15 dagen
Aantal dagen
2 personen
Aantal personen
Engeland
Bestemming
2-persoonskamer
Kamerindeling
Individuele reis
Reistype
Eigen vervoer
Vervoer
Engeland | Autorondreis Noord Engeland en Schotland

Het Verenigd Koninkrijk, voeger heersend over de gehele wereld is nu het land ervoor gekozen heeft om politiek de banden met de Europese Unie door te knippen, niet meer uit het nieuws weg te slaan en wordt steeds populairder voor een autovakantie. Het Verenigd Koninkrijk is samengesteld uit Schotland, Noord-Ierland, Engeland en Wales. Schotland staat er om bekend dat het een schitterend land is om heerlijk in rond te trekken met de auto.

Deze autorondreis gaat van het noorden van Engeland dwars door Schotland waar de natuur bijna fabelachtig is. U bezoekt ondermeer de fraaie hoofdstad Edinburgh waar u imposante Edinburgh Castle kunt bezoeken . Daarna rijdt u via de kust naar de regio Northumberland met haar prachtige National Park en één van de mooiste kastelenroutes van Groot Brittannië (met meer dan 70 kastelen!). Via Loch Ness, waar u kunt kijken of u Nessie wel kunt vinden, gaat de route verder naar Inverness, de hoofdstad van de Highlands.

Schotland kent een zeer sterke aantrekkingskracht op gebied van natuur en culturele rijkdom. De Schotten mogen trots zijn op hun woongebied want het is uitzonderlijk in Europa. De meren (Loch Ness is het bekendste) maar ook de bergen (Highlands) en de natuur in het algemeen maken van deze bestemming een topattractie voor vele bezoekers. De eilanden rond Schotland, zoals Orkney, Shetland en de Hybriden maken het geheel nog aantrekkelijker. Tot slot is er ook de trotse hoofdstad Edinburgh met zijn jaarlijks festival de Military Tattoo.

De prachtige hooglanden, de woeste natuur en natuurlijk de grillige rotskusten van Schotland zijn een bezoekje wel waard. Schotland heeft u veel te bieden maar de bezienswaardigheden en prachtige plekjes in de natuur liggen niet naast elkaar. Door met de auto te gaan rondreizen ziet u het meeste van Schotland in 2 weken op een ontspannen manier. Veel mensen die naar Schotland op vakantie zijn geweest zijn verliefd geworden op dit prachtige land, met als resultaat dat ze minimaal nog een keer gaan. Met een autorondreis door Schotland ontdekt u dit prachtige land op een laagdrempelige manier!

U overnacht in de speciaal door ons bezochte accommodaties:

Plaats Naam
York (2 nachten) Crescent Guest house of gelijkwaardig
Windermere (2 nachten) Blenheim Lodge of gelijkwaardig
Glasgow (1 nacht) Craigpark House B&B of gelijkwaardig
Fort William (3 nachten) Stronchreggan View Guest house of gelijkwaardig
Pitlochry (2 nachten) Glenkilrie House of gelijkwaardig
Edinburgh (1 nacht) Pearlview Guesthouse of gelijkwaardig
Hexham (2 nachten) Rye Hill Farm of gelijkwaardig
Thirsk (1 nacht) The Forrester Arms hotel

We kunnen deze reis ook samenstellen met een huurauto van Sunny Cars en een vlucht, prijs op aanvraag!

1

Dag 1

York
Aankomst in Engeland. U bezichtigt de prachtige vestingstad York, waar u een bezoekje kunt brengen aan York Minster (de op één na grootste Gotische kathedraal van Europa) en de karakteristieke 14e eeuwse straat The Shambles.

U overnacht in de omgeving van York.

2

Dag 2

York
Een dag om van het prachtige en afwisselende Yorkshire Dales National Park te genieten: heuvels, dalen, riviertjes, bossen en prachtige vergezichten die worden afgewisseld met pittoreske en typisch Engelse dorpjes!

U overnacht in de omgeving van York.

3

Dag 3

York – Windermere
Vandaag rijdt u naar het volgende National Park; het nog beroemdere Lake District, waar u 2 nachten zult verblijven. U vindt hier zowel de hoogste bergen als de diepste meren van Engeland en het landschap is spectaculair. Een prachtig gebied voor wandelingen, auto- en fietstochten en om volop genieten van ‘the English countryside’.

U overnacht in de omgeving van Windermere.

4

Dag 4

Windermere
Extra dag om te genieten van alles wat het Lake District te bieden heeft; prachtige natuur, kristalheldere meren en lieflijke Engelse dorpjes met gezellige tearooms en karakteristieke pubs.

U overnacht in de omgeving van Windermere.

5

Dag 5

Windermere – Glasgow
Vanuit de Lakelands rijdt u naar Schotland en arriveert u in Glasgow. De rest van de dag en avond kunt u gebruiken om deze bruisende stad te ontdekken. U kunt een museum induiken, een wandeling maken langs de rivier Clyde en Glasgow Cathedral bezoeken.

U overnacht in de omgeving van Glasgow.

6

Dag 6

Glasgow – Fort William
U rijdt via de Trossachs, het schitterende natuurgebied in de zuidelijke Highlands, naar Fort William. Deze landelijke route voert u langs Loch Lomond, de gletsjervallei Glen Coe en de Ben Nevis, de hoogste berg van Schotland. U verblijft drie nachten in de omgeving van Fort William.

U overnacht in de omgeving van Fort William.

7

Dag 7

Fort William
Vandaag rijdt u de ‘Road to the Isles’. Hier maakt u een tocht over dit schitterende en ongerepte eiland, vol met kliffen, bergen en meren. Op de terugweg kunt u het Eilean Donan Castle bezoeken, welke één van de mooiste kastelen van Schotland is.

U overnacht in de omgeving van Fort William.

8

Dag 8

Fort William
Via Loch Ness, waar u kunt kijken of u Nessie wel kunt vinden, gaat de route vandaag naar Inverness, de hoofdstad van de Highlands. Via de pittoreske andere zijde van Loch Ness rijdt u weer terug naar Fort William.

U overnacht in de omgeving van Fort William.

9

Dag 9

Fort William – Pitlochry
Vanuit Fort William rijdt u naar Aviemore dat midden in de Cairngorms ligt. Deze bergrug biedt de gelegenheid voor een wandeling door prachtige natuur of een tochtje met de skilift naar de bergtoppen. Vanuit Aviemore rijdt u naar Pitlochry.

U overnacht in de omgeving van Pitlochry.

10

Dag 10

Pitlochry
Vandaag kunt Balmoral Castle bezoeken, het kasteel waar de Queen Mom opgroeide en wellicht het mooiste kasteel van Schotland, een tocht door de prachtige omgeving van Pitlochry maken of Perth en Dundee bezoeken, waar u zich kunt verdiepen in de geschiedenis van deze steden.

U overnacht in de omgeving van Pitlochry.

11

Dag 11

Pitlochry – Edinburgh
Vanuit Pitlochry rijdt u naar Edinburgh, de hoofdstad van Schotland en een van de mooiste steden van Europa. Het koninklijke yacht Royal Yacht Britannia, het imposante Edinburgh Castle en de Royal Mile wachten op uw bezoek.

U overnacht in de omgeving van Edinburgh.

12

Dag 12

Edinburgh – Hexham
In de ochtend heeft u nog volop de tijd voor Edinburgh. Hierna rijdt u via de kust naar de regio Northumberland met haar prachtige National Park en één van de mooiste kastelenroutes van Groot Brittannië (met meer dan 70 kastelen!).

U overnacht in de omgeving van Hexham.

13

Dag 13

Hexham
Vandaag kunt een route rijden langs Hadrians Wall. U start in Carlisle en toert langs de (van origine) 117km lange, door de Romeinen gebouwde muur, waarbij u met name rond het middenstuk dit imposante bouwwerk nog kunt bewandelen en bewonderen. De tour eindigt in Newcastle, bekend vanwege haar naar verluid grootste winkelcentrum ter wereld, maar ook om haar bijzondere historie en staaltjes fraaie oude architectuur.

U overnacht in de omgeving van Hexham.

14

Dag 14

Hexham – Thirsk
Vandaag rijden we naar het North York Moors National Park, het North York Moors National Park is een groot gebied in het graafschap North Yorkshire, noord Engeland. U vindt er heidevelden, heuvels, mooie valleien en ook prachtige kustgebieden met wandelpaden. Aan zee kunt u het historische stadje Whitby bezoeken en ook pittoreske dorpjes als Runswick Bay, Staithes en Robin Hood’s Bay. De fraaie Victoriaanse badplaats Scarborough bevindt zich aan de rand van het park. In en even buiten het park zijn ook historische bezienswaardigheden zoals Rievaulx Abbey, Castle Howard en de World of James Herriot.

U overnacht in de omgeving van Thirsk.

15

Dag 15

Thirsk
Geniet van uw laatste uren op Britse bodem, terugreis met het door u gekozen transportmiddel.

Einde van de diensten.

INBEGREPEN
14 nachten in goede b&b o.b.v. L/O
Een National Trust Pass voor Engeland
Een Historic Scotland Explorer Pass
NIET INBEGREPEN
Overige maaltijden
Persoonlijke uitgaven
Bijdrage Reisgarantiefonds
Bijdrage Calamiteitenfonds
Reserveringskosten
Leeftijd en samenstellingen van de groepsreizen

Deelnemers aan onze reizen zijn over het algemeen tussen de 40 en 65 jaar oud met een gemiddelde leeftijd van 55 jaar. Van deze deelnemers is gemiddeld 70 % vrouw en bij de uitdagendere reizen ligt de samenstelling redelijk gelijk. Bij een gegarandeerde reis kunt u de globale leeftijd en samenstelling zien als u de blauwe link aanklikt.

Kalender legenda
Voldoende plaatsen beschikbaar
Gegarandeerd vertrek
Niet meer beschikbaar