8 dagen
Aantal dagen
6-16 personen
Aantal personen
Tsjechie
Bestemming
kamer op indeling, éénpersoonskamer
Kamerindeling
** Wandelervaring vereist
Moeilijkheidsgraad
Groepsreis
Reistype
Inclusief treinticket
Trein ticket
Tsjechië | Actieve langlauf en sneeuwschoen wandelwinterreis

Tsjechië is een perfect langlauf- en wandelland: vanwege de combinatie van natuur en klimaat, de matige hoogteverschillen en de uitstekende routemarkeringen. Niet te ver weg van de bewoonde wereld en niet te zwaar en te moeilijk. Dat gaat dus perfect in de bergen van het noorden van Tsjechië: letterlijk Sever Ceska!

Uitvalsbasis voor deze afwisselende langlauf- en wandelweek is een gezellig familiehotel van jonge en sympathieke Nederlandse eigenaren, een gebouw uit het begin van de 20e eeuw maar grotendeels gerenoveerd, bij het kleine dorp Bila Tremesna.

De ligging is dicht bij de voet van de berg Zvicina, in het voorland van het Reuzengebergte, waarnaar u op de derde dag een inleidende langlauftocht maakt. De andere tochten die u maakt, zijn een gevarieerde mix van veel natuur en een beetje cultuur: Dvur Kralove bijvoorbeeld, met de oudste stuwdam van Tsjechië, als in een tekening van Anton Pieck ingebed in het heuvelachtige boslandschap.

De langlauftochten en wandelingen gaan door heuvelachtig terrein met gematigde hoogteverschillen, de reis is dus niet zwaar. Het is een leuke en rustige kennismaking met Tsjechië.

Een toegewijde lokale (Duits- of Engelssprekende) gids die steeds meeloopt, maakt u deelgenoot van de spannende geheimen van het noorden van Tsjechië.

De langlauftochten en sneeuwschoenwandelingen gaan door heuvelachtig en licht bergachtig terrein met kleine gematigde hoogteverschillen. Per langlauftocht en wandeldag wordt ca. 10-20 km afgelegd.

Hotel Pod Zvicinou
Ligging: rustig in de bosrijke natuur, uitzicht op het Reuzengebergte, tussen 2 kleine dorpjes in (w.o. Bila Tremesna) bij de berg Zvicina.
Faciliteiten: bar, restaurant en wellness. Gratis wifi in het restaurant.
kamers: 1- en 2-persoonskamers met douche en toilet
Maaltijden: ontbijt (buffet) en diner in het hotel; het diner betreft een keuzemenu; op kerstavond een kerstdiner en met oudjaar een feestelijke fondue.
Extra: na een wandel- of langlauftocht kunt u tegen betaling heerlijk relaxen in de hot tub, infrarood sauna of gebruik maken van een welverdiende massage

De reis naar Zittau v.v. wordt uitgevoerd per comfortabele ICE-trein. Van Zittau wordt u per minibus naar Bila Tremesna gebracht.

1

Dag 1

Elk NS Station-Zittau (ca. 850 km) per dagtrein (vertrek Amsterdam ca. 08.00 uur, Utrecht ca. 08.30 uur, Arnhem ca. 09.00 uur, aankomst Zittau ca 19.00 uur). Transfer naar Bila Tremesna.
2

Dag 2

Wandeling (ca. 15 km/4 uur) in de directe omgeving van het hotel naar het hoogste punt in de omgeving van de berg Zvicina en terug.
3

Dag 3

Wandeling (ca. 20 km/6 uur) rond Dvur Králové met de oudste stuwdam van Tsjechië met een schitterende ligging midden in het bosrijke landschap.
4

Dag 4

Wandeling (ca. 15 km/5 uur) naar Mostek met een Luftkurort in het bos en terug.

5

Dag 5

Vrij programma. Gelegenheid voor een bezoek per trein naar Hradec Králové (45 minuten, retour ca. € 7,50), Truthov (60 minuten, retour ca. € 7,50) of Praag (2,5 uur, retour ca. € 15,-).
6

Dag 6

Wandeling (ca. 20 km/6 uur) naar Miletin met, volgens medische deskundigen, de gezondste berglucht van Tsjechië!
7

Dag 7

wandeling (ca. 22 km/7 uur) naar de plaats Kuks (Unesco-monument) met het door Graaf Spork gestichte Luftkurort.
8

Dag 8

Transfer naar Zittau. Zittau-Elk NS Station per dagtrein (vertrek Zittau ca. 09.00 uur, aankomst Arnhem ca. 20.00 uur, Utrecht ca. 20.30 uur, Amsterdam ca. 21.00 uur).

Opmerking: indicatief programma; afhankelijk van de weersomstandigheden kan de reisleider de volgorde van de wandelingen of de routes aanpassen. Bij sneeuw worden de wandelingen uitgevoerd als sneeuwschoenwandelingen.

INBEGREPEN Elk station in Nederland-Zittau v.v. per trein incl. zitplaatsreservering
Zittau-Bila Tremesna v.v. per minibus
7 overnachtingen op basis van halfpension (ontbijt en avondmaaltijd inbegrepen) in (GRATIS) 1-persoons kamer met douche en toilet
Lokale Engels-, Duits- of Nederlands-sprekende gids
Gebruik en instructie langlaufski’s en sneeuwschoenenbijdrage
Calamiteitenfonds (€ 2,50)
NIET INBEGREPEN versnaperingen overdag onderweg
Afdracht reisgarantiefonds
Reis- en annuleringsverzekering
Reserveringskosten
Kalender legenda
Beschikbaar
Gegarandeerd
Volgeboekt