8 dagen
Aantal dagen
2 personen
Aantal personen
Ierland
Bestemming
2-persoonskamer
Kamerindeling
Individuele reis
Reistype
Eigen vervoer
Vervoer
Ierland | Autorondreis Ierland

Ierland is een fantastische bestemming voor een korte vakantie. In een korte periode kunt u zich onder laten dompelen in de rijke Keltische cultuur en historie. Als u een Ierse pub binnenstapt heeft u grote kans dat er muziek gespeeld wordt waar de Keltische invloeden nog duidelijk hoorbaar zijn. Voor ons is het bijna onverstaanbaar, want de Ieren hebben hun eigen taal en daar zijn ze trots op! Al kunt u met Engels natuurlijk u overal verstaanbaar maken. U zult zien dat de gastvrije en vriendelijke bevolking u onmiddellijk omarmt en u graag helpt en wie weet spontaan een “pint of Guines” aanbiedt.

De Ieren zelf noemen hun eigen (ei-)land “Eire” en de hoofdstad Dublin “Baile Atha Cliath”. Oud Gaelisch taalgebruik dat u onderweg wel vaker tegenkomt, zoals in oude plaatsnamen en objecten in het landschap. Meteen ten zuiden van Dublin, beginnen de Wicklow Mountains. Echte bergen kun je het niet noemen; de toppen reiken slechts tot zo’n 800 meter en de wandelpaden komen niet hoger dan een paar honderd meter boven zeeniveau.

Het landschap is heuvelachtig met over het algemeen geleidelijke stijgingen en dalingen. Tijdens deze autovakantie nemen we u mee naar bijzondere landschappen van centraal Ierland waar u bijzondere kloosters en natuurlijk Wiskeystokerijen kunt bezoeken.

U zult versteld staan van de natuur, cultuur en gastvrijheid en de indrukwekkende kliffen van de kust van Ierland. Ook de groene weides met de kenmerkende stenen muren waar de schapen grazen, de vele ruïnes met klimop zullen mooie fotomomenten opleveren. Tevens staat Ierland bekend om de vele mythes en legendes waar nu nog steeds veel inwoners in geloven! De bevolking maakt zich niet snel druk, want zou je? Morgen is er tenslotte weer een dag! Misschien neemt u deze mentaliteit wel over en moet u zich bij terugkomst in Nederland aanpassen aan ons gejaagde leven!

prijs per persoon 2023 januari-mei juni juli-augustus september oktober-december
o.b.v. 2 personen € 625,00 € 675,00 € 700,00 € 675,00 € 625,00

Eventueel kunnen we deze reis ook samenstellen met overnachtingen in 3* & 4* hotel, een huurauto van Sunny Cars en een vlucht, prijs op aanvraag!

1

Dag 1

Aankomst te Dublin
Dublin leent zich perfect voor een kort bezoek tijdens deze rondreis door Ierland. Dublin is trots op zijn verleden en eert alle grote schrijvers, dichters, kunstenaars, zangers en muzikanten die deze stad heeft voortgebracht.  In Dublin krioelt het van de standbeelden van deze beroemde inwoners. Ga vooral even op zoek naar het beeld van James Joyce, die het boek de ‘Ulysses’ schreef. De wandeling die in het boek wordt beschreven kan hier nog steeds nagelopen worden en wordt aangegeven met vergulde plaquettes op de grond. In de avonduren kunt u richting het Temple Bar District gaan waar u één van de meest bekende pubs van Dublin kunt bezoeken, de Temple Bar pub. Deze pub is zeker een bezoek waard als u whiskey liefhebber bent. Op de kaart staan maar liefst 450 verschillende whiskey’s!

Inbegrepen: Trinity college met The Book of Kells, Guinness Storehouse

U verblijft in de regio Dublin.

2

Dag 2

Dublin – Mayo
Na het ontbijt reis u in westelijke richting over de vlaktes van centraal Ierland. Onderweg komt u door Kilbeggan, waar u kunt stoppen voor een bezoek aan de oude Johnny Locke distilleerderij. U rijdt verder en even later kunt u nij het plaatsje Clonmacnoise een klooster daterend uit de 6de eeuw bezichtigen. Dit is een van de belangrijkste ruïne van Ierland en zal een bijzondere indruk op u achterlaten.

U verblijft in de regio Mayo.

3

Dag 3

Mayo – Connemara
Na het ontbijt reis u vandaag naar één van de mooiste regio’s in Ierland. De Connemara is dé regio om de onvervalste Gaelic (Iers / Keltische) cultuur te ontdekken. U rijdt via Louisburg en Delphi, naar Leenane, één van de belangrijkste vissershavens van West-Ierland. De rit gaat daarna verder door de Maam vallei naar Maam Cross. Vervolgens komt u nog door Recess en de Lough Inagh vallei waat u de Kylemore abdij gaat bezoeken. Een bezoek aan het nationaal park van de Connemara mag u ook niet overslaan.

Inbegrepen: ingangsbewijs voor Kylemore Abbey.

U verblijft in de regio Galway.

4

Dag 4

Connemara
Na het ontbijt gaat u de Connemara regio verder ontdekken. Vanaf Clifden reist u zuidwaarts via Ballyconneely met zijn mooi golfterrein, naar Roundstone en Ballynahinch, dat bekend staat vanwege zijn zalmvisserij. U kunt ook een korte ferry overtocht maken naar de Aran eilanden vanuit Rossaveal (ong. 30 minuten overtocht).

U verblijft in de regio Galway.

5

Dag 5

Connemara – Killarney
Na het ontbijt reist u naar het zuiden via de kliffen van Moher en Burren om de Killimer/Tarbert ferry (overzetboot) te kunnen nemen, die de Shannon rivier oversteekt, de langste rivier van Ierland. Als u verder zuidwaarts blijft reizen door Listowel, bekend vanwege de jaarlijkse paardenwedstrijden, komt u uiteindelijk in Tralee aan. Er is de mogelijkheid om de tentoonstelling ‘Kerry the Kingdom’ te bezoeken, alvorens Kerry te bereiken.

Inbegrepen: entree voor Cliffs of Moher visitor centre.

U verblijft in de regio Kerry.

6

Dag 6

Killarney
Ontbijt in uw hotel. Vandaag staat er een schitterend mooie tocht van 170 km op het programma, die beter bekend staat onder de naam : “Ring of Kerry”. De Ring of Kerry is Ierland op zijn best.  Stop zeker langs de mooie plaatsen zoals Lady’s view, Moll’s Gap en de waterval van Torc. Als alternatief kunt u ook genieten van de uitzichten bij Muckross House and Gardens, in Killarney nationaal park of van een tocht per paard door de ‘Gap of Dunloe’.

Inbegrepen: toegang Muckross house & farm

U verblijft in de regio Kerry.

7

Dag 7

Killarney – Kildare / Offaly
Na uw ontbijt gaat uw reis in zuidoostelijke richting langs de proviciestadjes Mallow en Clonmel. U maakt een stop in de middeleeuwse hoofdstad van Ierland voor een bezoek aan Kilkenny Castle of het Kilkenny design centre.

Inbegrepen: toegang tot Kilkenny Castle.

U verblijft in de regio Kildare / Offaly.

8

Dag 8

Kildare / Offaly – Dublin
Na het ontbijt reist naar Dublin waar u vandaan vertrekt of misschien blijft u nog wel langer na deze mooie reis.
INBEGREPEN 7 nachten in een B&B met Iers ontbijt.
De vermelde inbegrepen excursies.
Reispakket
NIET INBEGREPEN Heen- en terugreis (eventueel via ons te boeken)
Huurauto (eventueel via ons te boeken)
Reis-/annuleringsverzekering
Entreegelden
Lunch en dinner
Afdracht reisgarantiefonds
Bijdrage Calamiteitenfonds
Reis- en annuleringsverzekering
Reserveringskoste
Leeftijd en samenstellingen van de groepsreizen

Deelnemers aan onze reizen zijn over het algemeen tussen de 40 en 65 jaar oud met een gemiddelde leeftijd van 55 jaar. Van deze deelnemers is gemiddeld 70 % vrouw en bij de uitdagendere reizen ligt de samenstelling redelijk gelijk. Bij een gegarandeerde reis kunt u de globale leeftijd en samenstelling zien als u de blauwe link aanklikt.

Kalender legenda
Voldoende plaatsen beschikbaar
Gegarandeerd vertrek
Niet meer beschikbaar