijker je op het eiland bent, hoe droger het is. De enorme hoogteverschillen, de extremen in temperatuur en neerslag op een relatief klein oppervlakte plus de vruchtbare bodem zorgen op Tenerife voor een enorme variëteit.

Zwaarte wandelingen
Deze lichte en comfortabele wandelreis is voor mensen met een goede basisconditie en wandelervaring. Tijdens enkele wandelingen wordt er tot 300 mtr. gestegen en tot 500 mtr. gedaald over goed beloopbare paden. De wandelduur varieert van 4 – 6 uur.

Accommodatie: We verblijven tijdens deze reis in Hotel Taoro Garden, gelegen net buiten het centrum van Puerto de la Cruz. Dit aantrekkelijke hotel ligt in een rustige omgeving, in een mooi landschap op een kleine verhoging van het Taoro-park, waarvandaan u een schitterend uitzicht over de Puerto de la Cruz en de kust of op de vulkaan de Teide heeft. In uitzonderlijke gevallen kan het voorkomen dat we uitwijken naar het Eden Hotel dat er praktisch achter gelegen is.

FaciliteitenHotel Taoro Garden is een moderne 4-sterrenhotels met een grote tuin, grenzend aan een park met kamers met ruim uitzicht. Ze hebben een uitstekend restaurant, ontbijtruimte, groot verwarmd zwembad, spa en grote tuin om te relaxen. U kunt er zelf voor kiezen voor een upgrade zodat u weids uitzicht heeft en over de zee kunt uitkijken of naar de Teide.
Kamers: altijd met eigen douche/toilet
Mocht u willen boeken samen met een reisgenoot en een kamer willen delen dan krijgt u een korting op de 2-persoonskamer (indien met 2 pers. geboekt binnen 1 boeking) van € 75,- P/P Deze korting zullen we handmatig op de factuur aanpassen.

Maaltijden: ontbijt en avondmaaltijd inbegrepen en tijdens de wandeldagen wordt er als dit nodig is, voor een lunchpakket gezorgd. Ook is er de mogelijkheid om onderweg te stoppen voor een hapje en drankje bij winkels in de buurt of horeca onderweg tijdens de wandelingen.

Avondmaaltijd: vegetarisch mogelijk, opgeven bij boeking.

Prijzen 2023

Periode Prijs
13 t/m 20 mei 2023 € 1595,-
3 t/m 10 juni 2023 € 1660,-
8 t/m 15 november € 1595,-

Vliegreis
Voor de heen- en terugreis plus aansluitende transfers hebben wij de volgende vluchten gereserveerd:

Heenreis: Amsterdam – Tenerife
Vertrek Amsterdam: 14:50 uur
Aankomst Tenerife: 18:30 uur (Transavia)
Terugreis: Tenerife – Amsterdam
Vertrek Tenerife: 18:55 uur
Aankomst Amsterdam: 00:25 uur (Transavia)

Mocht u liever zelf een vlucht kiezen dan is dit ook mogelijk! U krijgt dan een korting van € 250,- op de totale reissom maar u moet dan rekening houden dat u op eigen gelegenheid van en naar de accommodatie dient te komen! Mocht u gebruik willen maken van onze transfer van en naar het vliegveld dan dient u hier een toeslag voor te betalen. Dit omdat wij de kosten van de transferbus hebben berekend op het aantal personen dat bij ons deze reis inclusief ticket boekt. 

Vertrekdata

13/05/2023
Voldoende plaatsen beschikbaar
€ 1595.00
03/06/2023
Voldoende plaatsen beschikbaar
€ 1660
11/11/2023
Voldoende plaatsen beschikbaar
€ 1595.00
1

Dag 1

Aankomst en transfer (ca. 2 uur) naar ons hotel
2

Dag 2

Wandeling Teno-gebied
We beginnen met een mooie wandeling in het Teno-gebergte. Dit gedeelte van Tenerife is naar Canarische maatstaven opmerkelijk groen. De passaatwinden voeren steeds vochtige lucht aan zodat het hier vaak nevelig is. De dalen zijn groen en bedekt met velden. De hellingen zijn begroeid met laurierbossen en metershoge boomheide. Zo nu en dan is er een bergdorpje, zoals Masca. Vanaf Erjos is een pittige klim naar de toppen van Grote en Kleine Gala met fenomenale vergezichten, als de wolken tenminste optrekken. Daarna de wandeling ons onderlangs de toppen, een comfortabele langzame afdaling door laurierbossen naar het dorpje Las Portelas. Na de wandeling rijden met ons busje naar het plaatsje Garachico aan de noordwestkust van Tenerife. Dit is één van de mooiste plaatsjes van Tenerife, ondanks dat het in 1706 bijna volledig verwoest werd door de uitbarsting van een zijkrater van de Teide. Leuk rondkijken en kans om de bekende locale ijsjes proberen. Na dit bezoek rijden we terug naar ons hotel langs de noordkust.
Wandeling van ca. 11 km Duur: ongeveer 4 uur

Hoogste punt: 1.035 m
Laagste punt: 689 m
Totale stijging in hoogtemeters: 239,85 m
Totale afdaling in hoogtemeters: 546,91 m

3

Dag 3

Wandelen Teide National Park
Deze dag gaat heel bijzonder worden, we starten vroeg en gaan omstreeks half negen naar het Teide National Park en nemen de kabelbaan naar bijna de top van de vulkaan. Hiervandaan hebben we een adembenemend uitzicht over Tenerife en kunnen we (bijna altijd) de eilanden La Gomera, La Palma en El Hierro zien liggen. Met een beetje geluk (bij helder weer) kunnen wij ook andere Canarische eilanden zien liggen! Daarna nemen we de kabelbaan weer naar beneden en starten een mooie wandeling langs de Teide. De totale wandeltijd bedraagt ongeveer 4,5 uur en afhankelijk van de groep wordt deze aangepast in lengte en zwaarte. (de kabelbaan kan i.v.m. de weersomstandigheden gesloten zijn, we zullen dan een passend alternatief bedenken)
4

Dag 4

Natuurpark van Anaga
Vandaag starten we in het natuurpark van Anaga met een bezoek aan een traditionele fabriekje waar het lokale “Gofio” wordt gemaakt. Gofio is met molenstenen gemalen meel van geroosterd gerst, maïs en tarwe. Het is donkerder van kleur dan gewoon meel en het traditionele voedsel van de oorspronkelijke bewoners van de eilanden, de guanches. We kunnen daarna nog even genieten van het uitzicht bij Cruz del Carmen voordat we starten met onze mooie wandeling van Cruz del Carmen naar Chinamada door een bos die volstaat met laurierbomen die alleen op de Canarische eilanden voorkomen. Na ongeveer 3 uur wandelen staat er, in een grot restaurant, een heerlijke lokale gastronomische brunch met allerlei specialiteiten voor ons klaar. Na afloop worden we naar ons hotel gebracht.
5

Dag 5

Walvissen en Dolfijnen
Na het ontbijt rijden wij naar de haven van Puerto Colon in het zuiden waar we op een zeilboot stappen en walvissen en dolfijnen gaan spotten. Voor de kust tussen Tenerife en Gomera vinden we grienden en tuimelaars die de oceaan delen met incidentele bezoekers: potvissen en Atlantische dolfijnen. Het is bekend dat er tussen de vijf- en zeshonderd grienden voor de zuidelijke kust van Tenerife “wonen”, het is dus meer dan waarschijnlijk dat we ze zullen zien! De reis gaat verder van de walvis- en dolfijnen locaties naar een kalme baai onder de spectaculaire afgrond van Los Gigantes, waar we te anker gaan voor onze lunch en de liefhebber kunnen dan zwemmen. Daarna varen we langs de kust terug naar de haven. Na deze boottocht (ca. 4,5 uur) rijden we terug naar het ons hotel.
7

Dag 6

Teno Rural Park
Deze dag maken we een bijzondere wandeling over vulkanisch gebied. We starten in het bergdorp San Jose de los Llanos, waar we eerst een bezoek brengen aan het Ecomuseum, een gerestaureerde finca waar we kunnen zien hoe vroeger de mensen hier leefden. Vanaf het museum beginnen wij onze wandeling tussen het Teno Rural Park en het bijzondere vulkanische natuurreservaat Chinyero dat ontstaan is door de laatste vulkaanuitbarsting op Tenerife van 100 jaar geleden. We eindigen onze wandeling in een prachtige zeventiende eeuw finca met een heerlijke tapas lunch en lokale wijn.
7

Dag 7

Kustwandeling
Op onze laatste dag rijden we met een korte transfer naar Santa Ursula om vandaar langs de kust terug te lopen naar Puerto de la Cruz. We dalen door steile barrancos met prachtige uitzichten over de oceaan naar afgelegen zwarte vulkanische stranden, waar we natuurlijk stoppen om even te zwemmen. Daarna wandelen we door bananenplantages naar naar ons eindpunt waar we nog even de tijd nemen om heerlijk rond te lopen of nog even te winkelen. s’ Avonds gaan we voor onze laatste maaltijd naar een traditioneel guachinche, dit zijn boerderijen die met lokale gerechten hun eigen wijn serveren. 
8

Dag 8

Vertrek
Na het ontbijt rijden we terug naar de luchthaven voor onze vlucht terug naar huis.

Let op! Door (weers)omstandigheden kan het gebeuren dat het programma aangepast wordt en de dagen omgewisseld worden. 

INBEGREPEN Vlucht Amsterdam – Tenerife v.v. (Transavia)
Transfers luchthaven – Hotel v.v.
7 overnachtingen in **** Hotel Taoro Garden
Verblijf in 1-persoonskamer (eigen douche/toilet)
Verblijf op basis van halfpension vanaf diner op dag 1 t/m ontbijt op dag 8
alle transfers op Tenerife conform programma met minibus
Nederlandstalige reisbegeleiding
7 x ontbijt
6 lunchpakketten/picknicks
1,5 L water per dag/fruit
1 stuk handbagage max. 10 kg
NIET INBEGREPEN Korting 2-persoonskamer (indien met 2 pers. geboekt binnen 1 boeking) € 125,-
Afdracht reisgarantiefonds
Bijdrage Calamiteitenfonds
Reis- en annuleringsverzekering
Reserveringskosten
Leeftijd en samenstellingen van de groepsreizen

Deelnemers aan onze reizen zijn over het algemeen tussen de 40 en 65 jaar oud met een gemiddelde leeftijd van 55 jaar. Van deze deelnemers is gemiddeld 70 % vrouw en bij de uitdagendere reizen ligt de samenstelling redelijk gelijk. Bij een gegarandeerde reis kunt u de globale leeftijd en samenstelling zien als u de blauwe link aanklikt.

Kalender legenda
Voldoende plaatsen beschikbaar
Gegarandeerd vertrek
Niet meer beschikbaar