8 dagen
Aantal dagen
2 personen
Aantal personen
Italië
Bestemming
2-persoonskamer
Kamerindeling
** Wandelingen voor iedereen
Moeilijkheidsgraad
Individuele reis
Reistype
Eigen vervoer
Vervoer
Italië | Wandelvakantie Sint Franciscus Route

De Midden-Italiaanse regio Umbrië is een bergachtige streek met beboste hellingen, meanderende rivieren en meertjes. Dit gebied noemt men het groene hart van Italië. Het is minder bekend dan Toscane, maar qua schoonheid en ruigheid doet Umbrië daar zeker niet voor onder. Tijdens deze reis wandelt u door prachtige plaatsen in Umbrië over een stuk van de Sint-Franciscusroute (Assisi-Rome) tot aan Spoleto.

Ruim 800 jaar geleden maakte Franciscus van Assisi lange voettochten over het Apennijnse schiereiland, het huidige Italië. Franciscus hield van de natuur en koos voor mooie landschappen. Vele kerken, kloosters en kapelletjes markeren de plekken waar hij is geweest. De Via Francescana is in totaal 570 kilometer lang en leidt zo veel mogelijk over paden en wegen die Franciscus volgens de kenners moet hebben belopen. De tocht begint in Florence en eindigt in Rome, twee steden die hij meermalen heeft bezocht. De route gaat door authentieke dorpen, middeleeuwse stadjes en langs eeuwenoude kloosters. U loopt meestal over stille paden en rustige landwegen met onderweg vele mooie vergezichten, onderweg geniet u van lekkere wijnen en de goede Italiaanse keuken.

Wandelen in Zuid Umbrië
Met deze wandelreis wandelt u over het zuidelijk deel van de Via Francescana, je loopt van Assisi via Bevagna en Trevi naar Spoleto. Dit gedeelte van de route staat bekend om zijn prachtige natuur en rijke cultuur. U wandelt door plaatsen die verbonden zijn met het leven van Franciscus en u kunt volop genieten van het prachtige landschap en de heerlijke lokale producten van Umbrië. Tijdens het wandelen heeft u vaak het rijk voor u alleen want rust en stilte regeren in Umbrië.

De wandelingen
U wandelt door een heuvellandschap over goed beloopbare paadjes over de heuvelruggen en door mooie, lieflijke valleien. De lengte varieert van 4,5 tot 6,5 uur wandelen en de hoogteverschillen bedragen maximaal 500 meter.

Heerlijk eten en goed slapen
In Italië kunt u natuurlijk niet om de goede lokale keuken heen, dit geldt ook voor Umbrië dat vooral bekend staat om zijn truffels, wijnen en olijfolie. Tijdens deze reis zult u volop proeven van de goede wijnen van de regio en de lekkere streekgerechten met in de herfst vele truffelvariëteiten. Twee bijzondere diners en twee wijnproeverijen verzorgen wij voor u.
U overnacht in fijne, sfeervolle ***hotels, B&B’s en agriturismo’s op mooie en centrale locaties. U verblijft tijdens deze reis in de volgende hotels:

ASSISI : HOTEL DEI PRIORI 
SPELLO: HOTEL IL CACCIATORE
BEVAGNA: HOTEL BRUNAMONTI 
TREVI: HOTEL IL TERZIERE 
CAMPELLO: HOTEL BENEDETTI 
SPOLETO: HOTEL  CLARICI 

Mocht er één van de hotels geen plaats hebben dan zullen we voor u een gelijkwaardig hotel boeken. Bagagevervoer is inbegrepen zodat u alleen met uw dagrugzak hoeft te wandelen!

Maaltijden
Het verblijf is inclusief ontbijt en wij hebben voor u op dag 4 en dag 7 een diner gereserveerd met lokale specialiteiten, een wijnproeverij met hapjes in Bevagna en een wijnproeverij op een typisch wijndomein langs de wijnroute Sagrantino. In de plaatsjes waar u verblijft zijn verschillende eetgelegenheden, voor de lunch kunt u een lunchpakket bestellen bij de accommodaties of onderweg wat eten of kopen, op de andere dagen kunt u zelf een maaltijd bestellen in een nabij gelegen restaurant. Het ontbijt is alle dagen inbegrepen; eten en drinken voor overdag verkrijgbaar bij horeca en winkels onderweg.

Hoe er te komen
U kunt met uw eigen auto naar Assisi rijden of met de trein reizen. Indien u wilt vliegen kan dit op Perugia of het wat verder gelegen Ancona, daarvandaan reist u met huurauto of OV naar Assisi. Vanuit Spoleto, waar de reis eindigt, kunt u met het OV of transfer tegen toeslag, terugreizen naar Assisi.

Deze reis
U kunt deze reis vanaf 2 personen boeken. De reis is ook langer te maken met extra dagen in één van de mooie plaatsjes op de route. Mocht u deze reis individueel willen boeken neem dan vooraf contact met ons op. Wij maken graag een passende offerte voor u.

Wandelingen
Niveau 2, maximale hoogteverschillen van zo’n 500 m. U kunt op een paar dagen ook kiezen voor een zwaardere wandeling op niveau 3. Zie het dagprogramma.

Verlenging
Wij raden u aan om een extra nacht in Assisi te boeken om deze mooie stad te verkennen. De prijs voor een extra nacht is op aanvraag, graag dit opgeven bij de boeking. Bel ons gerust als u nog vragen heeft over deze wandelvakantie.

Mocht u geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van Sint Fransiscus en ook in het Fransiscuspad dan is de gids ‘In de voetsporen van Franciscus’ van Gerard Pieter Freeman een aanrader. Deze gids beschrijft geen route, maar behandelt de geschiedenis van Sint Franciscus met talrijke anekdotes. In detail vindt u er de verschillende plaatsen die worden aangedaan. Deze reis kunt u boeken van eind maart tot eind oktober.

Periode: Dagelijks vertrek mogelijk tussen 1 april – 30 oktober en in de wintermaanden op verzoek

1

Dag 1

Aankomst in Assisi, verblijf in fijne accommodatie in het centrum van de oude stad. In het hotel vindt u een uitgebreid pakket met: routebeschrijving en roadbook, routekaarten, kleine gids, assistentienummer en GPS-tracks die kunnen worden gedownload op de iPhone/Android telefoon en op Garmin. Vrije tijd voor een bezoek aan het prachtige oude centrum van Assisi met o.a.de indrukwekkende kathedraal gewijd aan Sint Franciscus en de Giotto-fresco’s!
2

Dag 2

ASSISI  naar SPELLO
Na een rustig ontbijt vertrekt u voor uw eerste wandeling langs de historische weg van Sint Franciscus, de weg die hij liep om de paus in Rome te bezoeken. U loopt van Assisi naar het prachtige Spello, één van de best bewaarde Middeleeuwse stadjes van Umbrië, u vindt hier o.a. de fresco’s van Pinturicchio. Verblijf in fijne accommodatie.
U hebt vandaag de keuze uit 2 wandelingen: de eerste is het meest uitdagende pad omdat het tot aan de top van de berg Subasio Mount leidt, ca. 18 km, +879 / -976, hoogste punt 1134m, ca. 6,5 – 7 uur. De 2e wandeling is ca. 13 km, +570 / -730m, ca. 5 uur
3

Dag 3

Spello naar Bevagna.
Vandaag wandelt u via een korte maar mooie route van Spello naar Bevagna, een prachtig Romeins en Middeleeuws stadje. Het ommuurde Bevagna is omringd door wijngaarden, olijfbomen en zonnebloemvelden en gelegen aan de Sagrantino wijnroute. Bij aankomst in Bevanga wacht er een goede wijnproeverij met lekkere hapjes voor u, op een mooie plek in het oude centrum. Hierna heeft u alle tijd voor een bezoek aan al het moois dat dit stadje te bieden heeft, zoals o.a. de Romeinse mozaïeken en het prachtige plein. Overnachting in fijne accommodatie.
Wandeling van ca. 12 km, +30 m / -70 m, ca. 2.45 uur.
4

Dag 4

Bevagna – Trevi.
Prachtige wandeling langs de Sagrantino wijnroute tot Montefalco, een bijzonder mooi gehucht met uitzicht over de vallei en de wijngaarden. Hier pauzeert u in een mooi wijndomein, inclusief wijnproeverij en hapjes. Na deze proeverij wandelt u door naar Trevi, dat zich in het groen van de olijfgaarden heeft genesteld. Het dorp wordt niet voor niets la regina degli olivi, de olijvenkoningin, genoemd. De olijfolie zou één van de beste van heel Italië zijn! De stad is omgeven door olijfgaarden en heeft een fantastisch uitzicht over de heuvels en de vallei.
’s Avonds zult u hier genieten van het diner met truffels, olijfolie en lokale delicatessen in een restaurant in het centrum van de stad. Verblijf in fijne accommodatie.
Wandelduur ca. 17 km, ca, +200 m / -20 m, ca. 4,5 uur.
5

Dag 5

Trevi naar Poreta/ Campello.
U wandelt over de Via Francescana naar Campello alto met haar prachtige vergezichten over het dal van Spoleto. De wandeling leidt door een dal vol olijfgaarden, oude kastelen, mooie gehuchten en u zult genieten van de rust en ruimte om je heen. Overnachting in fijne accommodatie.
Wandelduur ca. 14 km, + 420 m / – 500 m, ca. 4 uur of zwaardere wandeling van ca. 19 km, + 940 m / – 995, ca. 6,5 uur.
6

Dag 6

Campello – Spoleto.
Weer een prachtige wandeling over het platteland van Umbrië. Bij het verlaten van Poreta zijn er 2 opties om bij Spoleto te komen: een makkelijk en mooi vlak pad van 11 km of een wandeling met meer uitdaging van 15,5 km. Spoleto dateert uit het Romeinse rijk. Het stadje wordt gedomineerd door het fort van Albornoz en de Ponte delle Torri. Het is een elegante stad die zeer bekend is vanwege het jaarlijkse kunstfestival met verschillende voorstellingen zoals opera, toneel, dans, muziek, literatuur, beeldende kunst.  Verblijf in fijne accommodatie.
Wandeling ca. 11 km, + 290 m / – 240 m, ca. 3 uur of een tocht van 15,5 km, + 600 m / – 550 m, ca. 5,5 uur.
7

Dag 7

Spoleto rondwandeling. Vandaag wandelt u door deze mooie stad en ontdek je de indrukwekkende monumenten. U zult tevens genieten van de geweldige keuken die u hier vindt. Voor veel mensen is Spoleto de mooiste stad van Umbrië met als absolute blikvanger de Ponte delle Torri: het Romeins uitziende aquaduct dat maar liefst een afstand van 230 meter en een hoogte van 80 meter overbrugt. Deze dag sluit u af met een heerlijk diner in een speciaal restaurant met een zeer bijzonder menu! Verblijf in fijne accommodatie.
8

Dag 8

Spoleto naar Assisi
Na het ontbijt, vertrek van SPOLETO met de trein / bus (of privé transfer – met toeslag) naar uw eerste hotel.

Dagprogramma onder voorbehoud. Het kan voorkomen dat we het programma moeten aanpassen i.v.m. weersomstandigheden of lokale gebeurtenissen.

INBEGREPEN 7 overnachtingen
7 x ontbijt
Diner in Trevi met truffels, olijfolie & lokale delicatessen
Diner in Spoleto met een driegangenmenu
1 wijnproeverij in Bevagna met snacks
1 wijnproeverij op een typisch wijndomein langs de wijnroute Sagrantino
Bagagevervoer op dag 2, 3, 4, 5 en 6 (max. 20 kg p.p.)
GPS-tracks om te downloaden voor Garmin, IPhone of Android-telefoon
Roadbook (Engels), kaartmateriaal
Lokaal noodnummer
NIET INBEGREPEN Heen- en terugreis
Maaltijden niet genoemd bij incl.
Drankjes bij de avondmaaltijden
Entreegelden
Toeristenbelasting (ca. € 1.50 p.p.p.n.)
Afdracht reisgarantiefonds
Bijdrage Calamiteitenfonds
Reis- en annuleringsverzekering
Reserveringskosten
Leeftijd en samenstellingen van de groepsreizen

Deelnemers aan onze reizen zijn over het algemeen tussen de 40 en 65 jaar oud met een gemiddelde leeftijd van 55 jaar. Van deze deelnemers is gemiddeld 70 % vrouw en bij de uitdagendere reizen ligt de samenstelling redelijk gelijk. Bij een gegarandeerde reis kunt u de globale leeftijd en samenstelling zien als u de blauwe link aanklikt.

Kalender legenda
Voldoende plaatsen beschikbaar
Gegarandeerd vertrek
Niet meer beschikbaar