7 dagen
Aantal dagen
2 personen
Aantal personen
Zweden
Bestemming
2-persoonskamer
Kamerindeling
Individuele reis
Reistype
Eigen vervoer
Vervoer
Zweden | 7-daagse autorondreis Zuid-Zweden

Skåne (spreek uit Skone) is voor driekwart omgeven door zee, het heeft niet dat ruige van het noorden maar juist een vriendelijke glooiend landschap. Deze regio is zeer aantrekkelijk maar wordt vooral bezocht door de Zweeds toerist. De huizen op het platteland zijn kleurrijk geverfd en het ziet er mooi en goed verzorgd uit. U overnacht deze reis in door ons speciaal geselecteerde hotels en accommodaties die deze reis juist een bijzondere meerwaarde geven.

Echte grote steden hebben ze niet, dus naast de landbouw zijn er genoeg meren, donkere bossen, moerassen, klifrotsen en zandstranden waar je als een ontdekkingsreiziger van kunt genieten. De natuur is een wandel- en fiets paradijs. Van het zuidoosten tot het noordwesten zijn er veel bossen. De hoogste heuvel is 212 meter in het natuurpark Söderåsen, dus ook de niet geoefende wandelaar kan daar heerlijk wandelen. Alles is zo dichtbij en zo verschillend. Het is tevens een tussen-stop van vele vogels die van noord naar zuid en vice versa trekken, dus vogelaars let op!

En wat kan je overal goddelijk eten! Zowat alles is ecologisch, zoals ze dat daar noemen “van het seizoen en lokaal”. Ze halen het niet van ver, want Skåne bestaat voor het grootste gedeelte uit landbouw. Landbouw zoals wij dat graag zien. Met boeren die gepassioneerd hun werk doen. Die gaan voor lekker, puur en eerlijk. Het wordt niet voor niets de provisiekast genoemd voor mensen die van goed eten houden. Het heeft een gematigd klimaat en de jaarlijkse hoeveelheid regen schommelt tussen de 500 en 800 mm, aanzienlijk minder dan in Nederland.

Natuurlijk Reizen heeft in samenwerking met VisitSweden, Tourism in Skåne en Slow Food Skåne een unieke 8-daagse reis samengesteld. Voor reizigers die zowel van natuur houden, als van lekker, puur en eerlijk voedsel en graag de lokale boeren willen ontmoeten die met hart en ziel, puur en eerlijk produceren.

1

Dag 1

Aankomst in Malmö.
Uw hotel ligt centraal in de stad waardoor u gelegenheid heeft tot heerlijk slenteren in de binnenstad met veel gezellige terrasjes. U kunt hier s’ avonds heerlijk eten en wij geven u enkele suggesties waar u dit kunt doen. Zo krijgt u van ons een lijst met restaurants die trots zijn om te koken met lokale producten. 

U verblijf in in het Best Western Hotel of gelijkwaardig.

2

Dag 2

Vellinge
Ontbijt in hotel waar u geniet van een “best breakfast”, speciaal samengesteld door Tina Nordström, in Zweden één van de bekendste en beste top koks. Na het uitchecken rijdt u naar Vellinge, iets ten zuiden van Malmö, naar de familie Nordström van boerderij Ängavallen waar u overnacht. Zij runnen een voor Nederlandse begrippen heel groot gemengd bedrijf met een gesloten productie kringloop die 100% biologisch is. De koeien, varkens en schapen zijn lokale rassen. Alles wat zij produceren, verkopen ze in een eigen landwinkel en via hun restaurant. Deze dag kunt u afhankelijk van het weer zelf bepalen. U kunt u laten rondleiden of zelf aan de wandel gaan op deze boerderij of even naar het prachtige strand niet ver daar vandaan gaan.

U verblijft in Ängavallen.

3

Dag 3

Rörum-Kivik
Na het uitchecken rijdt u in ongeveer anderhalf uur naar Rörum aan de oostkust. Daar ontmoet u het echtpaar Mandelmann die zeer bevlogen een 40 ha. gemengd bedrijf runt: www.mandelmann.se Het ziet er gezellig ouderwets uit, maar hun bedrijfsvoering is dat beslist niet. Maria leidt u graag rond. Het is een prachtige omgeving, waar u heerlijk kunt wandelen is. Niet ver hier vandaan checkt u in bij Svabesholm Kungsgård, een statig landhuis. Een kilometer verderop dineert u bij Eva Thuresson, een geweldige kok die al meerdere keren voor de Zweedse koning heeft gekookt: De kust is ook dichtbij, maar let wel op, het water is vrij koud.

U verblijft in Mandelmann.

4

Dag 4

Ljungbyhed
Na het uitchecken rijdt u in twee uur naar het noordwesten naar Söderåses Pensionat in Ljungbyhed waar u twee dagen en twee nachten verblijft. Eigenaresse Frida Severin kan u alles vertellen wat in haar omgeving te beleven valt. U kunt zelf kiezen. Wandelen in Söderåsens National Park met een prachtig gelegen restaurant waar u eenvoudig maar uitstekend van lokale gerechten kunt genieten. U kunt ook kanotochten maken, mountainbiken, een survival training volgen of eventueel trolley cycling op een niet meer gebruikte spoorweg. U kunt natuurlijk ook gewoon lekker rustig aan doen.  

U verblijft in Söderåses Pensionat.

5

Dag 5

Båstad
Na het afscheid rijdt u naar Båstad aan de westkust met haar prachtige klifrotsen, 3 kwartier rijden. U verblijft in het prachtig bij de kust gelegen Hovs Hallar Hotel, dat tot de top vijf van de ecohotels in Europa wordt gerekend: www.hovshallar.com. In de omgeving kunt u prachtig wandelen.

Overnachting in Hovs Hallar Hotel.

6

Dag 6

Helsingborg
De volgende dag rijdt u in  3 kwartier naar Helsingborg. Deze kustplaats wordt beschouwd als een van Europa’s meest innovatieve steden, maar heeft daarnaast ook een historische betekenis en u vindt hier spectaculaire natuur.

U verblijft in Radisson Blu Metropol.

7

Dag 7

Na het ontbijt stopt ons programma en is het alweer tijd om Helsingborg te verlaten of uw reis door te zetten en Zweden verder te verkennen.

Einde van de diensten.


Vanzelfsprekend kunnen wij deze reis ook verder aanpassen aan uw wensen.

INBEGREPEN 6 nachten in alle genoemde accommodaties
alle ontbijten
Diner bij Eva Thuresson op dag 3
24/7 ondersteuning
Autoreisboek Scandinavië
Reispakket
NIET INBEGREPEN Heen- en terugreis (eventueel via ons te boeken)
Huurauto (eventueel via ons te boeken)
Reis-/annuleringsverzekering
Entreegelden
Lunch en dinner
Afdracht reisgarantiefonds
Bijdrage Calamiteitenfonds
Reis- en annuleringsverzekering
Reserveringskosten
Leeftijd en samenstellingen van de groepsreizen

Deelnemers aan onze reizen zijn over het algemeen tussen de 40 en 65 jaar oud met een gemiddelde leeftijd van 55 jaar. Van deze deelnemers is gemiddeld 70 % vrouw en bij de uitdagendere reizen ligt de samenstelling redelijk gelijk. Bij een gegarandeerde reis kunt u de globale leeftijd en samenstelling zien als u de blauwe link aanklikt.

Kalender legenda
Voldoende plaatsen beschikbaar
Gegarandeerd vertrek
Niet meer beschikbaar