8 dagen
Aantal dagen
6-12 personen
Aantal personen
Tsjechie
Bestemming
kamer op indeling, éénpersoonskamer
Kamerindeling
** Wandelervaring vereist
Moeilijkheidsgraad
Groepsreis, voor singles
Reistype
Inclusief treinticket
Trein ticket
Tsjechië | Wandelvakantie in Sever Ceska

De combinatie van natuur en boerenlandschap en geringe hoogteverschillen maken Tsjechie uitermate geschikt voor een wandelvakantie. Tijdens deze afwisselende wandelweek verblijft u in een prettig familiehotel van Nederlandse eigenaren, een gebouw uit het begin van de 20e eeuw, bij het kleine dorp Bila Tremesna in het noorden van Tsjechië (Sever Ceska). De ligging is dicht bij de voet van de berg Zvicina, in het voorland van het Reuzengebergte, waarnaar u op de dag na aankomst een inleidende wandeling maakt. De andere wandelingen die u maakt, zijn een gevarieerde mix door de natuur en een beetje cultuur.

Het Boheemse Paradijs, ook Cesky Raj genoemd, waar u letterlijk op, over en onder de grillige rotsformaties wandelt- nergens anders in Tsjechië is het landschap zo uniek en onwerkelijk als daar. Of een wandeltocht van een dag naar Miletin, een prachtige wandeling waarbij u een deel over de route van Erben, een beroemd Tsjechische schrijver, loopt. De wandelingen gaan door heuvelachtig terrein met hoogteverschillen tot maximaal 500 meter; de reis is dus niet zwaar hoewel een flinke klim niet uit de weg wordt gegaan. Wandelen door natuur en langs cultuur, een perfecte kennismaking met Tsjechië.

Een toegewijde lokale (Duits- of Engelssprekende) gids die steeds meeloopt, maakt u deelgenoot van de spannende geheimen van het noorden van Tsjechie, Sever Ceska! De reis naar Zittau maakt u snel en comfortabel per ICE.

Vertrekdata

24/05/2019
gegarandeerd
21/06/2019
gegarandeerd
19/07/2019
gegarandeerd
02/08/2019
gegarandeerd
16/08/2019
gegarandeerd
13/09/2019
beschikbaar
12/10/2019
beschikbaar
1

Dag 1

Treinreis van elk Nederlands of Belgisch Station naar Zittau (ca. 850 km) per dagtrein. Vertrek Amsterdam ca. 07.00 uur, Utrecht ca. 07.30 uur, Arnhem ca. 08.00 uur, aankomst Zittau ca 19.00 uur. Transfer naar de accommodatie bij Bila Tremesna.
2

Dag 2

Wandeling ca. 10 km/4 uur vanuit het hotel rondom de berg Zvicina.
3

Dag 3

Wandeling ca. 20 km/6 uur naar het dichtsbijzijnde mooie stadje Dvur Králové met haar mooie pleinen.
4

Dag 4

Transfer naar het Boheemse Paradijs -Cesky Raj. Wandeling ca. 15 km/5 uur door het nationale natuurpark met haar grillige rotsformaties.
5

Dag 5

Wandeling naar Kuks, met zijn prachtige historische kuuroord en beeldentuin. Wandeltocht door een bosrijke omgeving ca. 20 km/5 uur, langs zandstenen beelden in het bos terug naar Kuks, waar we het treintje naar Bila Tremesna nemen en daarvandaan teruglopent naar het hotel.
6

Dag 6

Wandeling ca. 20 km/6 uur naar Miletín, het dorpje waar de bekende lokale ontbijtkoek “miletínské modlidbièky” wordt gemaakt.
7

Dag 7

Rondwandeling ca. 20 km/5 uur rondom het stuwmeer met een prachtige stuwdam, de oudste van Tsjechië en sinds 2010 een Unesco-monment, sprookjesachtige ligging midden in het bos.
9

Dag 9

Transfer naar Zittau. Van Zittau – elk Nederlands of Belgisch station per dagtrein. Vertrek Zittau ca. 09.00 uur, aankomst Arnhem ca. 20.00 uur, Utrecht ca. 20.30 uur, Amsterdam ca. 21.00 uu).

Let op: afhankelijk van weersomstandigheden kan de reisleider de volgorde van de wandelingen of de routes aanpassen.

INBEGREPEN
Elk Nederlands of Belgisch station-Zittau v.v. per trein incl. zitplaatsreservering
Zittau-Bila Tremesna v.v. per minibus
7 overnachtingen halfpension in 1- of 2-persoons kamer met douche en toilet
lokale Engels/Duitssprekende reisleider
plaatselijk vervoer per trein en minibus
NIET INBEGREPEN persoonlijke uitgaven & fooien
eventuele reis- en annuleringsverzekering
bijdrage reisgarantiefonds  15,-
Kalender legenda
Beschikbaar
Gegarandeerd
Volgeboekt
27-04-2019
Volgeboekt