8 dagen
Aantal dagen
max. 16 pers.
Aantal personen
Finland
Bestemming
kamer op indeling
Kamerindeling
* licht niveau (voor iedereen)
Moeilijkheidsgraad
Groepsreis
Reistype
Exclusief vliegticket
Vliegticket
Finland | Wintersport avonturenweek

In het noordelijke deel van Finland, ver weg van de hectiek van het leven vind je een sneeuwzekere gebied waar de sneeuw valt in oktober en blijft liggen tot mei! Tevens is het één van de laatste ongerepte natuurgebieden in Europa. Hier vind je in de winter een verstild landschap bedekt door een dikke laag sneeuw. De uitgestrekte bossen, bergen en talloze bevroren meren maken het tot een geweldige bestemming voor liefhebbers van actieve sneeuwvakanties! Deze complete reis bevat alle ingrediënten om in korte tijd Lapland op een leuke en avontuurlijke manier te ontdekken.

Op deze 8-daagse reis ga je op huskysafari waarbij je onderweg stopt voor het bereiden van de lunch op een kampvuur. Daarnaast maak je een tweedaagse sneeuwschoenwandeling waarbij je één nacht in een wildernishut overnacht, een speciale ervaring! En natuurlijk kan je hier fantastisch langlaufen en ‘s avonds heerlijk ontspannen in een echte Finse sauna.

De basis van deze actieve week is het Kylmäluoma gebied in het noordoosten van Finland. Daar kan je genieten van een indrukwekkend landschap, van rust en ruimte, ver weg van enige toeristische drukte!

Noorderlicht
De kans om het Noorderlicht te zien geeft een extra meerwaarde aan deze reis. Je krijgt een introductie over het Noorderlicht en wordt op de hoogte gehouden van de Noorderlicht verwachting.

Overnachtingen
Je slaapt zes nachten in een zogenaamde log cabin (een kleine houten bungalow voor 1- 4 pers.) en één nacht slaap je in een wildernishut! Gedurende je verblijf kan je gebruik maken van langlaufmateriaal, sneeuwschoenen en stepsledes en een winter overall, laarzen en wanten. Zo ben je goed beschermd tegen de kou en kan je volop genieten van de mooie omgeving!

Internationale deelnemersgroep
Deze reis wordt internationaal ook door andere organisaties aangeboden! Wij beschouwen dit als een meerwaarde temeer omdat hierdoor vrijwel alle data gegarandeerd zijn! Wij zijn echter afhankelijk van onze partner in Finland waardoor het soms voor kan komen dat een datum, ondanks dat deze bij ons als boekbaar staat, toch al vol zit.

Heen- en terugreis
Deze reis bieden we bewust aan zonder vliegreis. Dit omdat er verschillende mogelijkheden zijn om naar Kuusamo te gaan. Het makkelijkst is een vlucht met Finnair maar je kunt ook met Lufthansa of met chartermaatschappijen via verschillende luchthavens. Mocht je willen dat wij een vlucht voor je boeken dan boeken wij alleen lijnvluchten van Finnair. Zo weten wij dat je vlucht aansluit op de transfers die bij deze reis geregeld zijn. Bij andere vluchten moet je op de luchthaven wachten op de transferbus of op eigen gelegenheid naar de accommodatie gaan.

Prijzen 2022/2023
Prijs € 1295.- o.b.v. kamer op indeling
Prijs € 1595,- o.b.v. 1 persoon in een hut (niet mogelijk op dag 3)

Wil je met een eigen groepje deze reis boeken dan kunnen we de volgende prijzen aanbieden.
Prijs: € 1110,- o.b.v. 4 personen in een hut (alleen mogelijk met een eigen groepje)
Prijs: € 1160,- o.b.v. 3 personen in een hut (alleen mogelijk met een eigen groepje)


Deze boeking is altijd op aanvraag en na de boeking nemen wij contact met je op de beschikbaarheid bevestigd hebben gekregen. Je kunt dan zelf een boeken via onze site of je kunt ervoor kiezen dat wij dit voor je doen. Mocht je geïnteresseerd zijn in deze reis wacht dan niet te lang met boeken, vanwege de beperkte beschikbaarheid van vliegtickets in deze periode kan de prijs hiervan snel stijgen. 

Vertrekdata

26/02/2023
€ 1295.00
12/03/2023
€ 1295.00
1

Dag 1

Aankomst op de luchthaven van Kuusamo. Hiervandaan heeft u een 45 minuten durende transfer naar Kylmäluoma waar u incheckt bij uw accommodatie. Diner in het restaurant.
2

Dag 2

Langlaufen
In de ochtend is er een inleiding over het gebied en het programma. Na de lunch zullen we de basisprincipes van langlaufen leren. Na deze introductie maken we een korte tour door het bos en over de meren. Met geluk kan je rendieren spotten! Het gebied biedt een breed scala van goed geprepareerde langlauftracks, zowel gemakkelijke als meer uitdagende! Dus na de tour kan je op eigen gelegenheid verder langlaufen!
3

Dag 3

Sneeuwschoenwandelen
Deze ochtend gaan we sneeuwschoenwandelen. Na een korte inleiding maken we een wandeling naar de wildernishut waar we de nacht zullen doorbrengen. Het parcours gaat door het bos met prachtige besneeuwde bomen. Halverwege zullen we genieten van een picknicklunch rond een open vuur. In de middag komen we aan bij de Hukantupa wildernishut waar je heerlijk kunt ontspannen in de sauna! Hukantupa heeft geen elektriciteit en je slaapt  in de hut in een slaapzaal met gedeelde faciliteiten.
4

Dag 4

sneeuwschoenwandelen
Na het ontbijt gaan we verder! In de bossen zullen we vele sporen kunnen vinden van haar bewoners zoals elanden, wolven, lynxen en hazen, helaas worden ze zelden gezien. Ook beren bewonen het gebied, maar in de winter genieten ze van een winterslaap. Halverwege de wandeling hebben we weer een picknick rond het vuur. Aan het eind van de middag komen we weer aan bij onze hutten.
5

Dag 5

Iglo bouwen
Vandaag bouw je je eigen iglo. Met scheppen maak je een grote berg sneeuw die daarna wordt uitgehold. Als je wilt, kun je ook in de iglo blijven slapen. Gewikkeld in warme slaapzakken op dikke matrassen blijf je blijf je warm in je koele “hotel”, ongeacht hoe het buiten ook vriest.
6

Dag 6

optionele activiteiten
Vrije dag voor optionele activiteiten, je kunt bijvoorbeeld langlaufen, sneeuwschoenwandelen, ijsvissen of andere optionele activiteiten boeken. Natuurlijk kan je ook je eigen gang gaan en heerlijk genieten van de rust!
7

Dag 7

huskyfarm
Een van de hoogtepunten tijdens dit wintersportavontuur is zonder twijfel de huskytocht! Bij aankomst op de boerderij waar de husky’s verblijven  worden we begroet door de eigenaar die ons alles over de husky’s zal vertellen. Na deze uitleg gaan we samen met de husky’s een mooie tocht dwars door het landschap maken. Per twee personen is er een slee en een aantal husky’s beschikbaar en er staat ons een onvergetelijke tocht te wachten. Onderweg genieten we samen met de honden van een lunch! Na de tocht gaan we terug naar Kylmäluoma en op de terugweg kunnen we stoppen om te winkelen in het dorp van Taivalkoski. ‘s Avonds hebben we een afscheidsdiner!
8

Dag 8

Afscheid
Ontbijt en transfer naar de luchthaven van Kuusamo.
INBEGREPEN Transfer van Kuusamo Airport v.v.
6 nachten in een 4-persoons bungalow (cabin) met douche en toilet o.b.v. volpension
1 nacht in wildernishut (geen éénpersoonskamer mogelijk)
Gebruik volledige winter uitrusting met thermokleding.
Gebruik van sneeuwschoenen en langlaufuitrusting
Engelssprekende begeleiding/gids
Gebruik slede met 4 tot 6 honden
informatiepakket
NIET INBEGREPEN Retourvlucht Amsterdam-Helsinki-Kuusamo (eventueel via ons te boeken)
lokale uitgaven
Optionele activiteiten op dag 6
eventuele huur winteroverall en wanten (€ 40,-)
Afdracht reisgarantiefonds
Bijdrage Calamiteitenfonds
Reis- en annuleringsverzekering
Reserveringskosten
Leeftijd en samenstellingen van de groepsreizen

Deelnemers aan onze reizen zijn over het algemeen tussen de 40 en 65 jaar oud met een gemiddelde leeftijd van 55 jaar. Van deze deelnemers is gemiddeld 70 % vrouw en bij de uitdagendere reizen ligt de samenstelling redelijk gelijk. Bij een gegarandeerde reis kunt u de globale leeftijd en samenstelling zien als u de blauwe link aanklikt.

Kalender legenda
Voldoende plaatsen beschikbaar
Gegarandeerd vertrek
Niet meer beschikbaar