8 dagen
Aantal dagen
2 personen
Aantal personen
Duitsland
Bestemming
2-persoonskamer
Kamerindeling
**Fietservaring gewenst
Moeilijkheidsgraad
Individuele reis
Reistype
Eigen vervoer
Vervoer
Duitsland | Fietsvakantie Romantische Strasse

Kunst, cultuur, geschiedenis – de Romantische Straße met zijn talrijke architectonische meesterwerken heeft niet alleen veel te bieden, maar ook veel bijzonderheden tussen Würzburg in het noorden en Füssen in het zuiden. Prachtige landschappen en romantische bergweides. Barokke kerken, diepblauwe meren en sprookjesachtige kastelen dat is wat u kunt verwachten van deze fietsvakantie door een stukje bijzonder Beieren.

We beginnen in Augsburg! Dankzij de prachtige renaissancegebouwen en de vele fonteinen wordt Augsburg ook wel de meest noordelijke stad van Italië genoemd. In de middeleeuwen was het een van de rijkste financiële centra van Europa. Augsburg werd bekend als een centrum voor vakmanschap, met name metaalbewerking en kunstnijverheid.

Vervolgens fietst u naar de Wörthsee waar u het klooster Andechs kunt bezoeken. Hiervandaan gaat de reis door naar de kunstenaarsstad Murnau. Deze hele reis fietst u veelal over het “platte land” langs vele (biologische)boerderijen, brouwerijen en zelfs een klooster met benedictijnse monniken. Elke dag ontdekt u weer iets bijzonders: de Wieskirche, een rococo juweel met zijn 36 meter hoge toren, of het sprookjespaleis in Schwangau. Geen wonder dat de Romantische Strasse zo heet. Via Schongau en Landsberg am Lech keert de reis uiteindelijk terug naar Augsburg.

De fietsvakantie begint met enkele flinke beklimmingen en wordt naarmate hij vordert steeds vlakker. De route gaat over mooie fietspaden en boswegen. Als bijzonder hoogtepunt volgt een deel van de tocht de sporen van de Romeinen: de beroemde Via Claudia Augusta.

Accommodaties
Tijdens deze reis verblijft u in de volgende eenvoudige familiehotels/appartementen in een 2-persoonskamer met eigen douche en toilet. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, wordt er een gelijkwaardig alternatief gereserveerd (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren.

dag 1 Dom Hotel Augsburg
dag 2 Jakl-Hof
dag 3 Griesbräu zu Murnau
dag 4 Hirsch
dag 5 Rössle
dag 6 Ana Goggl
dag 7 Dom Hotel Augsburg

 

Prijzen
Laagseizoen: € 949,00
08-04-2022 – 21-04-2022 | 30-09-2022 – 07-10-2022
Middenseizoen: € 1049,00
22-04-2022 – 19-05-2022 | 09-09-2022 – 29-09-2022
Hoogseizoen: € 1089,00
20-05-2022 – 08-09-2022

Wilt u deze reis alleen fietsen?
De prijs die u ziet staan is per persoon o.b.v. twee personen. Het is mogelijk om deze reis te boeken met een éénpersoonskamer, echter moet u rekening houden met een toeslag van € 379,- en is afhankelijk van de bezetting en van de accommodatie die wij in de gewenste periode kunnen gebruiken. Mocht u geïnteresseerd zijn in een éénpersoonskamer of met uw eigen (fiets)groepje deze reis te willen boeken, neem dan telefonisch contact met ons op.

1

Dag 1

Heenreis
Aankomst in Augsburg
2

Dag 2

Augsburg – Wörthsee ca. 65 km
In de ochtend krijgt u uw fiets en wordt deze op de juiste hoogte voor u gemonteerd, tevens wordt de route met u doorgenomen. Uw eerste etappe voert u door mooie weides en ongerepte Beierse stadjes naar de Ammersee. Gezellige restaurants met terrassen en schaduwrijke tuinen aan de oever van het meer nodigen u uit om te blijven en uit te rusten. Daarna vervolgt u uw tocht naar de Wörthsee, die slechts een beetje zon nodig heeft om snel op te warmen.
3

Dag 3

Wörthsee – Murnau ca. 60 km
Op de derde dag fietst u direct langs de Wörthsee en de Pilsensee naar het klooster Andech. U fietst door Pfaffenwinkel en langs diverse mooie Beierse stadjes – de monniken van de twaalf omliggende kloosters hebben bijgedragen aan het uiterlijk van deze plaatsen. Zwemmen kunt u in de Ammersee, maar ook bij de Staffelsee en de Riegsee in Murnau.
4

Dag 4

Murnau – Füssen/Schwangau ca. 60 km
Vandaag fietst u door prachtige weiden en ervaart u iets van de Alpen romantiek op weg naar Füssen/Schwangau. Onderweg kunt u de wereldberoemde kerk Wieskirche bezoeken – het toonbeeld van Beiers rococo.
5

Dag 5

Füssen/Schwangau – Schongau ca. 50 km
Bij het bergstation van de Tegelberg vindt u de restanten van opgegraven Romeinse baden. Vol indrukken fietst u fietst via Steingaden en Peiting en langs Via Claudia Augusta naar uw eindbestemming van vandaag, Schongau.
6

Dag 6

Schongau – Landsberg/Lech ca. 35 km
Schongau, een voormalige Beierse grensplaats met versterkte doorgangen op de stadsmuur, getuigt van het verleden. Het prachtige uitzicht op het Lechdal belooft grootsheid. De steden Altenstadt (Romeinse basiliek met gewelven), Hochenfurch, Epfach (het Romeinse Abodiacum, Romeins museum) en Vilgertshofen (barokke bedevaartskerk) zijn de moeite waard voordat u naar Landsberg gaat.
7

Dag 7

Landsberg/Lech – Augsburg ca. 45 km
Een bezoek aan de middeleeuwse stadskern van Landsberg/Lech, ingebed in een wildromantische rivierbedding, het historische stadhuis en de gotische Beierse poort mag u niet missen. Via Kaufering am Lech fietst u naar Königsbrunn (met 11 kilometer lengte het best bewaarde deel van de Via Claudia). Daarna reist u verder naar de oude Beierse hertogstad Friedberg en verder naar de Fuggerstad Augsburg met zijn beroemde Fuggerei uit het jaar 1516. Talrijke monumenten uit alle tijdperken, zoals het stadhuis van Elias Holl, kenmerken het stadsbeeld.
8

Dag 8

Terugreis

Dagprogramma onder voorbehoud. Het kan voorkomen dat we het programma moeten aanpassen i.v.m. weersomstandigheden of lokale gebeurtenissen.

INBEGREPEN Overnachtingen in uitstekende familie hotels
Uitgebreid ontbijt of ontbijtbuffet
Bij aankomst persoonlijk informatiegesprek
Uitgebreide reisbescheiden, kaarten, etappebeschrijving, toeristische informatie, bezienswaardigheden
Reispapieren in Engels of Duits
Verzekering huurfietsen
Bagagetransfers van hotel naar hotel
7-daagse service hotline
NIET INBEGREPEN Heen- en terugreis
Huur (elektrische) fiets
Overige persoonlijke uitgaven
Vervoer van en naar begin- en eindpunt
Eventuele parkeerkosten
Eventuele toeristenbelasting is niet bij de prijs inbegrepen.
Afdracht reisgarantiefonds
Reis- en annuleringsverzekering
Reserveringskosten
Leeftijd en samenstellingen van de groepsreizen

Deelnemers aan onze reizen zijn over het algemeen tussen de 40 en 65 jaar oud met een gemiddelde leeftijd van 55 jaar. Van deze deelnemers is gemiddeld 70 % vrouw en bij de uitdagendere reizen ligt de samenstelling redelijk gelijk. Bij een gegarandeerde reis kunt u de globale leeftijd en samenstelling zien als u de blauwe link aanklikt.

Kalender legenda
Voldoende plaatsen beschikbaar
Gegarandeerd vertrek
Niet meer beschikbaar