5 dagen
Aantal dagen
2 personen
Aantal personen
Nederland
Bestemming
2-persoonskamer
Kamerindeling
Licht niveau
Moeilijkheidsgraad
Individuele reis
Reistype
Eigen vervoer
Vervoer
Nederland | Wandelvakantie over het Nederlands Kustpad

Het Nederlands Kustpad (LAW 5) loopt van Sluis bij de Belgische grens tot aan Bad Nieuweschans bij de Duitse grens. Deze route heeft de wandelaar veel te bieden: rijke natuur, flink wat reliëf, veel onverharde paden en weinig last van grote wegen. Aan de duinrand passeert u mooie buitenplaatsen en bloeiende bollenvelden. U wandelt langs de mooiste stukjes van Nederland, zoveel mogelijk over onverharde paden en wegen, door bossen, heide en historische steden.

Met deze bijzondere wandelvakantie langs de Nederlandse kust, loopt u langs prachtige en verrassende plekken terwijl uw bagage voor u wordt vervoerd. Met het Nederlands Kustpad struint u door de duinen, waait u uit op het strand, vergaapt u zich aan statige oude panden en geniet u van de rijke natuur met soms flink wat reliëf.

Deze wandelvakantie leidt u vanaf de historische stad Haarlem met haar vele monumenten door mooie natuurgebieden waar het verrassend stil kan zijn. De route eindigt in Egmond aan Zee met haar uitgestrekte strand of in het mooie dorp Schoorl met haar prachtige achtertuin van ruige bossen, heidevelden en indrukwekkende hoge duinen.

Wandelen door de duinen en langs rijke geschiedenis
Het Nederlands Kustpad pad voert u door prachtige duingebieden zoals de Kennemerduinen en het Noord-Hollands Duinreservaat. Het is hier mooi in alle seizoenen. Duintoppen worden afgewisseld door vochtige valleien, meertjes, heide en geurig dennenbos. Op de route pakt u zo nu en dan een stukje strand mee en de zee is altijd binnen handbereik. De Hollandse Kust heeft echter meer te bieden dan duin en strand. De wandelroute brengt u in het historische centrum van Haarlem met haar grachten, mooie oude panden, hofjes en musea. Aan de duinrand passeert u prachtige buitenplaatsen waar in de 18e eeuw rijke Amsterdammers vertoefden. Via het prachtige landgoed Duin & Kruidberg in Santpoort loopt u verder naar het markante dorp Wijk aan Zee. De tocht leidt u verder door de duinen naar de boulevard van Egmond met haar karakteristieke witte vuurtoren. Achter de duinen vindt u in het voorjaar bloeiende bollenvelden in alle kleuren. De route eindigt in Egmond aan Zee of in het mooie dorp  met haar statige huizen en hoogste duinen van Nederland.

Het Nederlands Kustpad
Sinds 2013 zijn verschillende kustpaden aan elkaar geregen en omgedoopt tot het lange afstand wandelpad Nederlands Kustpad. Het pad is met een lengte van 721 kilometer veruit de langste wandelroute van Nederland, het loopt van Sluis in het Zuiden naar Nieuweschans in het Noorden en bestaat uit 4 delen. Deze tocht maakt deel uit van het 2e deel van de route en bestaat o.a. uit het oude Visserspad en het Duin- en Polderpad.

Accommodatie: U verblijft in accommodaties vlak aan de route gelegen o.b.v. een 2-pers.kamer met eigen badkamer. Wij hebben een aantal fijne en bijzondere accommodaties gevonden, zo verblijft u in Santpoort op het prachtige landgoed Duin & Kruidberg. Het verblijf is op basis van beschikbaarheid.

Aanvullende informatie
Hoe er te komen:
Haarlem is het startpunt van deze wandelvakantie. Het eindpunt is  Egmond aan Zee. Mocht u met de auto komen dan kunt u uw auto eventueel op de eerste dag op de parkeerplaats bij landgoed Duin en Kruidberg parkeren en daarna de trein naar Haarlem nemen. De laatste dag kunt u vanuit Egmond of Schoorl met het OV terug naar Santpoort-Noord reizen om uw auto weer op te halen.
De wandelingen: Niveau: 1. Wandelingen van 14,5 tot 20 km, met in de duinen wat reliëf verschil.
Data op aanvraag: in principe kan op elke dag vertrokken worden

*laagseizoensprijs:          € 470,- p.p. o.b.v. een 2-pers. kamer
**Middenseizoensprijs: € 490,- p.p. o.b.v. een 2-pers. kamer

* febr. mrt nov. dec.
** april, mei, juni, sept. okt.

In het hoogseizoen (juli-augustus), vakanties en op en rond feestdagen is de prijs op aanvraag
Bij start op woe, do, vrij € 15,00 toeslag p.p.
Let op! Wilt u deze reis liever starten op een zaterdag of zondag? Laat dit dan weten aan ons, wij moeten dit apart aanvragen bij de eerste twee hotels. U kunt ons hiervoor bellen op 020-7511340

Maaltijden
Deze reis bieden wij aan op basis van half pension (ontbijt & diner). Alleen op de aankomstdag in Haarlem dient u op eigen gelegenheid voor uw avondmaaltijd te zorgen. Rondom het hotel waar u verblijft zijn daarvoor vele mogelijkheden, de eigenaren helpen u graag bij de juiste keuze. De avondmaaltijd  bij Landgoed Duin en Kruidberg (3-gangen), avondmaaltijd Wijk aan Zee (2-gangen) en avondmaaltijd Egmond (2-gangen) hebben wij voor u geregeld, zo hoeft u na uw wandeling niet weer op pad maar kunt u lekker ontspannen bij de accommodatie.

Aanbetaling en extra toeslagen
In het hoogseizoen (half juni t/m augustus), vakanties en op en rond feestdagen (Pasen, Hemelvaart, Pinksteren en Kerst) is de prijs op aanvraag. Dit houdt in dat wanneer u uw boekingsaanvraag voor de gewenste periode bij ons doet, wij dan binnen 48 uur de eventuele extra toeslagen aan u zullen doorgeven. Mocht u akkoord gaan met de extra toeslagen dan zullen wij de eindafrekening voor u in orde maken, mocht u niet akkoord gaan dan zullen wij uw boeking kosteloos annuleren en het al aanbetaalde bedrag per omgaande op uw rekeningnummer terugstorten.

Wilt u deze reis alleen wandelen?
De prijs die u ziet staan is per persoon o.b.v. twee personen. Het is mogelijk om deze reis te boeken met een éénpersoonskamer, echter moet u rekening houden met een toeslag van € 235,- en is afhankelijk van de bezetting en van de accommodatie die wij in de gewenste periode kunnen gebruiken. Mocht u geïnteresseerd zijn in een éénpersoonskamer of met uw eigen (wandel)groepje deze reis te willen boeken, neem dan gerust telefonisch contact met ons op.

1

Dag 1

Met OV of eigen vervoer aankomst in de mooie historische binnenstad van Haarlem. U overnacht hier in een fijn hotel in het centrum. Neem de tijd om de historische binnenstad te verkennen. U vindt hier meer dan 1000 beschermde monumenten waaronder de St. Bavo kerk en de Waag. Het Frans Hals museum en het Teylersmuseum zijn ook zeker een bezoek waard.
2

Dag 2

Haarlem – Santpoort Noord, lengte: 18 km, LAW 5-2, traject 6, markering rood/wit
Kenmerken: stadsparken, kust, duinen, bunkers, meren, vennen, bos.
Vanuit Haarlem loopt u richting Overveen. In een grote boog wandelt u naar Santpoort-Noord door Nationaal Park Zuid Kennemerland met zijn hoge duintoppen, meertjes, vennen en bossen met eeuwenoude eiken. U komt o.a. op de Hazenberg. Deze ‘berg’ ligt 27 meter boven NAP. Vanaf dit punt heeft u een mooi uitzicht over de omgeving. Aan het eind van de route (nr. 28 op kaart) loopt u door naar het mooie Landgoed Duin en Kruidberg (ca.1,5 km) waar u verblijft.  U kunt zich hier vergapen aan het rijke interieur en de prachtige ligging. U waant zich even in lang vervlogen tijden. Een bijzondere ervaring!
3

Dag 3

Santpoort Noord – Wijk aan Zee. Lengte: 14,4 km, LAW 5-2, traject 7, markering rood/wit
Kenmerken: kust en duinen, bosrijk, buitenplaatsen, stedelijk
Tijdens dit traject loopt u o.a. over de buitenplaats Beeckestijn en Velserbeeck. Hier vindt u prachtige rococobloemenwaaiers, kersenboomgaarden en eeuwenoude beuken- en kastanjelanen.   In de 18e eeuw ontvluchtten rijke Amsterdammers de benauwde stad en brachten hier veel tijd door. Wij raden aan om de tijd te nemen voor deze twee mooie landgoederen en hier een extra rondje te maken.
U steekt met de pont het Noordzeekanaal over en wandelt in een groene strook richting de dorpsweide van Wijk aan Zee. Tot op heden is deze weide onbebouwd gebleven, tezamen met de hoge duinen en de twee kerktorens geeft het extra charme aan het dorp.
4

Dag 4

Wijk aan Zee – Egmond aan Zee, lengte: 20,2 km, LAW 5-2, traject 8, markering rood/wit.
Kenmerken: zee, kust en duinen, bosrijk.
U wandelt deze etappe door een prachtig duingebied langs de flanken van Castricum en Egmond-Binnen. Het Noord-Hollands Duinreservaat is een enorm groot gebied van 20 kilometer lang en 2,5 kilometer breed. Dit gebied wordt gebruikt voor drinkwaterwinning. Nabij Egmond aan Zee slingert de route prachtig over hoge grasduinen. De markante witte vuurtoren van Egmond aan zee (de Jan van Speijk) is al van verre te zien.
5

Dag 5

Egmond aan Zee – Bergen – Egmond aan Zee, lengte ca. 12 km LWA 5-2, markering rood/wit
Egmond aan Zee – Schoorl
, lengte: 20,4 km, LAW 5-2, traject 8, markering rood/wit
Kenmerken: kust en duinen, bosrijk, boerenland, dorpen, statige huizen
De vuurtoren Jan van Speijk staat fier op een hoog duin in de badplaats Egmond aan Zee. U begint met een strandwandeling langs de Noordzee waarna u de duinen induikt. De Wimmenummerduinen tonen nog een zeedorpenlandschap met landjes die in gebruik zijn als volkstuin. U loopt verder naar het mooie kunstenaarsdorp Bergen aan Zee waar u ervoor kiest om via de ruige duinen terug te lopen naar Egmond aan Zee of verder te gaan naar het mooie gelegen dorp Schoorl. Helaas rijdt er momenteel geen directe bus van Schoorl naar Egmond en dient u  via Alkmaar te reizen of een taxi te nemen.  Einde programma.
Indien u wilt,  kun u ook kiezen voor een extra nacht in Schoorl. U kunt de volgende dag nog een mooie wandeling in deze omgeving maken. Zie dag 6.
6

Dag 6

Extra dag Schoorl – Optioneel

Rondwandeling Duinheide: lengte 11,6 km, wandelnetwerk wandeling, gemarkeerd met paarse pijlen.
Een eeuw geleden waren de Schoorlse duinen nog één grote zandbak, nu is het een prachtige mix van strand en duinen, bos en prachtige heide. Het is het breedste duingebied van Nederland en heeft de hoogste duintoppen van ons land. Dit is één van de mooiste rondwandelingen in het gebied. De route leidt door afwisselende landschappen met wat klimmetje en afdalingen, met mooie vergezichten en door prachtige heidevelden. De wandelroute begint bij startpunt Schoorlse duinen.

U kunt ook kiezen voor de Groene route, lengte 5,2 km, wandelnetwerkwandeling gemarkeerd met groene pijlen.
Deze leuke rondwandeling loopt rondom Schoorl en leidt u langs onbekende stukjes van dit mooie dorp.
Startpunt Schoorl centrum.

Na afloop haalt u uw bagage op en gaat u met het openbaar vervoer weer terug naar huis. Natuurlijk kunt u ook op de eerste dag uw auto bij het eindpunt parkeren en met de bus/trein naar Haarlem reizen, zodat u na afloop uw auto direct beschikbaar heeft.

INBEGREPEN 1 overnachting o.b.v. Logies & Ontbijt (Haarlem)
3 overnachtingen o.b.v. halfpension (logies + ontbijt + avondmaaltijd)
3-gangen-diner Duin & Kruidberg
2-gangen-diner Wijk aan Zee & Egmond
Bagagevervoer dag 2 t/m 4
toegangskaart duinen
gidsje Nederlands Kustpad deel 2  (1 per boeking)
NIET INBEGREPEN Heen- en terugreis
Diner dag 1 (Haarlem)
Toeristenbelasting, te betalen bij de accommodaties
Afdracht reisgarantiefonds
Reis- en annuleringsverzekering
Reserveringskosten
Leeftijd en samenstellingen van de groepsreizen

Deelnemers aan onze reizen zijn over het algemeen tussen de 40 en 65 jaar oud met een gemiddelde leeftijd van 55 jaar. Van deze deelnemers is gemiddeld 70 % vrouw en bij de uitdagendere reizen ligt de samenstelling redelijk gelijk. Bij een gegarandeerde reis kunt u de globale leeftijd en samenstelling zien als u de blauwe link aanklikt.

Kalender legenda
Voldoende plaatsen beschikbaar
Gegarandeerd vertrek
Niet meer beschikbaar