17 dagen
Aantal dagen
2 personen
Aantal personen
Brazilië
Bestemming
2-persoonskamer
Kamerindeling
Exclusief vliegticket
Vliegticket
Brazilië | ontdek en beleef Brazilië

Brazilië is met 8,5 miljoen vierkante kilometer het op vier na grootste land ter wereld en beslaat bijna de helft van Zuid-Amerika. Brazilië heeft een bruisende mix van kleurrijke culturen, gevarieerde landschappen en klimaatzones. Van bruisende steden tot een tropisch regenwoud. Tijdens deze rondreis Brazilië wisselt u cultuur af met natuur, want Brazilië heeft het allebei!

Met deze bijzondere rondreis in Brazilië gaat u genieten van de oogverblindende natuur en de fascinerende fauna, de talloze watervallen in Foz do Iguaçu, de geweldige bergen en het tropisch regenwoud. Ook gaat u kennis maken met historische steden als Rio de Janeiro, Salvador en Lençóis. Het zuiden van Brazilië is voornamelijk bekend door de immense watervallen van Foz do Iguaçu grenzend aan Brazilië, Paraguay en Argentinië. Het oosten van Brazilië staat natuurlijk bekend om de schitterende stranden.

U start deze reis in Rio de Janeiro en dan mag een bezoek naar een van de beroemdste bezienswaardigheid van Zuid-Amerika natuurlijk niet ontbreken, het standbeeld van Christus de Verlosser. Dit torenhoge Christusbeeld is gebouwd boven op de 710 meter hoge Corcovadoberg en waakt met zijn gestrekte armen over de stad. Vanaf de top van deze berg heeft u een prachtig panorama op de kleurrijke favela’s en felblauwe kustlijn van Rio. Vanuit Rio gaat u verder naar het zuiden waar u naar de stad Foz do Iguaçuen vliegt, hier bezoekt u het nationale park Iguaçu Falls met haar schitterende watervallen. De watervallen van Iguaçu zijn een verbluffend natuurverschijnsel. Kolkend water stort met een oorverdovend lawaai over de rand. Vanuit hier gaat u zelfs even de grens over naar Argentinië om ook daar vandaan een glimp op te vangen van dit oorverdovende natuurgeweld. Ruim 80 procent van deze watervallen ligt aan de Argentijnse zijde! Vanuit hier vliegt u via São Paulo naar de stad Salvador.  Deze stad die ook wel Salvador de Bahia wordt genoemd is een koloniale stad die op de Unesco wereld erfgoedlijst staat. Salvador was de eerste hoofdstad van Brazilië van 1549 tot 1763. Vanaf 1558 was er de eerste slavenmarkt van de Nieuwe Wereld, waar slaven werden verhandeld om te werk te worden gesteld op de suikerrietplantages. De belangrijke economische en politieke rol van Salvador de Bahia eindigde in 1763 door verplaatsing van de regering naar Rio de Janeiro. Er zijn nog talrijke bijzondere renaissancegebouwen bewaard gebleven. Een speciaal kenmerk van de oude stad zijn de felgekleurde huizen, die vaak versierd zijn met fijn pleisterwerk maar ook fotogenieke straatjes, geplaveide pleinen en huisjes in alle kleuren van de regenboog. Vanuit Salvador vliegt u terug naar Nederland.

Prijsindicatie
Deze reis is een voorbeeldreis en helaas is het voor ons niet mogelijk om de vluchttarieven in de prijs te verwerken. Deze prijzen zijn periode afhankelijk en ook gelden er voor feestdagen (en die hebben ze nogal wat in Brazilië) zoals Pasen, Kerst, Oud/Nieuw, onafhankelijkheidsdag, etc etc, voor accommodaties hogere prijzen. De reissom is dus altijd een indicatieprijs!

Vluchten
Er zijn erg veel mogelijkheden om naar Brazilië te vliegen. Het is daarom dat bij onze rondreizen geen (standaard) vluchten staan. Wij kunnen voor u de vluchten naar Brazilië verzorgen met alle luchtvaartmaatschappijen. Ook de binnenlandse vluchten kunnen wij reserveren.

Maatwerk
Wij kunnen deze reis altijd aan al uw wensen aanpassen. Indien gewenst komen we bij u thuis of u kunt met ons een afspraak maken op lokatie. Neem vrijblijvend contact met ons op, we helpen u graag verder met uw reiswensen. Met deze reis hopen wij dat het een echte belevenis wordt die steeds in uw herinnering zal blijven voortleven, of nog beter, dat u er nog vele malen naar terugkeert.

1

Dag 1

Amsterdam – Rio de Janeiro
Bij aankomst op het vliegveld wordt u opgewacht door een chauffeur en een Engelstalige gids, zij brengen u naar hotel Hotel Copasul  dat vlakbij het beroemde strand van Copacabana staat! Hier ontvangt u ook een informatiepakket.

2

Dag 2

Rio de Janeiro: The Urban Bike Tour, fietstocht met Nederlandse begeleiding
In een relaxed tempo fietsen we in 3 uur door de stad en vertellen onze Nederlandstalige gidsen u alles over de rijke historie en indrukwekkende cultuur van deze bruisende Braziliaanse stad. Fiets o.a. langs de Copacabana, Praia Vermelha en naar Lagoa. Tijdens de fietstour komt u niet alleen langs deze beroemde bezienswaardigheden, maar bezoekt u ook karakteristieke, traditionele buurten. Tijdens het fietsen in Rio de Janeiro kan er gestopt worden voor een lekkere kop koffie en u kunt tijdens de tour aan uw eigen Nederlandse gids vragen naar de leukste eetgelegenheden en bezienswaardigheden. Na de fietstour kunt u dan op eigen gelegenheid de stad verder ontdekken.

3

Dag 3

halve dag excursie Corcovado, Tijuca Forest en Santa Teresa Deze excursie waarbij u van Corcovado via het Tijuca-bos en Santa Teresa rijdt, gaat door het district Cosme Velho. Het iconische standbeeld van Christus de Verlosser, dat bovenop de Corcovado berg staat op een hoogte van 710 meter, is een van ‘s werelds bekendste en meest bezochte monumenten. Het is bekleed met een speksteenmozaïek en het is ook een van Rio’s mooiste Art Deco-monumenten en wordt ‘s nachts een lichtend oriëntatiepunt dat overal in de stad zichtbaar is. Vanaf de top heeft u een adembenemend uitzicht over de stad. De volgende stop is het Tijuca-woud, ‘s werelds grootste stedelijke regenwoud. Dan gaan we naar de wijk Santa Teresa, een van de meest unieke hoeken van Rio de Janeiro, vanwege zijn topografie, geschiedenis en boheemse levensstijl van zijn inwoners. De afwezigheid van banken, grote supermarkten, pleinen, benzinestations en andere moderne faciliteiten geeft de buurt een enigszins gedateerd gevoel, terwijl de lokale bevolking (van wie velen de kost verdienen als kunstenaars) ondanks deze beperkingen behoorlijk tevreden zijn. De smalle straatjes en steegjes en het zo nu en dan gekletter van een passerende bondinho (tram) maken deze pittoreske wijk des te meer een bezoek waard.

“4-8“
Guapi Assu Bird Lodge | 4 dagen – 3 nachten excursie

De Guapi Assu Bird Lodge ligt in het hart van de Mata Atlântica op zo’n 150 km. van Rio de Janeiro. Het gebied is voornamelijk bekend om de 650 soorten vogels die hier leven. Van de 1700 soorten in Brazilië komen 199 soorten nergens anders voor.

De lodge is gebouwd in 2004 als onderdeel van het REGUA project. Dit project heeft tot doel om het laatste stuk Atlantisch regenwoud te conserveren: er is nog maar 7% van wat het ooit was! Het ligt prachtig aan de rand van een moerasgebied tegen een heuvel aangebouwd en biedt uitzicht op de ruige bergen van de Serra dos Órgãos.

De lodge heeft comfortabele kamers met o.a. airco, een lounge, diningroom, uitgebreide bibliotheek, laundryservice en een zwembad in de tuin. Het verblijf is o.b.v. volpension. Eigenaar Nicholas ontvangt u hartelijk en zal u naar uw kamer brengen waarna hij uitleg zal geven over de activiteiten die vanaf de lodge te ondernemen zijn. Diner en overnachting in de lodge.

4

Dag 4

Na het ontbijt wordt u opgehaald bij uw hotel in Rio de Janeiro. In ongeveer drie uur rijdt u door een steeds mooier landschap naar de Mata Atlântica.

5

Dag 5

U heeft de hele dag voor uzelf. U kunt bijvoorbeeld wandelingen maken over het uitgestrekte terrein en door het regenwoud. Voor uw wandelingen kunt u begeleiding vragen van een lokale gids die u onderweg alles kan vertellen over de fauna en flora en over de verschillende vogelsoorten die hier voorkomen. U kunt natuurlijk ook een excursie boeken bij Nicholas naar bijvoorbeeld de Serra dos Órgãos of naar Cabo Frio. Als u van plan bent de hele dag weg te blijven kan een lunch voor u worden ingepakt. Diner en overnachting in de lodge

6

Dag 6

In de ochtend gaat u samen met een gids een vogelexpeditie ondernemen waarbij u hopelijk een aantal zeer bijzondere vogels gaat spotten. Na deze excursie heeft u nog tijd om te genieten van de natuur in de omgeving van de lodge of het zwembad. Diner en overnachting in de lodge

7

Dag 7

Na het ontbijt staat de transfer klaar om u terug Rio de Janeiro te brengen waar u naar de luchthaven wordt gebracht voor uw volgende bestemming Foz do Iguaçu. Op de luchthaven wordt u verwelkomt door onze lokale agent en wordt u naar uw accommodatie gebracht. U verblijft de komende nachten in Resorthotel San Martin. Dit hotel staat vlakbij de toegang van het nationale park Iguaçu Falls. Het wordt omgeven door een weelderig groen terrein van 130.000 m² en beschikt over 135 kamers, 2,4 kilometer aan ecologische wandelpaden (waarvan één direct naar de oevers van de rivier leidt), een voetbalveld, tennis- en volleybalvelden, een speeltuin en aparte zwembaden voor volwassenen en kinderen. Het gebruik van zonne-energie door het hotel, en actieve betrokkenheid bij herbebossing, toewijding aan duurzaamheid en rioolwaterzuivering is de reden dat we voor dit hotel hebben gekozen!

8

Dag 8

halve dag privé excursie Braziliaanse watervallen. Na het ontbijt start een wandelexcursie naar de Braziliaanse kant van de watervallen onder leiding van een ervaren gids. U kunt tot redelijk dicht bij de watervallen komen middels de vele loopbruggen die speciaal zijn aangelegd. Aan de Braziliaanse kant heb je een wijds panoramisch uitzicht over de 272 watervallen. Het wandelpad eindigt bij de loopbrug naar de Garganta del Diablo (Duivelskeel), de grootste waterval. Hou er rekening mee dat, wanneer u de loopbrug opgaat, u door het opstuivende water drijfnat zult worden. Met een lift gaat u daarna naar straatniveau waar u de gelegenheid heeft iets te eten/drinken/kopen om daarna in de elektrische bus te stappen die u terug naar de ingang van het nationaal park brengt. Rest van de dag ter vrije besteding.

9

Dag 9

halve dag privé excursie Argentijnse watervallen (2 trails). Zag u gisteren de watervallen van afstand, aan de Argentijnse kant bent u er dichter bij, soms staat u er zelfs boven, spectaculair! Loopbruggen voeren u langs en over de watervallen en aan het einde stapt u in een treintje die u afzet bij een lange loopbrug naar waar de Garganta del Diablo zich naar beneden stort. Nat pak gegarandeerd! Hierna neemt u het treintje terug (u kunt ook indien gewenst dit stuk lopen) naar het station om via de wandelpaden terug naar de ingang te lopen.

10

Dag 10

Op eigen gelegenheid naar de luchthaven, een taxi bestellen via de hotelreceptie is voordeliger dan dit via ons een transfer te laten verzorgen, het hotel ligt op ca. 10 minuten rijden van de luchthaven. Aangekomen op de luchthaven vliegt u naar Foz do Iguaçu – São Paulo – Salvador. U wordt vanaf het vliegveld naar Pousada do Pilar gebracht waar u 2 nachten verblijft op een kamer met zeezicht

11

Dag 11

In de ochtend staat een begeleide wandelexcursie door Pelourinho op het programma. Pelourinho is het historische centrum van Salvador en staat sinds 1985 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Pelourinho heeft diverse kerken, musea, ateliers, galerijen, winkels en restaurants. De belangrijkste attracties zijn het huis van schrijver Jorge Amado, de culturele groep Olodum (welke elke dinsdagavond een optreden verzorgen) en de kathedraal Basilica. Ook bezoekt u de lift uit 1873 welke de verbinding vormt tussen de boven- en benedenstad. De middag is ter vrije besteding en dan kunt u een bezoek brengen aan de Mercado Modelo, de dagelijkse handarbeidsmarkt.

12

Dag 12

TExcursie Chapada Diamantina | 4 dagen – 3 nachten | Pousada da Trilha
Vandaag wordt u vroeg in de ochtend ( 6 uur) opgehaald bij uw hotel voor een  transfer naar het busstation voor de 6 uur durende rit naar Lençóis met de bus. Bij aankomst loopt je naar het hotel (200 meter van de bushalte). In de middag heeft u voldoende tijd om dit gezellige stadje te ontdekken.

13

Dag 13

Vandaag maakt u twee wandelingen van een halve dag in de omgeving. U maakt een wandeling langs de oevers van de rivieren Grizante en Lençóis naar de Cascata da Primavera, een waterval met een grot waar je de verschillende lagen gekleurd zand ziet die door de eeuwen heen zijn neergelegd. Als u wilt kunt u hier heerlijk zwemmen in de Serrano-rivier. De andere trektocht voert u over de Sossego-kloof naar de waterval met dezelfde naam, die terugkeert via de Ribeirão do Meio.

14

Dag 14

De grottenregio die u vandaag gaat bezoeken ligt op ongeveer 75 kilometer van Lençóis. Vanaf de Lapa Doce-grot, met zijn prachtige stalagmieten en stalactieten, gaat u verder via de Pratinha-grot, waar een ondergrondse rivier met kristalhelder water een gelegenheid biedt voor een verfrissend bad. Zonnestralen die in de Gruta Azul-grot schijnen, breken uiteen in een spectrum van kleuren, een uniek natuurverschijnsel. ‘s Middags klimt u naar de top van Morro do Pai Inácio, een van de herkenningspunten van de Chapada Diamantina, om te genieten van een prachtige zonsondergang.

15

Dag 15

Vanuit het hotel loopt u terug naar het busstation voor de busrit terug naar Salvador. Bij aankomst wordt u naar uw hotel gebracht.

16

Dag 16

Vandaag heeft u de hele dag voor uzelf

17

Dag 17

vlucht Salvador naar Europa

Alternatief

Als alternatief kunnen we ook een gedeelte van deze reis als “self-drive” aanbieden. U volgt dan onderstaand programma van dag 12 t/m 16:

De reis gaat dan van Salvador, Cachoeira, Lençois (Chapada Diamantina) weer terug naar Salvador. U zult ontdekken dat de staat Bahia een unieke smeltkroes van culturen en etniciteiten herbergt, waardoor het een van ‘s werelds meest intrigerende en exotische locaties is. Voor Brazilianen staat Bahia State synoniem voor alles wat Brazilië vertegenwoordigt: kleur, muziek en religie, ongetwijfeld het gevolg van zijn hechte wortels naar het Afrikaanse continent. Salvador was de belangrijkste toegangspoort voor slaven in Brazilië. 80% van de inwoners zijn Afro-Brazilianen en u kunt overal hun Afrikaanse roots vinden: van hun pittige keuken tot hun feestelijke muziek.

Deze selfdrive-tour geeft u de kans om alle facetten van deze unieke staat op uw eigen tempo te ontdekken.

N.B. | Deze route is slechts een suggestie. Uw self-drive kan op maat worden gemaakt.

12

Dag 12

SALVADOR / CACHOEIRA : U haalt uw huurauto op bij “Localiza” in Salvador, waarvandaan u naar het schilderachtige stadje Cachoeira rijdt. De huurauto staat vanochtend vanaf negen uur bij het kantoor van Localiza op de luchthaven voor u klaar. U gaat op weg om op uw gemak door een wisselend landschap de ongeveer 120 kilometer naar Cachoeira te rijden. Cachoeira ligt tussen de oevers van de Paraguaçu rivier en een serie heuvels in een vruchtbaar gebied wat dankzij de suiker- en tabaksplantages een belangrijke rol in de geschiedenis van Brazilië heeft gespeeld. De koloniale stad heeft prachtige goed bewaard gebleven gebouwen en werd daarom in 1974 uitgeroepen tot nationaal monument. Rond Cachoeira zijn veel tabaksplantages wat de reden is dat de Dannemann sigaarfabriek hier gevestigd is. Daarnaast is Cachoeira een gerenommeerde plaats voor Candomblé (Afro-Brazilie rituelen) en thuis van artiesten en ambachtslieden. Omdat u hier laat in de ochtend/vroeg in de middag aankomt heeft u voldoende tijd om dit stadje op eigen tempo te ontdekken. U overnacht in Pousada Convento, een voormalig klooster met krakende houten vloeren en kamers met hoge plafonds.

13

Dag 13

CACHOEIRA / LENÇOIS Vandaag gaat u naar Lençois (ongeveer 6 uur met de auto), een charmante koloniale stad gelegen aan de voet van de Chapada Diamantina. De stad was, in zijn bloeitijd, de hoofdstad van de diamant en het toneel van uitgebreide diamantwinning. Nog steeds bewaart het zijn koloniale karakter.

“14
VLENÇOIS / CHAPADA DIAMANTINA De “Chapada Diamantina”, oftewel het Diamantplateau, is een voortzetting van het Espinhaço-gebergte en loopt noord-zuid door de Bahia-staat en ligt in het achterland ongeveer 400 km ten westen van Salvador. Weelderige groene valleien bezaaid met heldere tropische bloemen omringen tafelgebergte en bieden een prachtig uitzicht op de regio. Talloze kleine rivieren banen zich een weg door de hooglanden en spatten over watervallen, waaronder de beroemde “Cachoeira da Fumaça” (Rookwaterval), de op één na hoogste waterval van Brazilië. Er zijn ook veel verborgen grotten met intrigerende rotsformaties, natuurlijke bronnen met kristalhelder water en wandelpaden in elke richting. De Chapada Diamantina is een Nationaal Park van 1520 km² en het staat bekend om zijn ongewone en zeer gevarieerde flora. Het is een paradijs voor avonturiers. Vanuit uw hotel kunt u deelnemen aan verschillende wandeltochten van een halve dag langs de waterstromen in een indrukwekkend landschap bestaande uit hoge platte topplateaus gescheiden door valleien en diepe kloven. U zult de watervallen kunnen bewonderen en grotten met stalagmieten, stalactieten en ondergrondse rivieren kunnen ontdekken. Een van de tours brengt u naar de top van de “Morro de Pai Inácio”, waar u de mogelijkheid heeft om een prachtige zonsondergang te bewonderen, terwijl u geniet van het adembenemende landschap. We hebben een dagtour opgenomen, waar u de Serrano-rivier en de Ribeirão do Meio zult ontdekken. Tijdens deze tour wordt u vergezeld door een tweetalige lokale gids.

16

Dag 16

LENÇOIS / SALVADOR Vandaag rijdt u terug naar Salvador, ongeveer 440 km ten oosten van Lençois (een rit van 8 tot 9 uur) en brengt u uw huurauto terug naar  “Localiza” op de luchthaven. Hiervandaan wordt u naar uw hotel gebracht

17

Dag 17

vlucht Salvador naar Europa

INBEGREPEN Alle genoemde transfers
Alle beschreven excursies
Alle accommodaties o.b.v. B&B
Volpension in de Guapi Assi Bird Lodge
24/7 diensten van onze Nederlandsetalige vertegenwoordiging en Engelstalige lokale agenten.
NIET INBEGREPEN Internationale en binnenlandse vluchten
Transfer naar de luchthaven in Foz do Iguaçu en Salvador
Overige niet genoemde maaltijden
Uitgaven van persoonlijke aard
Afdracht reisgarantiefonds
Bijdrage Calamiteitenfonds
Reis- en annuleringsverzekering
Reserveringskosten
Leeftijd en samenstellingen van de groepsreizen

Deelnemers aan onze reizen zijn over het algemeen tussen de 40 en 65 jaar oud met een gemiddelde leeftijd van 55 jaar. Van deze deelnemers is gemiddeld 70 % vrouw en bij de uitdagendere reizen ligt de samenstelling redelijk gelijk. Bij een gegarandeerde reis kunt u de globale leeftijd en samenstelling zien als u de blauwe link aanklikt.

Kalender legenda
Voldoende plaatsen beschikbaar
Gegarandeerd vertrek
Niet meer beschikbaar