8 dagen
Aantal dagen
2 personen
Aantal personen
Kroatië
Bestemming
kamer op indeling, éénpersoonskamer
Kamerindeling
** Wandelervaring vereist
Moeilijkheidsgraad
Individuele reis
Reistype
Inclusief vliegticket
vliegticket
Kroatië | Wandelvakantie Dalmatische kust & Korcula

Het eiland Korcula ligt voor de zuidkust van Kroatië en behoort tot de mooiste eilanden van deze regio. Ervaar al wandelend de prachtige natuur op dit mooie eiland dat door vele kranten en magazines uitgeroepen is tot een van de mooiste eilanden ter wereld. Het is Kroatië in zijn puurste vorm. Bij velen heeft dit schitterende eiland alleen bekend gestaan als de geboorteplaats van de beroemde ontdekkingsreiziger Marco Polo. Sinds een aantal jaren is dit onontdekte eiland een geweldige reisbestemming geworden die je de kans geeft om even heerlijke bij te komen.

Korcula ligt op zo’n anderhalf uur varen vanuit Dubrovnik en is 47 km lang en ongeveer 7 km breed. Naast oude stadjes, prachtige stranden en baaien, kunt u genieten van de mooie natuur en de gastronomie met zelfs biologisch geproduceerde wijn. Smalle wandelpaden voeren langs eeuwenoude olijfbomen, door wijngaarden en u wandelt door heerlijk ruikende bossen. Onderweg ziet u Dalmatische dorpjes met terracotta-kleurige daken, romantische baaien met helderblauw water en de mooiste stranden.

Korcula is een eiland dat elk seizoen ideaal is om te bezoeken. De warmste, zonovergoten dagen zijn uiteraard in de zomer. Dan lopen de temperaturen op tot gemiddeld 29 graden. Maar ook in de winter is Korcula een prachtig eiland om te bezoeken. De temperaturen zijn dan mild, rond de 11 graden. U kunt elk seizoen genieten van de prachtige natuur en mooie vergezichten over de Adriatische zee.

De mentaliteit op het eiland kan je erg vergelijken met de Italiaanse mentaliteit. Niet zo gek want ooit maakte het eiland deel uit van de Venetiaanse republiek, en heette het Curzola. Korcula heeft naamsbekendheid opgebouwd als geboorteplaats van de beroemde ontdekkingsreiziger Marco Polo. Het is niet officieel bewezen, maar feit is wel dat veel mensen op dit eiland de familienaam Polo dragen. Officieel is Marco Polo geboren in Venetië maar aangezien Korcula in die periode onder Venetië viel, kan het inderdaad op waarheid berusten.

Prijzen per persoon

1 mei t/m 31 mei € 795,-
1 juni t/m 15 juni € 890,-
16 juni t/m 30 juni € 1055,-
1 juli t/m 31 augustus € 1095,-
1 september t/m 15 september € 975,-
16 september t/m 30 september € 895,-
1 oktober t/m 14 oktober € 795,-

U kunt er ook voor kiezen om deze reis te upgraden naar een verblijf op basis van half pension (Logies + Ontbijt + Avondeten) voor slechts € 90,- p/p vanaf dag 2 t/m 7. Mocht u dit willen dan kunt u dit vermelden bij de opmerkingen op het inschrijfformulier.

Voor diegenen die zich binnen vier weken voor vertrek opgeven, kan een toeslag worden geheven i.v.m. hogere kosten van het vliegticket!

1

Dag 1

Na aankomst op het vliegveld word u per taxi naar uw hotel gebracht. Afhankelijk van uw aankomsttijd kunt u na het inchecken alvast een kijkje nemen in Dubrovnik.

–      Inbegrepen: Taxi transfer van het vliegveld naar het hotel

–      Overnachting o.b.v. logies met ontbijt in Hotel Petka***

2

Dag 2

3 km – ↑50 m – ↓40 m – (minder dan een uur)

Dubrovnik, ook wel de ‘Parel van de Adria’ genoemd. Deze stad was in zijn hoogtijdagen een van de machtigste steden in dit stukje Europa, met een vloot die kon wedijveren met die van Genua en Venetië. De stad is een unicum met zijn enorme vestingmuren met bastions, zijn trappenstraatjes en het oude centrum van ontelbare monumenten. Het complete historische centrum staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Aan het eind van de middag gaat u per ferry naar het eiland Korcula, de geboorteplaats van de beroemde wereldreiziger Marco Polo.

  • Inbegrepen: Ferry overtocht van Dubrovnik naar Korcula stad, taxi transfer naar het hotel
  • Indien gewenst -> Overnachting o.b.v. H/P (ontbijt/diner) in Hotel Marco Polo****
3

Dag 3

23 km – ↑500 m – ↓500 m – (8 uur)

Oude tijden herleven. Vandaag loopt u over een oude weg die aangelegd is in de tijd van Napoleon. Via Kneže arriveert u in Pupnat, dit is het oudste dorp op het eiland Korcula en ligt op 12 km van Korcula stad. Het dorp is door kolonisten in het heuvelachtige deel van het eiland slim verplaatst om niet opgemerkt te worden door zeerovers.

4

Dag 4

17 km – ↑200 m – ↓200 m – (5 1/2 uur)

De wandeling van vandaag leidt u naar het vissersdorpje Lumbarda. Dit is een dorpje met rustige en gezellige strandjes en overheerlijke wijnen. Rond het dorpje wordt de Grk-druif verbouwd, deze wordt gebruikt voor fijne dessertwijnen en witte wijn. De meeste wijnboeren produceren genoeg om plaatselijke restaurants te voorzien van hun wijnen en om in hun eigen behoeften te voorzien. Een goede reden om bij de restaurants in Lumbarda een aantal lokale wijnen te proberen.

5

Dag 5

22 km – ↑270 m – ↓270 m – (7 uur)

Neemt u vandaag een dagje vrij of maakt u na het ontbijt de oversteek naar het vaste land? Orebic was vroeger het centrum van de scheepvaart en een geliefde woonplaats van vele zeekapiteins en scheepseigenaren. Zij lieten er de mooiste villa’s bouwen die de stad een charmante uitstraling geven. Even buiten Orebic, op een heuveltop, ligt het 15e-eeuwse Franciscanenklooster ‘Gospa od Ancela’. Alleen het uitzicht al, op de kust en het binnenland van Korcula, is de wandeltocht naar boven meer dan waard. De kapelkerk van het klooster is opgericht om de zeemannen te beschermen tegen scheepsrampen.

6

Dag 6

20 km – ↑500 m – ↓680 m – (7 uur)

Per taxi wordt u na het ontbijt naar het beginpunt van uw wandelroute gebracht. Via een beschut en smal bospad komt u uit in de baai Pavja Luka. Het kiezelstrand is hier schoon en het water zoals altijd kraakhelder. Na het bezoek aan dit prachtige strand vervolgt u uw wandeltocht over stille paden naar de badplaats van Žrnovo.

  • Taxi transfer naar het startpunt van de wandelroute
  • Indien gewenst -> Overnachting o.b.v. H/P (ontbijt/diner) in Hotel Marco Polo****
7

Dag 7

18 km – ↑360 m – ↓370 m – ( 6 uur)

Vandaag gaat u naar het oeroude en beschermd natuurgebied Kocje met interessante rotsformaties. Het gebied heeft een oppervlakte van ca. 10.000m2 waar u een deel van dit stenen doolhof gaat ontdekken. Volgens de legende hebben hier feeën gewoond die soms de lokale bevolking hielpen. De waterbron in dit natuurgebied heet dan ook ‘Goede Fee’. De route loopt via het dorp Žrnovo middels een indrukwekkende en bosrijke route terug naar het hotel.

8

Dag 8

Vandaag neemt u de boot van 10:00 uur naar Dubrovnik waar een taxi op u wacht om u naar het vliegveld van Dubrovnik te brengen.

  • Inbegrepen: Taxi transfer van Dubrovnik naar het vliegveld

Dagprogramma onder voorbehoud. Het kan voorkomen dat we het programma moeten aanpassen i.v.m. weersomstandigheden of lokale gebeurtenissen.

INBEGREPEN Amsterdam/Rotterdam-Dubrovnik v.v.
Transfer van/naar de luchthaven
1 Overnachting in Hotel Petka*** (Dubrovnik)
6 overnachtingen in hotel Marco Polo o.b.v. logies Ontbijt
Lokale Nederlandssprekende contactpersoon
Nederlandstalige routeuitlegRoute ook op GPS tracks te downloaden
NIET INBEGREPEN Ferry overtochten € 18 per overtocht (2x)
In te checken bagage € 26,- per enkele reis (20 kg)
Eventuele toeslag 1-persoonskamer
Afdracht reisgarantiefonds
Reis- en annuleringsverzekering
Reserveringskosten
Kalender legenda
Beschikbaar
Gegarandeerd
Volgeboekt