9 dagen
Aantal dagen
2-6 personen
Aantal personen
Sao Tome & Principe
Bestemming
kamer op indeling, éénpersoonskamer
Kamerindeling
* Wandelingen voor iedereen
Moeilijkheidsgraad
Individuele reis
Reistype
Inclusief vliegticket
Vliegticket
Sao Tomé & Principe | Kennismakingsreis Sao Tomé

Wij hebben voor u een bijzondere plek gevonden waar ontspannen wel een hele bijzondere dimensie krijgt, namelijk op de eilanden Sao Tome & Principe! Driehonderd kilometer voor de kust van Gabon ligt het kleinste land van Afrika, de voormalige Portugese kolonie Sao Tomé en Principe. Het land bestaat uit zes eilanden, waarvan Sao Tomé het grootste is. De eilanden zijn gevormd door vulkanische uitbarstingen en beslaan een gebied van 1001 km².

Op deze archipel vindt u bijzondere landschappen en een unieke en zeer diverse flora en fauna. Een aantal soorten dieren is alleen op deze eilanden te vinden waarondere bijzondere vogelsoorten. Het eiland is omringd door zandstranden met mooi helder water.

Middelpunt van de wereld
De eilanden São Tomé en Príncipe staan bekend als het middelpunt van de wereld. De Golf van Guinee is immers de plaats waar de evenaar (0° graden breedtegraad) en de meridiaan van Greenwich (0° graden lengtegraad) elkaar kruisen.

Met deze bijzondere reis ontdekt u het eiland São Tomé op een ontspannen manier. Wanneer u een unieke vakantie zoekt, dan is dit de bestemming om uzelf weer helemaal op te laden.

Natuur
Mocht u bijzondere vogels willen zien dan is de beste tijd voor een bezoek van december t/m januari, als de de vogels zich voorbereiden op het broedseizoen. Voor het wandelen is het droge seizoen van juni t/m september het meest geschikt. Van november tot februari nestelen zich de zeeschildpadden op het strand en van augustus tot oktober passeren de walvissen en dolfijnen de noordkust. Kortom, Sao Tomé en Principe zijn het hele jaar door interessant om te bezoeken!

Maatwerk
Wij kunnen deze bestemming ook geheel op maat voor u maken.

Laagseizoen: 04/11/2019 tot en met 18/12/2019 ; 04/05/2020 tem 30/06/2020 ; 01/09/2020 tem 16/10/2020

Prijs p.p. op basis van twee personen: € 2.300,-

Hoogseizoen: 01/11/2019 tot 04/11/2019; 19/12/2019 tem 03/05/2020; 01/07/2020 tem 31/08/2020; 17/10/2020 tem 31/10/2020

Prijs p.p. op basis van twee personen: € 2.416,- per persoon

*Geldigheidsperiode prijzen : Januari – december 2020

Wij berekenen steeds voor u het voordeligste dagtarief op het moment van uw boeking. Prijzen zijn bijna dagelijks onderhevig aan wijzigingen.

Een boekingsaanvraag voor deze reis is altijd vrijblijvend en pas na uw goedkeuring boeken wij de vliegtickets. Wij nemen altijd telefonisch contact met u op om samen met u de vluchten te bespreken, eventueel kunnen wij ook een afspraak bij u thuis maken of u kunt ons komen bezoeken.

1

Dag 1

Amsterdam – Sao Tome (vertrek op dinsdag, donderdag, zaterdag of zondag)

Heenreis met TAP vanuit Amsterdam via Lissabon. Aankomst te Sao Tome voor de start van uw vakantie in dit kleine tropische paradijs. Transfer van de luchthaven naar uw hotel. Dinner in uw hotel, indien de vlucht dit toelaat.

U verblijft in hotel Club Santana.

2-7

Dag 2-7

Sao Tomé

Ontbijt in uw hotel. Vrij in te vullen dag of mogelijkheid tot het maken van een facultatieve excursie. Diner in uw hotel.

U verblijft in hotel Club Santana.

8

Dag 8

Sao Tome

Na het ontbijt heeft u nog even voordat uw transfer naar de luchthaven vertrekt voor uw terugvlucht. Aanvang van uw terugvlucht met TAP (avond/nachtvlucht) naar Amsterdam via Lissabon.

9

Dag 9

Aankomst te Amsterdam

Na uw overstap te Lissabon, vliegt u verder door Amsterdam. Eventueel kunt u deze reis verlengen met een verblijf in Lissabon, wij helpen u graag verder hiermee.


Wij kunnen voor u diverse excursies reserveren indien gewenst .
Klik op de tab excursies.

INBEGREPEN Internationale vluchten met TAP in goedkoopste tariefklasse. Indien deze niet meer beschikbaar is krijgt u van ons de meerprijs te horen.
Transfer luchthaven – Clubhotel Santana (3 sterren plus) v.v.
Verblijf in Club Santana voor 7 nachten o.b.v. H/P in een standaard bungalowkamer
NIET INBEGREPEN Lokale toeristenbelasting van 3 tot 5 euro per persoon per nacht (ter plaatse te betalen).
Dranken
Lunches
Persoonlijke aankopen
Eventuele excursies
Afdracht reisgarantiefonds
Reis- en annuleringsverzekering
Reserveringskosten
Kosten voor eventuele inentingen en andere medische voorzieningen
Fooien en andere persoonlijke uitgaven

We hebben speciaal voor u enkele boeiende excursies samengesteld. Naast deze excursies kunnen wij u ook trekkingtochten (te voet) voor één of tweedaagse tochten aanbieden over het eiland. Bent u geïnteresseerd in één of meerdere excursies? Wij vertellen u graag meer hierover, na een persoonlijk gesprek kunnen wij goed inschatten welke excursie we kunne inpassen in uw programma. Alle excursies zijn optioneel en prijzen zijn afhankelijk van de periode die u boekt.

Stadsbezoek aan Sao Tomé stad
Stadsbezoek aan Sao Tomé stad met een bezoek aan het nationaal museum. Na dit bezoek maakt u een wandeling door de stad. Een unieke gelegenheid om de oude koloniale gebouwen te fotograferen. Tijdens uw wandeling bezoekt u ondermeer de centrale markt. Na deze wandeling door de stad kunt u genieten van een traditionele lokale lunch op een bijzondere plek.

Monte Café
Sao Tome staat bekend om haar koffie, dus een bezoek aan een koffieplantage is dan ook een must. De koffieplantage Monte Café geeft u graag een rondleiding en neemt u mee in de ontwikkeling van plantje tot bessen plukken en branden. Zo leert u waar u de kwaliteit aan herkent, en waarom de koffie van Starbucks eigenlijk een bakkie prut is. Uiteraard mag u naderhand ook de koffie proeven. Heeft u de smaak te pakken? Koop daar dan meteen een zak koffiebonen, het perfecte souvenir voor de thuisblijvers! Op de plantage kunt u ook genieten van het schitterende uitzicht en na afloop rijdt u naar de waterval van Sint Nicolas

Tour naar het noorden van Sao Tomé
Tijdens deze tour bezoekt u enkele plantages van het noorden waar onderander cacao en koffie wordt verbouwd. De plantages die u bezoekt zijn de plantage van Agostinho Neto, de plantage van Boa Entrada, de plantage van Monteforte, en de plantage van Diogo Vaz

Excursie naar het Oosten van Sao Tomé
Met deze excursie bezoekt u de Boca do inferno (= de duivelsmond), een natuurlijk opening in de rotsen aan de kust waar het zeewater zich in- en door perst en de plantage van Agua Izé (cacao plantage). Hierna kunt u genieten op het strand van 7 Ondas waarna u op de terugweg nog de plantage van São João bezoekt.

Excursie naar de zuidelijke stranden
Met deze excursie bezoekt u de stranden Piscina en Jalé, het dorp Portalegre, de plantage en waterval van Ribeira Peixe, zicht op de Cão Grande, deze typische berg is 663 meter hoog en torent op kenmerkende wijze meer dan 300 meter boven de omgeving uit. Hierna maakt u een kanotocht door de mangroven. Het zuiden van het eiland is de meest vochtige regio. Hier regent het meer dan elders op het eiland. Mogelijk kan een deel van de excursie bij minder goed weer worden aangepast.

Kalender legenda
Voldoende plaatsen beschikbaar
Gegarandeerd vertrek
Niet meer beschikbaar