8 dagen
Aantal dagen
6-12 personen
Aantal personen
Tsjechie
Bestemming
éénpersoonskamer
Kamerindeling
** Wandelervaring vereist
Moeilijkheidsgraad
voor singles
Reistype
Inclusief treinticket
Trein ticket
Tsjechië | Wandelvakantie in Sever Ceska

De combinatie van natuur en boerenlandschap en geringe hoogteverschillen maken Tsjechie uitermate geschikt voor een wandelvakantie. Tijdens deze afwisselende wandelweek verblijft u in een prettig familiehotel van Nederlandse eigenaren, een gebouw uit het begin van de 20e eeuw, bij het kleine dorp Bila Tremesna in het noorden van Tsjechië (Sever Ceska). De ligging is dicht bij de voet van de berg Zvicina, in het voorland van het Reuzengebergte, waarnaar u op de dag na aankomst een inleidende wandeling maakt.

De andere wandelingen die u maakt, zijn een gevarieerde mix door de natuur en een beetje cultuur. Het Boheemse Paradijs, ook Cesky Raj genoemd, waar u letterlijk op, over en onder de grillige rotsformaties wandelt- nergens anders in Tsjechië is het landschap zo uniek en onwerkelijk als daar. Of een wandeltocht van een dag naar Miletin, een prachtige wandeling waarbij u een deel over de route van Erben, een beroemd Tsjechische schrijver, loopt. De wandelingen gaan door heuvelachtig terrein met hoogteverschillen tot maximaal 500 meter; de reis is dus niet zwaar hoewel een flinke klim niet uit de weg wordt gegaan. Wandelen door natuur en langs cultuur, een perfecte kennismaking met Tsjechië.

Een toegewijde lokale (Duits- of Engelssprekende) gids die steeds meeloopt, maakt u deelgenoot van de spannende geheimen van het noorden van Tsjechie, Sever Ceska! De reis naar Zittau maakt u snel en comfortabel per ICE.

Vertrekdata

17/09/2021
beschikbaar
15/10/2021
beschikbaar
20/08/2021
volgeboekt
1

Dag 1

Treinreis van elk Nederlands of Belgisch Station naar Zittau (ca. 850 km) per dagtrein. Vertrek Amsterdam ca. 07.00 uur, Utrecht ca. 07.30 uur, Arnhem ca. 08.00 uur, aankomst Zittau ca 19.00 uur. Transfer naar de accommodatie bij Bila Tremesna.
2

Dag 2

Wandeling ca. 10 km/4 uur vanuit het hotel rondom de berg Zvicina.
3

Dag 3

Mooie wandeling van Kuks, met haar prachtige historische ziekenhuis en beeldentuin, naar Dvur Kralové. De route leidt door een bosrijke omgeving. Transfers vanuit het hotel heen en terug 15 min. Wandelduur ca. 15 km/5 uur.
4

Dag 4

Wandeling vanuit het hotel via een 19e eeuwse stuwdam naar het stadje Dvur Kralové met een gezellig marktplein. De stuwdam is de oudste van Tsjechië en ligt midden in het bos als een sprookjesprent van Anton Pieck. De dam staat sinds  2010 op de Unesco werelderfgoedlijst. Per lokale bus reizen wij terug naar het hotel (15 min). Wandeling ca. 20 km/5 uur.
5

Dag 5

Vrije dag. Mogelijkheid voor een bezoek aan Hradec Králove of Praag op eigen gelegenheid. Ter plaatse ontvang je de treintijden (station op 500 m. afstand) en  informatie over o.a. een stadswandeling. Alternatief: extra wandeling in de directe omgeving van het hotel.
6

Dag 6

Wandeling door het nationale natuurpark Cesky Raj (Boheemse Paradijs) met unieke grillige rotsformaties. Sinds 1955 is het een beschermd natuurgebied onder de naam ChKO Český ráj en in 2005 werd het uitgeroepen tot UNESCO Geopark. Je vindt hier miljoenen jaren oude zandsteenrotsen, diepe dalen, glinsterende bergmeren, mooie vergezichten over de bosrijke omgeving en hier en daar oude kastelen en burchten. De trekpleister van Mala Skala is de, boven op een rotsmassief gebouwde, gotische burcht Vranov Pantheon met een prachtig uitzicht. Wij reizen met de trein naar het natuurpark, reisduur heen en terug 1,5 uur. Wandelduur ca. 15 km/5 uur.
7

Dag 7

Mooie wandeling in de omgeving van Pecka, wij bezoeken o.a. de oude burcht. Binnen is een expositie over de voormalige eigenaar en bewoner Krystof Harant, die 7 talen sprak, muziek componeerde en in 1608 een boek schreef over zijn pelgrimage naar Jerusalem. Per lokale bus reizen wij terug naar het hotel (15 min.).  Wandelduur ca. 12km/4 uur.
8

Dag 8

Transfer naar Zittau (het hotel geeft een ontbijtpakket mee). Zittau-Elk Nederlands of Belgisch station per trein (vertrek Zittau ca. 09.00 uur, aankomst Amsterdam ca. 21.00 uur (uitstappen verder/eerder mogelijk in Hengelo, Almelo, Deventer, Apeldoorn, Amersfoort, Hilversum).

Let op: afhankelijk van weersomstandigheden kan de reisleider de volgorde van de wandelingen of de routes aanpassen.

INBEGREPEN
Elk Nederlands of Belgisch station-Zittau v.v. per trein incl. zitplaatsreservering
Zittau-Bila Tremesna v.v. per minibus
7 overnachtingen halfpension in 1- of 2-persoons kamer met douche en toilet
lokale Engels/Duitssprekende reisleider
plaatselijk vervoer per trein en minibus
NIET INBEGREPEN Persoonlijke uitgaven & fooien
Afdracht reisgarantiefonds
Bijdrage Calamiteitenfonds
Reis- en annuleringsverzekering
Reserveringskosten
Kalender legenda
Beschikbaar
Gegarandeerd
Volgeboekt