8 dagen
Aantal dagen
2 personen
Aantal personen
Duitsland, Oostenrijk
Bestemming
2-persoonskamer
Kamerindeling
Licht niveau
Moeilijkheidsgraad
Individuele reis
Reistype
Eigen vervoer
Vervoer
Oostenrijk – Duitsland | Fietsvakantie langs de Inns

Op deze grensoverschrijdende fietstocht fiets u een week langs de rivier de Inn van Innsburg in Oostenrijk naar Passau in Duitsland. De Inn is een zijrivier van de Donau en een van de voornaamste waterafvoerwegen van de Alpen. Het dal van de rivier is van oudsher een belangrijke verkeersroute. De Inn stroomt door drie landen: Zwitserland, Oostenrijk en Duitsland. U fiets grotendeels over mooie en goed begaanbare fietspaden door historische en pittoreske plaatsen van de Tiroolse hoofdstad Innsbruck via de vestingsteden Kufstein en Burghausen en de schitterende barokke steden

Obernberg en Schärding tot de drierivieren stad Passau in Duitsland. Tijdens de fietsroute geniet u van bijzondere landschappen met tal van culturele en culinaire bezienswaardigheden langs de route. De Innradweg is met een lengte van 520 km één van de langste internationale fietsroutes van Europa. Op het Tiroolse deel van deze klassieke fietsroute volgt u simpelweg de blauw-groen gekleurde rivier de Inn van de oorsprong tot aan Passau. Een groot stuk van de route voert door het Tiroler Inntal.

Deze fietsvakantie is ideaal voor recreatieve fietsers en gezinnen. De etappes tellen enkele beklimmingen, die  afgewisseld worden met vlakke trajecten door het afwisselende alpenlandschap. De route doorkruist een aantal minder toeristische gebieden met oude steden en markten.

Accommodatie
U verblijft in goede 3- en 4-sterrenhotels, die zorgvuldig zijn geselecteerd en behoren tot de best beoordeelde accommodaties in de etappeplaats. Alle kamers zijn voorzien van douche en toilet. Het ontbijt is bij deze reis inbegrepen maar verder bepaald u zelf waar en wanneer u luncht of dineert. Wij hebben de overnachtingsplaatsen zo gekozen dat er ter plaatse op loopafstand één of meerdere restaurants aanwezig zijn.

Hoe er te komen
U kunt natuurlijk met uw eigen auto naar Innsbruck rijden of u kunt met de trein gaan. Vanaf het station is het ongeveer 30 minuten lopen naar uw accommodatie of u kunt een taxi nemen. De parkeertarieven voor de parkeerplaats van het hotel bedragen ongeveer € 12,00/dag, maar er is ook een speciaal tarief voor een week, ongeveer € 50,00. Wij verzoeken u vriendelijk de parkeerplaats bij het hotel vooraf te reserveren. U kunt uw auto ook parkeren in een openbare ondergrondse parkeergarage, bij voorkeur in de Markthallengarage in de stad – dit kost ca. € 40,00 voor 7 dagen – ca. € 75,00 voor 14 dagen. (weekkaart). Elke extra dag kost € 16,80 (maximaal tarief).
Om deze weekkaart te krijgen, moet u het hotel vragen voordat u aankomt deze voor u te reserveren want op zaterdag, zondag en feestdagen is er niemand in het kantoor van de parkeergarage aanwezig!

Treinreis
Deze reis is  o.b.v. eigen vervoer, mocht u naar Innsbruck willen met de trein dan kunnen wij voor u ook de treinreis regelen, bel ons gerust voor een offerte.

Verlengen
U kunt deze reis natuurlijk altijd verlengen  met een verblijf in Passau of Innsbruck (vooraf of achteraf) De prijzen per nacht (per kamer) variëren per seizoen tussen de € 80,- en de € 100,-

Prijzen
Laagseizoen: € 725,00
07-10-2023 – 21-10-2023
Middenseizoen: € 829,00
23-09-2022 – 06-10-2023
Hoogseizoen: € 889,00
29-04-2023 – 22-09-2023

Eventuele extra nachten

Extra nacht in Passau 4*, tweepersoonskamer/ontbijt
Extra nacht in Innsbruck 4*, tweepersoonskamer/ontbijt
€ 69,00 (per persoon)
€ 69,00 (per persoon)

Wilt u deze reis alleen Fietsen?
De prijs die u ziet staan is per persoon o.b.v. twee personen. Het is mogelijk om deze reis te boeken met een éénpersoonskamer, echter moet u rekening houden met een toeslag van € 170,- en is afhankelijk van de bezetting en van de accommodatie die wij in de gewenste periode kunnen gebruiken. Mocht u geïnteresseerd zijn in een éénpersoonskamer of met uw eigen (wandel)groepje deze reis te willen boeken, neem dan gerust telefonisch contact met ons op.

1

Dag 1

Aankomst in Innsbruck
U reist op eigen gelegenheid naar Innsbruck. Na de hotel-incheck en de controle van uw  (eventuele) huurfiets, kunt u eventueel de stad te voet verkennen. De stad is omringd door bergen, waardoor u de mooiste wandelingen kunt maken door de prachtige ‘Innsbrucker Altstadt’.

2

Dag 2

Van Innsbruck naar Kufstein ca. 50 km
Na het ontbijt start uw eerste fietsdag en laat u de Tiroler hoofdstad achter u en fietst door diverse stadjes en dorpjes naar Kufstein. Geniet van het adembenemende bergpanorama tijdens het fietsen over het fietspad langs de Inn. Neem de tijd voor het oude centrum van Hall en de Swarovski Crystal Worlds in Wattens. De trein brengt u van Brixlegg naar Kufstein. Bezoek in Kufstein (of morgenvroeg) de majesteitelijke 13e eeuwse vesting.

3

Dag 3

Van Kufstein naar Wasserburg ca. 65 km
Als u het machtige kasteelcomplex van Kufstein achter u laat, fietst u nu de Beierse uitlopers van de Alpen in. U volgt grotendeels het pad langs de rivier, dat soms er even vandaan gaat de bossen in. Einddoel van vandaag is historisch Wasserburg. De bijzondere ligging in de rivierbocht resulteert in een uniek stadsbeeld. Met zijn historische oude binnenstad, mooie gevels en smalle straatjes is Wasserburg zeker een van de mooiste steden aan de Inn-fietsroute in Beieren.

4

Dag 4

Van Wasserburg naar Mühldorf ca. 50 km
Het fietspad naar Mühldorf voert door mooi landelijk gebied iets van de rivier vandaan door kleine dorpjes en over prachtige heuvels. Vlakbij het plaatsje Gars komt u weer bij de rivier te rijden. Mühldorf staat bekend om haar langgerekte stadsplein vol prachtige herenhuizen. Hier in het centrum zit uw fietstocht er weer op!

 

5

Dag 5

Van Mühldorf naar Kirchdorf/Inn ca. 45 km
Vandaag wachten twee bijzondere bedevaartsoorden op u tijdens de fietsetappe op de Inn-fietsroute: Altötting – het belangrijkste bedevaartsoord van Beieren – en Marktl, de geboorteplaats van paus emeritus Benedictus XVI. Voordat u in Kirchhof am Inn arriveert is een bezoek aan het adembenemende Burghausen, met zijn 1051m het langste kastelencomplex van de wereld zeer aan te bevelen!

6

Dag 6

Van Kirchdorf/Inn naar Bad Füssing ca. 35 km
Dit deel van de fietstocht langs de Inn voert u door natuurreservaat ‘Unterer Inn’. Het uiterwaardenlandschap met zijn buitengewone plantenrijkdom is een broedplaats voor talrijke watervogels en u kunt met een beetje geluk de bever spotten. Vlak bij de Oostenrijkse grens bereikt u uw eindbestemming, het kuuroord Bad Füssing, met zijn legendarische, thermale bronnen. Geniet van het enorme aanbod aan gezondheids- en wellnessmogelijkheden.  

7

Dag 7

Van Bad Füssing naar Passau ca. 35 km
Op uw laatste fietsdag naar Passau passeert u ​diverse barokke steden zoals Obernberg met zijn prachtige marktplein, de prachtige Reichersberg-abdij en de barokke stad Schärding met zijn Silberzeile. De Inn-fietsroute brengt u naar de samenvloeiing van Inn en Donau. Passau wordt beschouwd als een van de mooiste steden van Duitsland.


8

Dag 8

Terugreis
Na het ontbijt vertrekt u naar het station om terug te gaan naar Innsbruck. (inbegrepen) exclusief vervoer van uw eigen fietsen). Wie gebruik maakt van een huurfiets, kan deze in het laatste hotel achterlaten.


Mocht u deze reis willen verlengen, neem dan vooraf contact met ons op. Wij vertellen u graag over alle mogelijkheden en maken bovenstaande programma graag voor u op maat! U kunt ons telefonisch bereiken via 020-7511340 of per mail

INBEGREPEN Begroeting en informatiegesprek bij aankomst (Duits en Engels)
7 overnachtingen in 3 en 4-sterrenhotels
uitgebreid ontbijtbuffet elke dag
Bagagetransfer van hotel naar hotel naar Wenen (1 stuk bagage per persoon, max. 23 kg)
Treinreis Brixlegg-Kufstein
Treinreis Passau-Innsbruck (exclusief fiets)
GPX-gegevens voor uw navigatieapparaat
hoogwaardige stuurtas (1 per boeking)
Oplaadpunten voor e-bikes in alle hotels
Service hotline (Engels of Duits)
Uitgebreid reispakket met o.a. kaart en informatie van de omgeving
NIET INBEGREPEN Heen- en terugreis – *Wij adviseren u deze reis per trein te maken
Huurfiets of e-bike
Lunch, dranken en andere uitgaven van persoonlijke aard
Eventuele toeristenbelasting is niet bij de prijs inbegrepen.
Afdracht reisgarantiefonds
Bijdrage Calamiteitenfonds
Reis- en annuleringsverzekering
Reserveringskosten
* Indien u de treinreis via ons reserveert, reist u vanaf elk station in Nederland of België naar Passau.
Leeftijd en samenstellingen van de groepsreizen

Deelnemers aan onze reizen zijn over het algemeen tussen de 40 en 65 jaar oud met een gemiddelde leeftijd van 55 jaar. Van deze deelnemers is gemiddeld 70 % vrouw en bij de uitdagendere reizen ligt de samenstelling redelijk gelijk. Bij een gegarandeerde reis kunt u de globale leeftijd en samenstelling zien als u de blauwe link aanklikt.

Kalender legenda
Voldoende plaatsen beschikbaar
Gegarandeerd vertrek
Niet meer beschikbaar