8 dagen
Aantal dagen
2 personen
Aantal personen
Kroatië
Bestemming
2-persoonskamer
Kamerindeling
** Wandelervaring vereist
Moeilijkheidsgraad
Individuele reis
Reistype
Exclusief vliegticket
Vliegticket
Kroatië | Wandelvakantie Dalmatische kust & Korcula

Het eiland Korcula ligt voor de zuidkust van Kroatië en behoort tot de mooiste eilanden van deze regio. Het is Kroatië in zijn puurste vorm. Korcula staat tevens bekend als de geboorteplaats van de beroemde ontdekkingsreiziger Marco Polo. U ontdekt al wandelend de prachtige natuur, de mooie baaien en de rijke geschiedenis van de sfeervolle dorpen en stadjes. U zult al snel ervaren dat het eiland niet voor niets door vele kranten en magazines is uitgeroepen tot een van de mooiste eilanden ter wereld. Het is een heerlijke bestemming om actief te zijn maar ook om te genieten van het goede leven.

Korcula ligt op zo’n anderhalf uur varen vanuit Dubrovnik en is 47 km lang en ongeveer 7 km breed. Naast oude stadjes, prachtige stranden en baaien, kunt u genieten van de mooie natuur en de gastronomie met zelfs biologisch geproduceerde wijn. Smalle wandelpaden voeren langs eeuwenoude olijfbomen, door wijngaarden en door heerlijk geurende bossen. Onderweg komt u door Dalmatische dorpjes met terracotta-kleurige daken, romantische baaien met helderblauw water en de mooiste stranden.

Korcula is een eiland dat elk seizoen ideaal is om te bezoeken. De warmste, zonovergoten dagen zijn uiteraard in de zomer. Dan lopen de temperaturen op tot gemiddeld 29 graden. Maar ook in de winter is Korcula een prachtig eiland om te bezoeken. De temperaturen zijn dan mild, rond de 11 graden. U kunt elk seizoen genieten van de prachtige natuur en mooie vergezichten over de Adriatische zee.

De sfeer op het eiland kunt u enigszins vergelijken met de Italiaanse mentaliteit. Niet zo gek want ooit maakte het eiland deel uit van de Venetiaanse republiek, en heette het Curzola. Korcula heeft naamsbekendheid opgebouwd als geboorteplaats van de beroemde ontdekkingsreiziger Marco Polo. Het is niet officieel bewezen, maar feit is wel dat veel mensen op dit eiland de familienaam Polo dragen. Officieel is Marco Polo geboren in Venetië maar aangezien Korcula in die periode onder Venetië viel, kan het inderdaad op waarheid berusten.

Prijzen per persoon o.b.v. 2 personen 

1 mei t/m 31 mei € 565,-
1 juni t/m 15 juni € 680,-
16 juni t/m 30 juni € 755,-
1 juli t/m 31 augustus € 795,-
1 september t/m 15 september € 725,-
16 september t/m 30 september € 650,-
1 oktober t/m 14 oktober € 565,-

(prijzen voor éénpersoonskamers op aanvraag)

Deze reis is op basis van logies/ontbijt maar u kunt er ook voor kiezen om deze reis te upgraden naar een verblijf op basis van half pension: logies/ontbijt plus avondeten voor slechts € 90,- p/p vanaf dag 2 t/m 7.

U kunt met eigen auto naar Korcula reizen of kiezen voor een vlucht. Transavia vliegt bijvoorbeeld rechtstreeks vanaf Rotterdam op Dubrovnik, klik hier voor meer informatie over de vluchten. Eventueel kunnen wij voor u ook het vliegticket boeken, wij rekenen hier € 25,- behandelingskosten voor. 

Let op! Vliegtickets kunnen pas geboekt worden nadat u van ons heeft gehoord dat de gewenste periode mogelijk is.

1

Dag 1

Na aankomst op het vliegveld word u per taxi naar uw hotel in Dubrovnik gebracht. Afhankelijk van uw aankomsttijd kunt u na het inchecken alvast een kijkje nemen in de mooie, oude stad.

–      Inbegrepen: Taxi transfer van het vliegveld naar het hotel

–      Overnachting o.b.v. logies/ontbijt in Hotel Petka***

2

Dag 2

Dubrovnik, ook wel de ‘Parel van de Adria’ genoemd. Deze stad was in zijn hoogtijdagen één van de machtigste steden van dit deel van Europa, met een vloot die kon wedijveren met die van Genua en Venetië. De stad is een unicum met zijn enorme vestingmuren met bastions, zijn vele trappenstraatjes en het oude centrum met de ontelbare monumenten. Het complete historische centrum staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is dan ook een heerlijk stad om rond te dwalen. Aan het eind van de middag gaat u per ferry naar het eiland Korcula, de geboorteplaats van de beroemde wereldreiziger Marco Polo.

  • Inbegrepen: Taxi transfer vanaf de ferry naar het hotel
  • Overnachting o.b.v. logies/ontbijt in Hotel Marco Polo**** 
3

Dag 3

23 km – ↑500 m – ↓500 m – (8 uur)

Oude tijden herleven. Vandaag loopt u over een oude weg die aangelegd is in de tijd van Napoleon. Via Kneže arriveert u in Pupnat: het oudste dorp op het eiland. Pupnat ligt op 12 km van Korcula stad. Het dorp is door vroegere kolonisten in het heuvelachtige deel van het eiland slim verplaatst om niet opgemerkt te worden door zeerovers.

4

Dag 4

17 km – ↑200 m – ↓200 m – (5 1/2 uur)

De wandeling van vandaag leidt u naar het vissersdorpje Lumbarda. Dit is een dorpje met rustige en gezellige strandjes en overheerlijke wijnen. Rond het dorpje wordt de Grk-druif verbouwd, deze wordt gebruikt voor fijne dessertwijnen en witte wijn. De meeste wijnboeren produceren genoeg om plaatselijke restaurants te voorzien van hun wijnen en om in hun eigen behoeften te voorzien. Een goede reden om bij de restaurants in Lumbarda een aantal lokale wijnen te proberen.

5

Dag 5

22 km – ↑270 m – ↓270 m – (7 uur)

Neemt u vandaag een dagje vrij of maakt u na het ontbijt de oversteek naar het vaste land? Orebic was vroeger het centrum van de scheepvaart en een geliefde woonplaats van vele zeekapiteins en scheepseigenaren. Zij lieten er de mooiste villa’s bouwen die de stad een charmante uitstraling geven. Even buiten Orebic, op een heuveltop, ligt het 15e-eeuwse Franciscanenklooster ‘Gospa od Ancela’. Alleen het uitzicht al, op de kust en het binnenland van Korcula, is de wandeltocht naar boven meer dan waard. De kapelkerk van het klooster is opgericht om de zeemannen te beschermen tegen scheepsrampen.

6

Dag 6

20 km – ↑500 m – ↓680 m – (7 uur)

Per taxi wordt u na het ontbijt naar het beginpunt van uw wandelroute gebracht. Via een beschut en smal bospad komt u uit in de baai Pavja Luka. Het kiezelstrand is hier schoon en het water zoals altijd kraakhelder. Na het bezoek aan dit prachtige strand vervolgt u uw wandeltocht over stille paden naar de badplaats van Žrnovo.

  • Taxi transfer naar het startpunt van de wandelroute
  • Indien gewenst -> Overnachting o.b.v. H/P (ontbijt/diner) in Hotel Marco Polo****
7

Dag 7

18 km – ↑360 m – ↓370 m – ( 6 uur)

Vandaag gaat u naar het oeroude en beschermde natuurgebied Kocje met zijn interessante rotsformaties. Het gebied heeft een oppervlakte van ca. 10.000 m2,  een deel van dit stenen doolhof gaat u ontdekken. Volgens oude legenden hebben hier feeën gewoond die soms de lokale bevolking hielpen. De waterbron in dit natuurgebied heet dan ook de ‘Goede Fee’. De route loopt via het dorp Žrnovo middels een indrukwekkende en bosrijke route terug naar het hotel.

8

Dag 8

Vandaag neemt u de boot van 10:00 uur naar Dubrovnik waar een taxi op u wacht om u naar het vliegveld van Dubrovnik te brengen.

  • Inbegrepen: Taxi transfer van Dubrovnik naar het vliegveld

Indien u gekozen heeft voor verblijf op basis van half pension, zijn de avondmaaltijden van dag 2 – 7 inbegrepen.
Dagprogramma is onder voorbehoud. Het kan voorkomen dat we het programma moeten aanpassen i.v.m. weersomstandigheden of lokale gebeurtenissen.

INBEGREPEN Transfer van/naar de luchthaven Dubrovnik
1 Overnachting in Hotel Petka*** (Dubrovnik)
6 overnachtingen in hotel Marco Polo o.b.v. logies Ontbijt
Lokale Nederlandssprekende contactpersoon
Nederlandstalige route uitleg
Route ook op GPS tracks te downloaden
NIET INBEGREPEN Ferry overtochten € 18 per overtocht (2x)
Eventuele toeslag 1-persoonskamer
Afdracht reisgarantiefonds
Bijdrage Calamiteitenfonds
Reis- en annuleringsverzekering
Reserveringskosten
Leeftijd en samenstellingen van de groepsreizen

Deelnemers aan onze reizen zijn over het algemeen tussen de 40 en 65 jaar oud met een gemiddelde leeftijd van 55 jaar. Van deze deelnemers is gemiddeld 70 % vrouw en bij de uitdagendere reizen ligt de samenstelling redelijk gelijk. Bij een gegarandeerde reis kunt u de globale leeftijd en samenstelling zien als u de blauwe link aanklikt.

Kalender legenda
Voldoende plaatsen beschikbaar
Gegarandeerd vertrek
Niet meer beschikbaar