12 dagen
Aantal dagen
2 personen
Aantal personen
Sao Tome & Principe
Bestemming
2-persoonskamer
Kamerindeling
n.v.t.
Moeilijkheidsgraad
Individuele reis
Reistype
Inclusief vliegticket
Vliegticket
Sao Tomé & Principe | Een vakantie in het paradijs

Wanneer u gesteld bent op uw privacy en rust dan hebben wij voor u een bijzondere plek gevonden waar ontspannen wel een hele bijzondere dimensie krijgt, namelijk op de eilanden Sao Tome & Principe! Driehonderd kilometer voor de kust van Gabon ligt het tweede kleinste land van Afrika, de voormalige Portugese kolonie Sao Tomé en Principe. Het land bestaat uit zes eilanden, waarvan Sao Tomé het grootste is. De eilanden zijn gevormd door vulkanische uitbarstingen en beslaan een gebied van 1001 km².

Op deze archipel vindt u bijzondere landschappen en een unieke en zeer diverse flora en fauna. Een aantal soorten dieren is alleen op deze eilanden te vinden waarondere bijzondere vogelsoorten. Het eiland is omringd door zandstranden met mooi helder water.

Middelpunt van de wereld
De eilanden São Tomé en Príncipe staan bekend als het middelpunt van de wereld. De Golf van Guinee is immers de plaats waar de evenaar (0° graden breedtegraad) en de meridiaan van Greenwich (0° graden lengtegraad) elkaar kruisen.

Met deze bijzondere reis ontdekt u de eilanden van São Tomé en Príncipe op een ontspannen manier. Wanneer u een unieke vakantie zoekt, gesteld bent op privacy en rust, dan is Sao Tome en Principe de bestemming om uzelf weer helemaal op te laden.

Het is het gehele jaar mogelijk om Sao Tomé en Principe te bezoeken! Het belangrijkste droge seizoen is hier van juni tot september, wat tevens de populairste tijd is voor bezoekers en het soms lastig maakt om beschikbaarheid voor u te krijgen in de accommodaties die wij gebruiken. Reizen tijdens het regenseizoen is daarom beter, hou er rekening mee dat tijdens de droge tijd de luchtvochtigheid hoog kan zijn en dat het ook lang bewolkt kan zijn. Gek genoeg heeft u meer kans op zon in het regenseizoen!

Het klimaat in Sao Tomé en Principe is het hele jaar door tropisch warm en vochtig met gemiddelde temperaturen van ongeveer 28°C tot 30°C. Er zijn hier 2 regenseizoenen met het belangrijkste regenseizoen van februari tot mei en het kortere regenseizoen van oktober tot november. In december en januari neemt de regen af en het droge seizoen is van juni tot september. Seizoensveranderingen zijn anders dan die van Europa, vanwege de ligging op de evenaar waardoor de temperatuur van Sao Tomé en Principe redelijk constant is.

Indien gewenst kunnen wij deze bestemming ook geheel op maat voor u maken.

Wij berekenen steeds voor u het voordeligste dagtarief op het moment van uw boeking. Prijzen zijn bijna dagelijks onderhevig aan wijzigingen.

Een boekingsaanvraag voor deze reis is altijd vrijblijvend en pas na uw goedkeuring boeken wij de vliegtickets. Wij nemen altijd telefonisch contact met u op om samen met u de vluchten te bespreken, eventueel kunnen wij ook een afspraak bij u thuis maken of u kunt ons komen bezoeken.

1

Dag 1

Amsterdam – Sao Tome (vertrek op dinsdag, donderdag of zaterdag)
Heenreis met TAP vanuit Amsterdam via Lissabon. Aankomst te Sao Tome voor de start van uw vakantie in dit kleine tropische paradijs. Transfer van de luchthaven naar uw hotel. U verblijft in het exclusieve hotel Omali Lodge.
2

Dag 2

Sao Tome
Ontbijt in uw hotel. Vrij in te vullen dag of mogelijkheid tot het maken van een facultatieve excursie.
U verblijft in hotel Omali Lodge.
3

Dag 3

Sao Tome – Principe (per vliegtuig)
Ontbijt in het hotel. Vandaag vliegt u van Sao Tome naar het eiland Principe, bij aankomst heeft u een transfer van de luchthaven naar uw accommodatie. U verblijft in het prachtige Bom Bom Island resort.
4-7

Dag 4-7

Principe
Ontbijt in het hotel. Vrij in te vullen dag of mogelijkheid tot het maken van een facultatieve excursie.
U verblijft in het Bom Bom Island resort.
8

Dag 8

Principe – Sao Tome (per vliegtuig)
Ontbijt in uw hotel. Vandaag vliegt u van Principe eiland terug naar Sao Tome, transfer naar uw accommodatie en vrije tijd.
U verblijft in Omali Lodge
9-10

Dag 9-10

Sao Tome
Ontbijt in uw hotel. Vrij in te vullen dag of mogelijkheid tot het maken van een facultatieve excursie.
U verblijft in Omali Lodge
11

Dag 11

Sao Tome
Ontbijt in uw hotel. Nog even genieten van de rust voordat u weer naar uw “dagelijkse leven” in Europa vliegt. Aan het einde van de middag transfer naar de luchthaven voor uw vlucht. Aanvang van uw terugvlucht met TAP (avond/nachtvlucht) naar Amsterdam via Lissabon.
12

Dag 12

Aankomst te Amsterdam
Na uw overstap te Lissabon, vliegt u verder door naar Amsterdam.

Wij kunnen voor u diverse excursies reserveren indien gewenst . Klik op de tab excursies.

INBEGREPEN Internationale vluchten met TAP Portugal – Vanaf Brussel
Bagage (1 x 23 kg p/p)
Transfer luchthaven – hotel Omali Lodge – luchthaven
Transfer luchthaven – Bom Bom Island – luchthaven
Transfer luchthaven – Omali Lodge – luchthaven
Verblijf in de Omali Lodge, op basis van kamer met ontbijt, in een standaardkamer (classic) (5 nachten)
Verblijf in Bom Bom Island, op basis van half pension, in een standaardkamer (pool view) (5 nachten)
NIET INBEGREPEN Lokale toeristenbelasting van 3 tot 5 euro per persoon per nacht (ter plaatse te betalen).
Dranken
Lunches
Persoonlijke aankopen
Eventuele excursies
Afdracht reisgarantiefonds
Reis- en annuleringsverzekering
Bijdrage Calamiteitenfonds
Reserveringskosten
Kosten voor eventuele inentingen en andere medische voorzieningen
Fooien en andere persoonlijke uitgaven

We hebben speciaal voor u enkele boeiende excursies samengesteld. Naast deze excursies kunnen wij u ook trekkingtochten (te voet) voor één of tweedaagse tochten aanbieden over het eiland. Bent u geïnteresseerd in één of meerdere excursies? Wij vertellen u graag meer hierover, na een persoonlijk gesprek kunnen wij goed inschatten welke excursie we kunne inpassen in uw programma. Alle excursies zijn optioneel en prijzen zijn afhankelijk van de periode die u boekt.

Stadsbezoek aan Sao Tomé stad
Stadsbezoek aan Sao Tomé stad met een bezoek aan het nationaal museum. Na dit bezoek maakt u een wandeling door de stad. Een unieke gelegenheid om de oude koloniale gebouwen te fotograferen. Tijdens uw wandeling bezoekt u ondermeer de centrale markt. Na deze wandeling door de stad kunt u genieten van een traditionele lokale lunch op een bijzondere plek.

Monte Café
Sao Tome staat bekend om haar koffie, dus een bezoek aan een koffieplantage is dan ook een must De koffieplantage Monte Café geeft u graag een rondleiding en neemt u mee in de ontwikkeling van plantje tot bessen plukken en branden. Zo leert u waar u de kwaliteit aan herkent, en waarom de koffie van Starbucks eigenlijk een bakkie prut is. Uiteraard mag u naderhand ook de koffie proeven. Heeft u de smaak te pakken? Koop daar dan meteen een zak koffiebonen, het perfecte souvenir voor de thuisblijvers! Op de plantage kunt u ook genieten van het schitterende uitzicht en na afloop rijdt u naar de waterval van Sint Nicolas

Tour naar het noorden van Sao Tomé
Tijdens deze tour bezoekt u enkele plantages van het noorden waar onderander cacao en koffie wordt verbouwd. De plantages die u bezoekt zijn de plantage van Agostinho Neto, de plantage van Boa Entrada, de plantage van Monteforte, en de plantage van Diogo Vaz

Excursie naar het Oosten van Sao Tomé
>Met deze excursie bezoekt u de Boca do inferno (= de duivelsmond), een natuurlijk opening in de rotsen aan de kust waar het zeewater zich in- en door perst en de plantage van Agua Izé (cacao plantage). Hierna kunt u genieten op het strand van 7 Ondas waarna u op de terugweg nog de plantage van São João bezoekt.

Excursie naar de zuidelijke stranden
Met deze excursie bezoekt u de stranden Piscina en Jalé, het dorp Portalegre, de plantage en waterval van Ribeira Peixe, zicht op de Cão Grande, deze typische berg is 663 meter hoog en torent op kenmerkende wijze meer dan 300 meter boven de omgeving uit. Hierna maakt u een kanotocht door de mangroven. Het zuiden van het eiland is de meest vochtige regio. Hier regent het meer dan elders op het eiland. Mogelijk kan een deel van de excursie bij minder goed weer worden aangepast.

Leeftijd en samenstellingen van de groepsreizen

Deelnemers aan onze reizen zijn over het algemeen tussen de 40 en 65 jaar oud met een gemiddelde leeftijd van 55 jaar. Van deze deelnemers is gemiddeld 70 % vrouw en bij de uitdagendere reizen ligt de samenstelling redelijk gelijk. Bij een gegarandeerde reis kunt u de globale leeftijd en samenstelling zien als u de blauwe link aanklikt.

Kalender legenda
Voldoende plaatsen beschikbaar
Gegarandeerd vertrek
Niet meer beschikbaar