15 dagen
Aantal dagen
2 personen
Aantal personen
Schotland
Bestemming
2-persoonskamer
Kamerindeling
Individuele reis
Reistype
Eigen vervoer
Vervoer
Verenigd Koninkrijk | Autorondreis ronde van Schotland

In Schotland vindt u weergaloze natuur en rijke historie. De Schotse “lochs”, “highlands” en de eilanden zoals Orkney, Shetland en de Hybriden maken het tot een fantastische natuurbestemming. De Schotten zijn een trots volk en ze zijn bijzonder gesteld op hun soms onherbergzame omgeving. Ook op cultureel gebied heeft Schotland veel te bieden: ontelbare kastelen, traditionele huizen, interessante steden en even zo vele whiskydistilleerderijen. Tot slot is er ook de bruisende hoofdstad Edinburgh met zijn vele festivals.

Met de veerboot vanuit IJmuiden kunt u eenvoudig naar Newcastle varen (exclusief) of u neemt het vliegtuig en huurt ter plaatse een auto via onze partner Sunny Cars. Maak kennis met de gezellige hoofdstad Edinburgh, de ruige natuur van de highlands, de eindeloze wandelroutes en natuurlijk de Irish pubs.

Tijdens deze prachtige autorondreis door één van de mooiste reisbestemmingen van Groot-Brittannië ziet u het allemaal!

Met deze reis verblijft u 4 nachten in een hotel en 10 nachten bij particulieren op basis van B&B. Ideaal als u bij de lokale mensen wenst te verblijven. Wij reserveren voor u alle accommodaties. Deze kunnen tot op 40km van de aangeduide plaats liggen.

Plaats
Glasgow (1 nacht) B&B
Fort William (2 nachten)B&B
Isle of skye (1 nacht) B&B
Ullapool (1 nacht) Aultguish Inn
Thurso (1 nacht) The Castle arms hotel
Inverness (3 nachten) B&B
Aberdeen (1 nacht) B&B
Aberfeldy (2 nachten) Moness House hotel & Country Club
Edinburgh (2 nachten) B&B

Bij deze autorondreis is uw vervoer naar Schotland en terug naar Nederland niet inbegrepen. Zo komt u per vliegtuig naar Edinburgh of met de veerboot vanuit IJmuiden. Vanzelfsprekend kunnen wij voor u de vluchten, veerboot, vlucht of huurauto voor u reserveren. Neem dan gerust contact met ons op voor een passend voorstel.

1

Dag 1

Aankomst in Glasgow.
De rest van de dag en avond kunt u gebruiken om deze bruisende stad te ontdekken.
U overnacht in de omgeving van Glasgow.
2

Dag 2

Glasgow – Fort William
U rijdt via de Trossachs, het natuurgebied in de zuidelijke Highlands, naar Fort William. Deze landelijke route voert u langs Loch Lomond, de gletsjervallei Glen Coe en de Ben Nevis, de hoogste berg van Schotland.
U overnacht in de omgeving van Fort William.
3

Dag 3

Fort William
Het pittoreske visserstadje Oban en het ruige Isle of Mull zijn twee bijzondere bezienswaardigheden van Schotland. Mull heeft een aantal spectaculaire gelegen kastelen en schitterende kliffen met prachtige stranden.
U overnacht in de omgeving van Fort William.
4

Dag 4

Fort William – Portree (Isle of Skye)
Vandaag rijdt u de ‘Road to the Isles’. Hier maakt u een tocht over dit schitterende en ongerepte eiland, vol met kliffen, bergen en meren.
U overnacht in de omgeving van Portree (Isle of Skye).
5

Dag 5

Portree – Ullapool
Vanaf Portree gaat u via de kustlijn naar Ullapool. Onderweg komt u langs het prachtige Eilean Donan Castle, de botanische tuinen Inverewe Gardens en adembenemende uikijkpunten over de woelige Schotse kust.
U overnacht in de omgeving van Ullapool.
6

Dag 6

Ullapool – Thurso
De tocht door het noordelijkste gedeelte van de Schotse Highlands laat u kennismaken met de prachtige natuur, maar ook met de periode in de Schotse geschiedenis die bekent staat als de Clearences, toen de bewoners van de binnenlanden werden gedwongen te verhuizen naar de kust. De Strathnaver Trail leidt langs de plaatsen die verbonden zijn met deze gebeurtenis.
U overnacht in de omgeving van Thurso.
7

Dag 7

Thurso – Inverness
Vanuit Wick rijdt u naar Inverness, de hoofdstad van de Highlands. Onderweg komt u langs Dunrobin Castle, het grootste landhuis in de Highlands en de gouden stranden van Dornoch.
U overnacht in: Inverness.
8

Dag 8

Inverness
De omgeving van Inverness heeft een aantal historische belangrijke en indrukwekkende bezienswaardigheden. De Clava Cairns tonen het leven van het prehistorische Schotland. De Culloden Battlefield is de plaats waar de laatste veldslag op de Britse eilanden werd gevochten en Fort George werd gebouwd om de Highlands onder controle te houden en is een van de beste 18e eeuwse forten in Groot-Brittannië.
U overnacht in de omgeving van Inverness.
9

Dag 9

Inverness
Vandaag is er volop gelegenheid om Nessie, het wereldberoemde ‘Monster van Loch Ness’, te zoeken. Terwijl u dit doet kunt u volop genieten van het prachtige Loch en de natuur er rondom. U kunt er ook voor kiezen om naar de Cairngorms te rijden. Deze bergrug biedt de gelegenheid voor een wandeling door prachtige natuur of een tochtje met de skilift naar de bergtoppen.
U overnacht in de omgeving van Inverness.

10

Dag 10

Inverness – Aberdeen
Vanuit Inverness rijdt u naar Aberdeen. U kunt er voor kiezen om door het whiskygebied de Speyside reizen of een kusttocht maken en genieten van de zilte zeelucht.
U overnacht in de omgeving van Aberdeen.
11

Dag 11

Aberdeen – Aberfeldy
Vanuit de kustplaats Aberdeen gaat u naar het hart van de Schotse binnenlanden. Via de schitterende kastelen, Drum, Crathes en Balmoral, rijdt u naar Aberfeldy.
U overnacht in de omgeving van Aberfeldy.
12

Dag 12

Aberfeldy
Vandaag kunt u een tocht door de prachtige omgeving van Pitlochry maken. Hierbij kunt u Glamis Castle bezoeken, een prachtig kasteel en vroegere residentie van de Queen Mum. Daarnaast kunt u een uitstapje maken naar Perth en Dundee, waar u zich kunt verdiepen in de geschiedenis van deze stadjes.
U overnacht in de omgeving van Aberfeldy.
13

Dag 13

Aberfeldy – Edinburgh
Vanuit Aberfeldy rijdt u naar Edinburgh, de hoofdstad van Schotland en één van de mooiste steden van Europa. Het koninklijke yacht Royal Yacht Britannia, het imposante Edinburgh Castle en de Royal Mile wachten op uw bezoek.
U overnacht in de omgeving van Edinburgh.
14

Dag 14

Edinburgh
U heeft de hele dag en avond om Edinburgh te bezoeken. U kunt niet alleen de standaard attracties bezoeken zoals het kasteel, maar ook één van de vele musea, wandelen in één van de parken of Arthur’s Seat beklimmen voor een schitterend uitzicht over de stad.
U overnacht in de omgeving van Edinburgh.
15

Dag 15

Edinburgh
U geniet nog van wat vrije tijd, voordat u aan uw terugreis, met het door u gekozen transportmiddel, begint.
Einde van de diensten.
INBEGREPEN
Verblijf in de hotels op basis van logies en ontbijt
Een Historic Scotland Explorer Pass. Geldig voor 7 dagen tijdens de reis.
Boekje met Wandelroutes Schotland
NIET INBEGREPEN
Heen- en terugreis (eventueel via ons te boeken)
Huurauto (eventueel via ons te boeken)
Reis-/annuleringsverzekering
Entreegelden
Lunch en dinner
Afdracht reisgarantiefonds
Bijdrage Calamiteitenfonds
Reserveringskosten
Leeftijd en samenstellingen van de groepsreizen

Deelnemers aan onze reizen zijn over het algemeen tussen de 40 en 65 jaar oud met een gemiddelde leeftijd van 55 jaar. Van deze deelnemers is gemiddeld 70 % vrouw en bij de uitdagendere reizen ligt de samenstelling redelijk gelijk. Bij een gegarandeerde reis kunt u de globale leeftijd en samenstelling zien als u de blauwe link aanklikt.

Kalender legenda
Voldoende plaatsen beschikbaar
Gegarandeerd vertrek
Niet meer beschikbaar