18 dagen
Aantal dagen
Argentinië, Chili
Bestemming
2-persoonskamer
Kamerindeling
* licht niveau (voor iedereen met enige wandelervaring)
Moeilijkheidsgraad
Groepsreis
Reistype
Inclusief vliegticket
Vliegticket
Argentinië & Chili | 18-Daagse rondreis Patagonië

Een rondreis door Argentinië en Chili is een reis om nooit meer vergeten. In het bijzonder vanwege de veelzijdigheid van de landen en hun adembenemende landschappen, maar de landen hebben meer te bieden. Argentinië en Chili worden gescheiden door de imposante Andes die aan beide kanten zorgen voor een grote diversiteit aan indrukwekkende landschappen en bestemmingen. De ongerepte natuur in dit deel van Argentinië en Chili is het leefgebied van talloze dieren en maar weinig mensen.

De pinguïns, zeeleeuwen, orka’s en walvissen op de Península Valdés maken ongetwijfeld indruk. Vanuit Buenos Aires reizen we naar de imposante gletsjer Perito Moreno en bewonderen we de overweldigende natuur, meren, pampas en het spectaculaire Andesgebergte in El Chalten en het Torres del Paine National Park. De grillen van de natuur heeft door de eeuwen heen een landschap gecreëerd van uitgestrekte toendra, meren, vulkanen en gletsjers. In het zuiden van Argentinië gaan we naar het ongerepte Patagonië met aan de Chileense zijde het bekende nationale park Torres del Paine en aan de Argentijnse zijde de beroemde en indrukwekkende gletsjer Perito Moreno. Ook gaan we naar het meest zuidelijke puntje van de wereld; Ushuaia en steken de Andes over met een boot en maken prachtige wandelingen. De grensovergangen zijn eenvoudig waardoor wij gemakkelijk van het ene land naar het andere land reizen. Deze bijzondere rondreis maken we compleet met speciale en comfortabele accommodaties en is o.b.v. half pension.

Argentinië is een land van uitersten. Gekend om de uitgestrekte natuur, de tango en uiteraard het voetbal! De hoofdstad Buenos Aires met zijn kleurrijke huizen, historische gebouwen en heerlijke keuken. In het noorden zien we de kleurrijke bergen en uitgestrekte wijngaarden bij Mendoza. In het zuiden daarentegen de ijsmassa’s, gletsjers, drijvende ijsschotsen van Patagonië. Hier ziet u de zeeleeuwen en maakt u mooie wandeltochten. We mogen zeker de jungle bij de watervallen van Iguazú niet vergeten. Kortom: Argentinië heeft het allemaal! Naast het vaste land claimt Argentinië ook de eilandengroep onder gezag van het Verenigd Koninkrijk en een deel van Antarctica; de Falklandeilanden (voor de Argentijnen heten deze ‘Islas Malvinas’), Zuid-Georgië en de Zuidelijke Sandwicheilanden. Argentinië telt circa 45 miljoen inwoners, waarvan 92% in de steden woont. Alleen al in de provincie Buenos Aires wonen meer dan 16 miljoen inwoners. Het dunst bevolkte gebied van Argentinië is Patagonië, waar slechts 1% van de bevolking woont.

Klimaat
De uitgestrektheid van het land zorgt ervoor dat er meerdere klimaatzones zijn. De beste periode om Argentinië te bezoeken is tijdens hun zomermaanden, onze winter, dus van oktober tot februari. Het noorden kent een subtropisch klimaat met in de zomer temperaturen die tot 40 graden kunnen oplopen. In de wintermaanden kan er in de regenwouden veel regen vallen, dit in tegenstelling met de droge pampa’s, in het noordwesten, waar er heel weinig neerslag valt. Het midden heeft een mediterraan klimaat met het hele jaar door een temperatuur van +/- 20 graden. Het zuiden heeft een zeeklimaat met gemiddeld 21 graden in de zomer en 5 in de winter. Hoe meer zuidelijker hoe meer regen of sneeuw er kan vallen.

Religie
Meer dan 90% van de bevolking is Christelijk. Argentinië heeft de grootste Joodse gemeenschap van Latijns-Amerika. Nog een kleine minderheid is Islamitisch of heeft geen religie. Van de Christelijke gemeenschap gaat echter slechts 20% naar de kerk.

Eten en drinken
Het Argentijnse ontbijt verschilt enigszins van ons ontbijt en wordt gekenmerkt door zoete gerechten. Op het ontbijtbuffet treft u ook altijd zuivel en vleeswaren. De lunches in Argentinië zijn doorgaans warm maar is ook een selectie aan salades of tosti’s. Daarnaast zijn er diverse pasteitjes, de zogenoemde empanadas. Deze zijn gevuld met kip, gehakt, kaas of groenten. Het diner in Argentinië is min of meer te vergelijken met hetgeen wij gewend zijn. Het bestaat vaak uit (veel) vlees, rijst, aardappelen of pasta en groenten. Voor de Argentijn is een maaltijd meer dan alleen eten, het is een gelegenheid om samen te zijn en te genieten. Vandaar dat ze zelden alleen eten. Het diner wordt in Argentinië heel laat genuttigd, rond 21:00 uur, vandaar dat ze vaak rond 18u een tussendoortje nemen.

Drinkwater
Het drinkwater in Argentinië is over het algemeen genomen van goede kwaliteit. Het is toch aan te raden om flessen mineraalwater te kopen.

Elektriciteit in Argentinië
Argentinië heeft 220 volt netspanning. U heeft in Argentinië een wereldstekker nodig om uw apparaten aan te sluiten op het lichtnet. Men gebruikt stekkers met platte pinnen.

Tijdverschil
Tijdens onze wintertijd is het in Argentinië 4u vroeger dan bij ons.

Taal
De officiële taal is Spaans, in de grote steden wordt al goed Engels gesproken. Daarnaast spreekt een deel van de inheemse bevolking nog hun eigen taal zoals het Mapuche, Guarani, Tobas en Quechua. Toch zal niet iedereen je verstaan, vandaar is het goed een aantal Spaanse woordjes te spreken.

Chili
Tijdens deze reis zijn we ook een paar dagen in Chili. Doordat het land zo lang is en het tussen de Grote Oceaan en de Andes ingeklemd ligt, kom je er alle klimaatzones tegen. Tevens is Chili een van de meest stabiele en welvarende landen van Zuid-Amerika. Het was relatief vrij van de staatsgrepen en willekeurige regeringen die het continent hebben verwoest. De ongewone, lintachtige vorm van Chili – 4.300 km lang en gemiddeld 175 km breed – heeft het een enorm gevarieerd klimaat gegeven. Dit varieert van ‘s werelds droogste woestijn – de Atacama – in het noorden, via een mediterraan klimaat in het centrum, tot een sneeuwgevoelig alpenklimaat in het zuiden, met gletsjers, fjorden en meren. Chili is een multi-etnische samenleving, inclusief mensen van Europese en Indiase afkomst.

Bagage
Voor al onze reizen geldt dat u in de touringcar één koffer per persoon met een maximumgewicht van 20 kg mag meenemen. Deze regelgeving kan dus afwijken van de regels die de luchtvaartmaatschappij die uw vliegreis uitvoert. De regels en afmetingen voor ruimbagage en handbagage verschillen tegenwoordig per luchtvaartmaatschappij en per bestemming. De actuele regels per luchtvaartmaatschappij treft u op de website de uitvoerende luchtvaartmaatschappij.
Let Op! Voor de binnenlandse vluchten mag u slechts 15 kg bagage bij u hebben. Bij overgewicht tot 23 kg wordt er een meerprijs berekend van 11–15 euro per KG.
Voor reizen naar Argentinië is een harde, waterdichte koffer geen overbodige luxe: de wegen zijn deels onverhard en regen en stof komt de bagageruimte van de touringcar gemakkelijk binnen.

Kledingadvies
Onze reis gaat van noordelijk deel van Argentinië naar het zuidelijk deel. Zodoende krijgen we te maken met verschillende klimaatzones. In het noorden van het land en in Buenos Aires kan het erg warm zijn maar in het zuiden kunnen we te maken hebben met vier seizoenen in één dag. Belangrijk is dus om in laagjes te kleden. In het noorden en Buenos Aires draagt u bij voorkeur lichte kleding en voor het zuidelijk deel raden wij u aan zeker een sjaal, handschoenen, muts en regenkleding mee te nemen. Goede wandelschoenen zijn geen overbodige luxe. Belangrijk is ook om voldoende zonnebrandcrème en antimuggenspray mee te nemen.

Conditie van de reizigers
Voor deelname aan onze groepsreizen naar Argentinië is het noodzakelijk dat u over een goede geestelijke en lichamelijke conditie beschikt en dat u volledig zelfredzaam bent. Er moet tijdens de Argentinië-reizen veel gewandeld worden over veelal ongelijk ondergrond.

Paspoort, visa en douanebepalingen
Voor een reis naar Argentinië heeft u een geldig paspoort nodig welke bij uitreis nog 6 maanden geldig is. Het is handig om tijdens uw vakantie kopieën bij u te hebben van uw identiteitsbewijs. Niet alleen komt dit van pas bij eventueel verlies van uw documenten of het verkrijgen van leeftijdskorting op de entree van een bezienswaardigheid, er wordt ook vaak naar gevraagd bij het inchecken in hotels.

Douane
Het is verboden verse producten zoals fruit, melkproducten en vleeswaren mee te nemen.
De controle hierop bij aankomst in Argentinië is erg streng.

Fotograferen
Het gebruik van een fototoestel of videocamera in musea en bij bezienswaardigheden is meestal toegestaan. Het gebruik van een flits is vaak verboden in musea en kerken. Verder is het verboden militaire en strategische objecten te fotograferen. Ook wordt het niet op prijs gesteld als je de zelfkant van de samenleving wilt vastleggen (vervallen gebouwen, dronken personen, etc.). De bevolking laat zich wel fotograferen, maar vraag eerst even om toestemming, dat is wel zo netjes.

Geld
De nationale munteenheid is de Argentijnse Pesos. Via de reisleider Maurits kunt u uw Dollars en Euro’s omwisselen in de lokale munteenheid de Peso. Dit omdat er in Argentinië diverse wisselkoersen worden gehanteerd, waarbij de bankkoers erg nadelig is.
Cash geld is te adviseren omwille van de gunstige marktkoers i.p.v. de officiële wisselkoers via bankkaarten/creditkaarten.

Creditcards
Creditcards worden in hotels, de betere restaurants en de betere winkels geaccepteerd. Houdt u er rekening mee dat een pincode steeds vaker vereist is bij een creditcardbetaling of geldopname. Vraag deze pincode dus tijdig aan bij uw creditcardmaatschappij of bank.  Zorg dat u tijdens uw reis voldoende contant geld bij u heeft. Dit kunnen zowel euro’s maar bij voorkeur dollars zijn. Dollars kunt u bij uw reisbegeleider omwisselen in Pesos. In de meeste restaurants kunt u enkel in de peso betalen. Bij souvenirmarkten en andere toeristische omgevingen kunt u vaak in dollars betalen. Om in Argentinië met uw bankpas geld te kunnen pinnen dient u voor uw vertrek uw bankpas op niveau ‘wereld’ te zetten.

De wisselkoers tussen de pesos en euro’s is aan verandering onderhevig. Euro’s of dollars kunt u ter plaatse wisselen bij een wisselkantoor of bank. Tevens kunt u met uw bankkaart geld afhalen. Het is altijd verstandig om voldoende peso’s cash op zak te hebben. Uiteraard kunt u bij de hotels uw euro’s of dollars wisselen, echter is de koers vaak ongunstiger. Geld wisselen op de zwarte markt is niet te adviseren i.v.m. veiligheid evenals valse biljetten. Tip: Het is handig om een app te installeren op uw telefoon zodat u altijd weet wat de officiële wisselkoers is.

Fooien
Het is gebruikelijk in Argentinië om een fooi te geven. De richtlijn is zeker 10% van de rekening als u op restaurant gaat of iets consumeert in een bar. De gidsen en chauffeurs in Argentinië verwachten ook een fooi als zij het werk goed hebben gedaan.
Voor de diverse gidsen / chauffeurs en wordt er een fooienpot gemaakt. De richtlijn is € 6,- per persoon per dag. De fooien zullen worden verzameld aan het begin van de reis.

Vaccinaties
Voor een reis naar Argentinië is er bij een bezoek aan nationaal Park Iguazu een verhoogd risico op (sub)tropische ziekte(s), en daarom worden er inentingen en voorzorgsmaatregelen aangeraden. Neem voor meer informatie contact op met uw huisarts.

Accommodaties
Tijdens uw 18-Daagse fascinerende Nederlandstalige rondreis Patagonië – Argentinië en Chili verblijft u in onderstaande 4* & 5* accommodaties of gelijkwaardig, die zorgvuldig zijn geselecteerd en behoren tot de best beoordeelde accommodaties. Alle kamers zijn voorzien van douche en toilet. Het ontbijt en diner is bij deze reis inbegrepen!

Buenos AiresNH Buenos Aires City

Puerto MadrynHotel Dazzler

UshuaiaHotel Fueguino Patagónico

El CalafateHotel Design Suites Calafate

Torres del PaineHotel Lago Grey

Punta ArenasHotel Cabo de Hornos

Puerta VarasHotel Solace

BarilocheNH Hotel Edelweiss

Vertrekdata

17/03/2023
Voldoende plaatsen beschikbaar
€ 6300.00
07/10/2023
Voldoende plaatsen beschikbaar
€ 6300.00
11/11/2023
Voldoende plaatsen beschikbaar
€ 6300.00
09/12/2023
Voldoende plaatsen beschikbaar
€ 6300.00
10/02/2023
Niet meer beschikbaar
€ 6300.00

1

Dag 1

Vertrek
Vandaag vertrekken we vanaf Schiphol naar de hoofdstad van Argentinië, Buenos Aires. Na aankomst in de morgen volgt de transfer naar ons hotel.

2

Dag 2

Buenos Aires
Buenos Aires is gesticht door de Spaanse ontdekkingsreiziger Pedro de Mendoza in 1536 en gelegen aan de Río de la Plata. Het is dan ook niet vreemd dat Buenos Aires een Europees mediterrane sfeer ademt. Tijdens onze stadsverkenning zien we de belangrijkste pleinen en gebouwen zoals het majestueuze Teatro Colón,  de Obelisk op de 9 de Julio avenue vanwaar we de grootste afbeelding van Evita Perón zien, het Plaza de Mayo met de kathedraal en het regeringsgebouw La Casa Rosada. Verder naar het hippe Puerto Madero, waar het heerlijk wandelen is langs het water met zicht op de oude pakhuizen welke nu dienst doen als restaurants. Hier nuttigen we tevens onze lunch. De dag sluiten we af met een bezoek aan het kerkhof Recoleta, bekend door de imposante graftombes waaronder die van Evita Perón. Overnachting in Buenos Aires.

3

Dag 3

Buenos Aires – Trelew – Punta Tombo – Puerto Madryn
In de ochtend vertrek met het vliegtuig richting het zuiden. Na aankomst rijden we naar Punta Tomobo, gekend om de grootste kolonie Magelhaenpinguïns van Patagonië. Met zo’n miljoen pinguïns is dit een druk leven wat bestaat uit het graven van nesten of het grootbrengen van kuikens. Een prachtig schouwspel maar ook gevaarlijk leven voor de dieren, want in dit gebied komen ook de aalscholvers en de Patagonische vos voor. Overnachting in Puerto Madryn. Overnachting in Puerto Madryn

4

Dag 4

Puerto Madryn – Peninsula Valdés – Puerto Madryn
Verkenning van Peninsula Valdés. Het schiereiland staat omwille van de rijke fauna op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Naast de zeedieren zijn er hier ook vossen, hazen, guanacos en gordeldieren te zien. Vandaag maken we nader kennis met het schiereiland en bezoeken plaatsen zoals Punta Delgada, Caleta Valdés & Punta Norte. In de maand november maken we vanuit Puerto Pirámides een boottocht in de baai, op zoek naar de walvissen, genaamd zuidkapers. Overnachting in Puerto Madryn 

5

Dag 5

Puerto Madryn – Trelew – Ushuaia
Vertrek met een binnenlandse vlucht naar Ushuaia. De stad is gelegen tussen het Beagle kanaal en de hoge Martial Gletsjer en vormt hiermee de méést zuidelijkste stad ter wereld. Het centrum van Ushuaia is aangenaam om te verkennen en vormt het vertrekpunt voor vele Zuidpool expedities. ’s Avonds is het gezellig druk in één van de vele barretjes en restaurantjes. Overnachting in Ushuaia.

6

Dag 6

Ushuaia
Het Beagle Kanaal is één van de drie vaarbare kanalen in Zuid-Amerika. Gedurende onze boottocht door het kanaal zien we zeeleeuwenkolonie op Isla de los Lobos, pinguïns op het eiland Martillo en ook de zeehonden ontbreken niet. De vaarttocht biedt ons een mooi uitzicht op de bergen aan de kust. Na de lunch verder naar Tierra del Fuego Nationaal Park. De bossen, watervallen, rivieren en ijsbergen drukken hun stempel op Vuurland en markeren daarmee deze regio van Argentinië. Vanaf de mooi aangelegde wandelpaden hebben we een prachtig uitzicht op de Groene Lagune. Het zicht op de Lapataia baai vormt het zuidelijkste punt van onze reis door Argentinië. Overnachting in Ushuaia. 

7

Dag 7

Ushuaia – El Calafate Vandaag volgt de vlucht naar El Calafate, gelegen aan het uitgestrekte Argentinomeer evenals ons hotel. Met de kolossale Andesbergen op de achtergrond is het stadje de toegangspoort tot Glaciares National Park, hetgeen morgen op het programma stad. De hoofdstraat Libertador General San Martín treft u leuke winkeltjes, restaurants en barretjes. Ons hotel biedt een prachtig binnenzwembad aan met zicht op het meer voor diegenen die de dag rustig willen afsluiten. Overnachting in El Calafate.
8

Dag 8

El Calafate
Met zijn blauwe ijskap is de 74m hoge Perito Morenogletsjer zonder twijfel een indrukwekkend natuurfenomeen. De druk doorheen de eeuwen waarmee het ijs is samengeperst, zorgt voor een onwerkelijk schouwspel. Aan boord van de catamarantocht bent u getuige van de, onder  luid gekreun, afbrokkelende stukken ijs. Met speciaal schoeisel maken we nadien een prachtige wandeling over de gletsjer wat een heel ander perspectief biedt. Overnachting in El Calafate
9

Dag 9

El Calafate
Een mooie rit neemt ons mee naar de haven waar we aan boord gaan voor een cruise over Lago Argentino. Onderweg varen we langs de steeds groter wordende ijsbergen en maken we kennis met de vele tinten blauw van zowel het water als het ijs. Einddoel van vandaag zijn de Upsala (80m) en Spegazzini (134m) gletsjers en dat met een glaasje whisky on the rocks, met zelf opgevist ijs. Overnachting in El Calafate.
10

Dag 10

El Calafate – Torres del Paine (Chili)
In de ochtend gaat de reis verder naar Chili met als doel het Nationaal Park Torres del Paine. Het park mag zich uniek noemen en wordt door reizigers vaak één van de mooiste plaatsen genoemd. Talloze kraters, imposante bergruggen, kolkende rivier, gletsjersmeren en de uitgestrekte toendra vormen de achtergrond voor de massieve toppen van Torres del Paine. Hier ervaart u de natuur op zijn best. Hoog in de lucht zweven condors en aan land zien we grazende guanaco’s maar ook vossen en poema’s noemen Torres del Paine hun thuis. Overnachting in Torres del Paine. 
11

Dag 11

Torres del Paine (Chili)
Vandaag staat volledig in het teken van de schitterende natuur in Nationaal Park Torres del Paine. De diverse stops bij de zogenaamde “miradors” ofwel uitkijkplaatsen bieden zicht op gletsjermeren, lagunes en watervallen. We benutten onze dag volledig aan al het natuurschoon waar de elementen van de natuur de dienst uitmaken. Vanaf Salto Grande, gelegen aan de waterval van het turquoise gekleurde gletsjermeer Nordenskjöld wandelen we naar Mirador Cuernos. De totale wandeling (heen/terug) is zo’n 6 km via een gemakkelijk pad. U wordt omringd door enkele van de indrukwekkende landschappen van Chileens Patagonië, met vooral uitzicht op het meer van Nordenskjöld, de Franse vallei en de Cordillera del Paine. Het pad is redelijk vlak en stijgt niet veel, waardoor het aangenaam wandelen is voor mensen met weinig ervaring. Overnachting in Torres del Paine.
12

Dag 12

Torres del Paine – Punta Arenas 
De rit van vandaag neemt ons mee zuidwaarts, doorheen de uitgestrekte provincie Magallanes richting de hoofdstad, genaamd Punta Arenas. Het stadje is idyllisch gelegen aan de Straat van Magellaan en tevens de enige grote stad van de provincie waar meer pinguïns wonen dan mensen. Onderweg passeren we nog Puerto Natales, leuk om hier de lunch te nuttigen!  Overnachting in Punta Arenas.
13

Dag 13

Punta Arenas – Puerto Montt – Puerto Varas
In de ochtend transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Puerto Montt, gelegen in het merendistrict. De omgeving wordt gekenmerkt door kristelheldere meren, omring door besneeuwde vulkanen. Na aankomst neemt een korte rit ons mee naar Puerto Varas, gelegen aan het meer van Llanquihue. Het dorp ademt een Duitse sfeer, door de invloed die we terugzien in de architectuur en lokale keuken. Het is hier heerlijk wandelen langs het meer.Overnachting in Puerta Varas.
14

Dag 14

Puerto Varas – drie merentocht – Bariloche
Een unieke combinatie van diverse overtochten vandaag! We varen letterlijk en figuurlijk door het Andesgebergte, over drie prachtige meren die met elkaar verbonden zijn door vier landtakken, van Puerto Varas in Chili tot San Carlos de Bariloche in Argentinië. Na het ontbijt vertrekken we richting het kleine haventje van Petrohue, om Lago Todos Los Santos over te steken. Onderweg genieten we van adembenemende vergezichten op de vulkanen Osorno en Puntiagudo. Na aankomst in Peulla is er tijd voor een lunch in een eco lodge om vervolgens het Andesgebergte per bus over te steken, op weg naar Puerto Friás. Vanaf hier zetten we onze tocht verder richting Puerto Alegre, een korte tocht van zo’n 20 minuten over Lago Fría om vervolgens in Puerto Blest aan boord te gaan om via Nahuel Huapi  door de meest kleurrijke regio van Patagonië naar Puerto Pañuelo te varen. Na aankomst in de avond volgt de transfer naar het hotel in Bariloche. Overnachting in Bariloche. 
15

Dag 15

Bariloche
San Carlos de Bariloche wordt omringd door hoge bergen en talloze meren. Bariloche als stadje is gezellig en doet ons denken aan Zwitserland. Vanaf het centrale plein zien we al het Nahuel Huapimeer. Onze road trip vandaag is zo’n 240 km en noemen wij van WorldExperts voor het gemak de tour door de tuinen van het Paradijs. Officieel bekend als “Circuito Grande”. We volgen de route #237, langs de oevers van het meer Nahuel Huapi en de rivier Limay vanwaar we spectaculaire uitzichten over de omgeving hebben. Via de weg #65 en de rivier Traful arriveren we in het gelijknamige dorpje, gelegen aan het meer. We vervolgen de route langs het Trafulmeer richting het westen en bereiken Puerto Arrayán, de waterval van de Catarata-stroom en Paso Portezuelo, de poort naar de Seven Lake Road. De route gaat verder naar het zuiden. Na een bezoek aan het meer Correntoso en Espejo, bereikten we Villa La Angostura. Daar kunt u rondwandelen in het sfeervolle toeristische centrum en genieten van de lokale keuken. De terugreis volgt via het schiereiland Quetrihue, een geweldige kans om te genieten van een fantastisch uitzicht voordat we terugkomen in Bariloche. Overnachting in Bariloche. 
16

Dag 16

Bariloche – Buenos Aires
Vertrek naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar Buenos Aires. Vrije namiddag. In de avond diner met een tangoshow. Overnachting in Buenos Aires. 
17

Dag 17

Buenos Aires
Na het ontbijt heeft u afhankelijk van de vlucht nog even de tijd om op eigen gelegenheid Buenos Aires te bezoeken, daarna gaan we naar de internationale luchthaven van Buenos Aires voor de terugvlucht huiswaarts.
18

Dag 18

Aankomst
Aankomst Amsterdam


Dagprogramma onder voorbehoud. Het kan voorkomen dat we het programma moeten aanpassen i.v.m. weersomstandigheden of lokale gebeurtenissen.

INBEGREPEN Heen-/terugvlucht vanaf Amsterdam met KLM of gelijkwaardige IATA-luchtvaartmaatschappij
Binnenlandse vluchten
Transfer van de luchthaven naar het hotel en v.v.
Engelssprekende lokale gids
Nederlandstalige reisbegeleiding
Overnachtingen in comfortabele 4- en 5-sterrenhotels op basis van logies/ontbijt
Alle diners
Afscheidsdiner met tangoshow
Alle excursies zoals omschreven inclusief alle entreegelden en parkgelden
Luchthavenbelastingen en toeslagen
Uitgebreid reispakket met o.a. kaart en informatie van de omgeving
NIET INBEGREPEN Lunch, dranken en andere uitgaven van persoonlijke aard
Eventuele toeristenbelasting is niet bij de prijs inbegrepen.
Afdracht reisgarantiefonds
Bijdrage Calamiteitenfonds
Reis- en annuleringsverzekering
Reserveringskosten
Leeftijd en samenstellingen van de groepsreizen

Deelnemers aan onze reizen zijn over het algemeen tussen de 40 en 65 jaar oud met een gemiddelde leeftijd van 55 jaar. Van deze deelnemers is gemiddeld 70 % vrouw en bij de uitdagendere reizen ligt de samenstelling redelijk gelijk. Bij een gegarandeerde reis kunt u de globale leeftijd en samenstelling zien als u de blauwe link aanklikt.

Kalender legenda
Voldoende plaatsen beschikbaar
Gegarandeerd vertrek
Niet meer beschikbaar